| NightBadDreams a întrebat:

Ce treaba au toti cu ateii? cu ce va deranjeaza pe voi? adica ii acceptati pe budisti, catolici sau mai stiu ea ce alta religie dar nu ii suportati pe ateii indiferent daca cunoasteti sau nu persoana respectiva. care e problema voastra cu ei?

Răspuns Câştigător
| greyhound a răspuns:

Ce au nefumatorii cu fumatorii? Ce au desteptii cu prostii? Ce au saracii cu bogatii? Ce au albii cu negrii? Ce au manelistii cu rockerii?
Pe fiecare dintre noi il "supara" o anumita categorie de oameni. E greu de spus de ce, asta-i lumea in care traim

35 răspunsuri:
| robby212 a răspuns:

Eu unul nu am nici-o problema cu nimeni...Doar cu Mada, dupa ce am vazut cat o duce caputul.Restul e tot una, incercam sa ii iubim pe toti.

| M25M a răspuns:

Nu este vorba de ura aici, ci de acel sentiment de amenintare pe care il au unii. Ateul reprezinta contrariul credintei credinciosului, in mintea acestuia din urma i se declanseaza un mecanism de aparare involuntar. Cand este de mic mulat in a crede ceva, cand va da peste cineva care nu-i impartaseste convingerile, ii va fi greu sa accepte idea.

| Vlad_Trofin_1989 a răspuns:

Intrebarea trebuia pusa ateilor, ce treaba avetu cu cei ce au o religie, ca nu noi avem treaba cu ateii ei au treaba cu nou ca pe mai toate forumurile vad ca ii deranjeaza,, popii" bisericile ca au bani, patriarhul ca are nu stiu ce cruce de aur la gat... cerceteaza inainte sa pui intrebarea si uita-te si tu prin forumuri sa vezi care cu care are treaba

| Mădă0611 a răspuns (pentru robby212):

laughing mai copile, nu e vina mea ca dai link-uri de tot rasul si apoi ti-e ciuda cand iti spun ca esti mic si de aia te prostesc oamenii. Vezi ca rabdarea mea are limite, imi folosesti cam des numele.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Vlad_Trofin_1989):

Pai popii aia vorbesc despre smerenie, vorbesc despre iubirea si ajutorarea aproapelui, apoi vorbesc si despre atei, ca sunt posedati, sunt platiti din bani publici, un popa + biserica la 2-3 blocuri, si multe altele, apoi romanii se plang ca aia si aia nu-s bune in Romania.

| Vlad_Trofin_1989 a răspuns (pentru Mădă0611):

Tocmai azi am discutat despre problema voastra cu popii si averile bisericesti si cat de multe biserici sunt si ce a facut biserica pentru popor si ce fac... cerceteaza raspunsurile mele la intrebari.:

În ceea ce priveşte opera socială, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit în anul 2012 din fonduri proprii suma de aproximativ 70 milioane de lei (peste 16 milioane de euro) pentru ajutorarea a circa 900.000 de beneficiari ai serviciilor celor 679 instituţii sociale şi 767 de proiecte şi programe sociale.

În Bugetul de Stat pe anul 2013, potrivit datelor oficiale comunicate de Ministerul Finanţelor Publice, Cultele din România primesc 487, 4 milioane lei din care 276, 9 milioane lei pentru salarizarea personalului clerical, 174, 1 milioane lei pentru salarizarea personalului neclerical şi 36, 4 milioane lei sprijin pentru construcţii, restaurări etc. Suma de 487, 4 milioane lei reprezintă 0, 2% din bugetul de Stat pe anul 2013, respectiv 0, 08% din PIB-ul României pe anul 2013.

Intereseaza-te ce beneficii are o biserica la 2 blocuri cum spui tu si cu ce te-ar deranja acea biserica? esti intr-o totala dezinformare legata de biserica si de sctiunile sale caritabile.

Si daca e 0, 08 e putin? O biserica la x numar de locuitori e suficienta, nu una la fiecare colt de strada.
"Biserica Ortodoxă Română a cheltuit în anul 2012 din fonduri proprii" - laughing de unde apar acei bani?

Si app, nu doar ateii au treaba cu popii si bisericile, ci orice crestin neipocrit, si spre uimirea mea, exista cativa.

Din cei 14.231 de preoţi şi diaconi ai Bisericii Ortodoxe Române, peste 1.000 sunt salarizaţi exclusiv din fondurile proprii ale unităţilor bisericeşti, iar aproape 1.500 din cei aproximativ 17.000 de salarizaţi neclericali sunt plătiţi integral de Biserică.
personalul bisericesc clerical şi neclerical se numără printre categoriile socio-profesionale din România cu cele mai mici salarii. În numeroase comunităţi din ţară, în special din mediul rural, din cauza sărăciei şi a migraţiei în străinătate, preoţii nu mai reuşesc să-şi completeze salariile din fonduri proprii, pentru majoritatea acestora sprijinul salarial de la bugetul de Stat reprezentând unicul venit sigur pentru întreţinerea familiei. De reţinut este şi faptul că anual sumele alocate în bugetul de Stat pentru cultele religioase reprezintă doar 0, 4 % din buget, adică de peste 10 ori mai puţin decât sumele alocate pentru învăţământ şi sănătate.
De remarcat faptul că sumele plătite de unităţile bisericeşti pentru plata impozitelor şi asigurărilor sociale aferente salariilor personalului deservent sunt aproximativ egale sau depăşesc valoarea contribuţiilor la salarii primite de la bugetul de Stat. De exemplu, în fiecare lună valoarea totală a contribuţiilor la salariile personalului din Administraţia patriarhală este de 557.472 lei, iar suma plătită de Patriarhia Română la bugetul de Stat pentru impozitele pe salariile integrale, asigurări de sănătate şi contribuţii sociale este de 575.087 lei. Oricine poate constata faptul că ceea ce se primeşte de la bugetul de Stat sub forma sprijinului salarial se întoarce la bugetul public prin plata impozitelor şi a contribuţiilor sociale aferente.

Deci ce-i da statul biserica da innapoi statului ....mare avere are

Http://www.basilica.ro/......_3609.html

Articol pentru articol: http://www.ziare.com/social/biserica/dezlantuirea-trufiei-bor-1225457 (pe langa duiumul de privilegii si scutiri de la plata taxelor si impozitelor.)

Eu mi-am inteles articolul, explica-l pe al tau, ca vad ca esti tot un copy-paste, macar ai inteles ceva? sau esti fiu de preot/viitor preot si vrei sa aperi popimea.

Bineinteles ca mare avere are, nici nu ai nevoie de atatea numere si atata cautat pe net ca sa observi cat de ipocriti sunt. Batraneii, care au pensii de vai de ei din cauza ca statul plateste inutili, sau e furat de aceeasi inutili, si-au pregatit bani de incinerare, ca inmormantarea e scumpa, hopa, nu mai fac popii slujba. Ok. Cimitirele private sunt mai ieftine, a migrat lumea intr-acolo, hopa, numai in cimitirele bisericii mai au voie popii sa faca slujba, si fara slujba ajungi in iad. Plangeau oamenii aia ca ajung in iad ca n-au bani, deci tot la incinerare recurg. Intr-un fel o merita, nu iadul, ca nu exista, ci grija asta inainte de moarte, ca ei au sustinut popimea. App de asta, mi-am amintit de banii ceruti pentru orice, din care popa nu da nimic statului, asta ar fi evaziune fiscala, si nu veni cu exemple de 2-3 popi batranei de la tara, ca ei sunt corecti, majoritatea e de observat.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Da' chiar asa...ce aveti ma cu ateii? Ce v-au facut ateii?
Uratilor!hee hee

| Buresbista123 a răspuns (pentru Vlad_Trofin_1989):

De asta e rea religia....http://www.youtube.com/watch?v=Hs7CfjmDTgA
Pentru ca e o minciuna care manipuleaza oamenii, ii controleaza din toate pct de vedere...

| AnghelB a răspuns:

Doar cu ateii care au impresia ca se pricep si la religie, care incearca sa-si impuna parerea oriunde si in mod special cand nu sunt intrebati.
Nu poti sa discuti nimic legat de religie cu cineva fara sa apara haita de rationali cu mistouri ieftine, insulte s.a.m.d.

| Miauti a răspuns:

Sa arda in pucioasa! e intruchiparea raului laughing) huaaa! jos base!

| CristiB93 a răspuns:

Nu te supara dar cand i auzi ce porcarii scot din ei chiar nu ai cum sa-i iubesti. Totusi singurul ateu de care imi place este Mada, pe ea pot sa o iubesc, dar restul sunt praf.

| danut a răspuns:

Cum sa "am ceva" cu un "suferind", pai aici este baza crestinismului. Noi, crestini ii iubim "frateste" pe toti ateii si le dorim tot binele din lume. Problema este le ei si nu la "noi", ei sufera profund din "lipsa credintei" noastre intru "credinta" lor, iar noi incercam din toate puterile noastre sa-i ajutam. Ai inteles ideea, nu?

| William a răspuns:

Necredinta lor este deranjanta, iar la cei care se inchina la grasi, elefanti, boi si mai stiu eu ce este deranjant faptul ca desi au atatea dovezi ca Dumnezeu exista prefera sa ramana la religia lor pagana. Nu am intalnit niciun budist sau hindus pe TPU dar daca dai de vreun raspuns de-al meu sunt sanse mari sa vezi ca nu imi plac sectantii.

| robby212 a răspuns (pentru Mădă0611):

Mda, foarte interesant.Ai invatat ce sunt alea limite, felicitari!

Numa' bine!

Am invatat inainte sa te nasti tu, dar tu inca n-ai invatat. laughing Nu mai minti cu "numa' bine" ca ai vrea sa ma taie trenul. laughing

| RAY a răspuns (pentru CristiB93):

Foarte buna parere ai, ma intreb de ce ma faci praf eu am vb cu tine frumos, inca o dovada de iubire crestina

| CristiB93 a răspuns (pentru RAY):

Aa scuze, de tine am uitat uitasem ca si cu tine ma inteleg bine, nu a fost cu intentie. Iarta-ma!

Stai linistita.Nu am nici o treaba cu tine, te-am iertat, dar chestia e ca am ras prea bine dupa ce am vazut ce iti debiteaza mintea.Se numeste iubire crestineasca, iertare etc.Dar nu ai cum sa stii, ateii nu prea au inima.

"Am invatat inainte sa te nasti tu"

Bine copilas, cum doresti.

Vai cicalitor si penibil esti, imi place despre tine. laughing

" imi place despre tine. "

E clar.Numa' bine copilas.

Ar fi a doua gluma pe care ar trebui sa ti-o explic, mai bine nu.
E fain in clasa a 6-a. smug

Sa sti ca a fost.Da la tine la clasele primare cum e? Ce ai, invatatoare sau invatator?

| Danaberciu a răspuns:

Hmmm...noi avem probleme cu voi?! laughing) Sfinte sisoica! laughing Cred ca totul e invers!

| NightBadDreams explică (pentru Danaberciu):

Ba nu e adevarat. cand lumea aude ca esti ateu incepe sa te judece si sa te critice imediat. nu este deloc invers.