| Celula44 a întrebat:

Ce trebuie sa fac ca sa ma spovedesc, e vreun proces, programare...din astea?

Răspuns Câştigător
| CostinAlamariu a răspuns:

Te duci la preot și îi spui ca vrei sa te spovedesti. El o sa-ti zica cand poti sa vii. E recomandat, deși nu obligatoriu, să citești un ghid de spovedanie cu întrebari si sa-ti notezi pacatele pe o foaie sau telefon, sa nu uiti ceva.

17 răspunsuri:
| ania a răspuns:

^ Dacă ne mărturisim păcatele EL este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire^1 IOAN 1:9
Te pui in genunchi și ii mărturisești lui Dumnezeu tot ce iți apasă conștiința și îi ceri să te curăteasca cu sângele Mântuitorului Hristos.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Te duci la un popa, te pui in genunchi, ca trebuie sa iei pozitie umila, si apoi ii spui viata ta intima.

| Celula44 explică (pentru suntserios):

Eu nu ma pun in genunchi pentru nimeni e o pozitie pacatoasa, doar femeile se pun in genunchi...

| suntserios a răspuns (pentru Celula44):

Sa ii zici la domnu popa atunci
si sa ii zici ca esti si misogin

| StrongHeart a răspuns (pentru suntserios):

Da? Asta crezi? E iti spun ca popa ala, oricat de pacatos ar fi si el se pune in genunchi in fiecare seara, daca e un preot adevarat.
Iar daca vorbim de calugari, pai aia dorm 3 ore pe noapte, muncesc si se roaga, hai spune-mi ce rau fac ei si de ce ii discriminezi?

| StrongHeart a răspuns (pentru Celula44):

Ce prostie ai spus. Vezi, acum, ateul asta o sa te judece ca ai zis o tampenie. Sa te pui in geununchi nu e o rusine. Este un sacrificiu pentru a implini rugaciunea. Una e sa ingenunchezi in fata omului si alta e sa ingenunchezi in fata creatorului tau. Eu in fiecare seara ma pun in geunchi si ii multumesc Dumnezeului meu si Sfintei Fecioare pentru tot si nu vad nimic rusinos in asta. II cer sa imi dea dragoste ca nu am, ii cer sa ma ajute sa nu judec ca tind sa-i judec pe toti, ii cer sa ma smereasca ca sunt mandru.
Cititi biblia daca vreti sa fiti crestini. Sunt pline bisericile de crestini falsi care nu stiu ca inainte se sacrificau animale ca atat de mari erau pacatele.
Iar acum, cand avem legea noua a Mantuitorului Iisus Hristos Slava Lui, putem sa ii cerem sa ne ajute si el ne raspunde intotdeauna, dar ne mandrim si spunem ca e o umilinta.

| suntserios a răspuns (pentru StrongHeart):

Ha ce naivut esti.
Hai serios, tu chiar imi spui mie ca toti popi se pun ei in genunchi in fiecare seara la rugaciune?

Tu crezi ca toti calugarii aia dorm 3 ore pe noapte?

Hai nu mai fi asa naiv.

Iti garantez eu ca pentru jumatate din popi, preotia e doar un job caldut si bine platit. Si atat.

Aa poate sunt un pic naiv, sunt constient ca sunt multi popi care nu sunt "Christlike" sa zicem si asta ne indeparteaza de biserica, si eu refulez ca tine si oricare altul cand vad un preot care nu face ce trebuie dar in general vorbind, biserica are niste randuieli pe care le respecta si de asta am respect fata de ei.
Sunt de acord cu tine ca pentru unii e doar un job calduti, dar nu imi pot imagina ce determina un om sa fie atat de disciplinat incat sa depuna juramantul. Stii, ca sa fii calugar trebuie sa depui un juramant, ti se taie tot parul, e un intreg ritual. de acord ca sa fi preot e easy mode, poti sa ai si sotie si poti sa faci multe, dar spune-mi ce crezi despre calugari, de exemplu cei din Athos sau alte manastiri, eu cred ca sunt niste oameni care cauta adevarul si atat, nu sunt asa diferiti ca mine sau tine sau oricare altul.
Sunt oameni care cauta adevarul si poate l-au gasit deja, pentru ca au timp sa se cunoasca pe ei insisi.

"ce crezi despre calugari, de exemplu cei din Athos "

inadaptati social, fix asta cred despre ei.
dar poate fi si o boala, bravo lor ca si au gasit linistea acolo, dar nu cred ca sunt ei persoanele potrivite sa dea sfaturi de trait in societate altora.

Fiecare cu perspectiva lui. Eu vad un mare sacrificiu in a iti lasa mama, tata, frati si a te duce intr-un loc necunoscut sa muncesti si sa te rogi. Sa faci asta? Zi de zi? Noapte de noapte? Cati ar rezista?

Cei inadaptati social. Nu e un sacrificiu. E un refugiu pentru ei si un egoism iesit din comun sa iti parasesti familia pentru comfortul tau.

Eu nu cred ca e adeverat ce scrii aici.
Nu cred in niciun caz ca e egoism.
Ei se lupta cu egoismul, de fapt toate religiile predica impotriva egoismului, sau mandriei cum este numita in ortodoxie.

| anonimg a răspuns:

Nu ai nevoie de un preot.
Păcatele noastre nu trebuiesc auzite de nicio ureche omenească. Domnul Hristos este gata să ne asculte și să ne ierte dacă ne mărturisim păcatele înaintea Lui. Acest lucru trebuie făcut în intimitatea noastră. Este un privilegiu să ne plecăm genunchii și inimile înaintea Aceluia care a murit pentru păcatele noastre.

Îți recomand o mică broșură intitulată "Calea către Hristos" de Ellen White. O găsești gratuit pe tot internetul în orice format, și gratuit.

| andreisergiu123456789 a răspuns:

Te poți ierta oricând pentru greșelile tale, doar dacă ai curajul sa le recunoști.

| user499999 a răspuns:

Să fii în modul tău natural, adică prost, iar pe urmă să cauți un preot pedofil care să te penetreze un pic pe masa din altar. Asta e tot!

| Celula44 explică (pentru user499999):

Inteleg ca nu esti crestin dar daca se va intampla vreodata cv de genul eu il penetrez pe el te-am pupat, nu mai incurca

| user499999 a răspuns (pentru Celula44):

Bv ție, frate, îmi cer scuze! Baftă acolo laughing))))