Nu te obligă nimeni să nu vorbeşti cu el. Problema e că tu vrei să-ţi şi răspundă. Iar dacă vreodată o s-o facă, mergi la Obregia şi internează-te.
„Dacă vorbești cu Dumnezeu înseamnă că te rogi; dacă Dumnezeu îți vorbește, suferi de schizofrenie. Dacă îți vorbesc morții înseamnă ca ești spiritist; dacă tu le vorbești morților, atunci ești schizofrenic."
—Thomas Szasz, The Second Sin
Sa te rogi, spunandu-i ceea ce simti, nu rugaciuni invatate pe de rost.Matei6:7,8
Citeste cartile Conversatii cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch.Cred ca vei avea o lectura foarte placuta si vei gasi multe raspunsuri la intrebari neelucidate.
Http://www.infoteatre.com/files/Conversatii-Cu-Dumnezeu-Vol-1.pdf
Din conversaţii cu Dumnezeu
"Dar iadul nu există ca un loc pe care ţi l-ai imaginat
- unde arzi într-un foc veşnic - sau ca o stare de chin
permanent. Cu ce scop ar fi făcut Eu aşa ceva?
Chiar dacă Mi-ar fi venit un gând teribil de ne-Dumnezeiesc
că voi nu „meritaţi" raiul, de ce aş fi simţit Eu nevoia
să caut un mod de răzbunare, de pedeapsă pentru
eşecul vostru? N-ar fi fost mai simplu pentru Mine să
Mă descotorosesc de voi? Ce parte răzbunătoare din
Mine M-ar fi făcut să vă supun unei suferinţe eterne de
un gen şi la un nivel dincolo de orice imaginaţie?"
"Cred că ştii că vor exista unii care vor numi
întreagă această carte o blasfemie. Mai ales
dacă apari ca unul care face pe deşteptul.
Să-ţi explic ceva. Părerea ta este că Dumnezeu
apare în viaţă într-un singur mod. Aceasta este o idee
foarte periculoasă.
Ea te împiedică să-L vezi pe Dumnezeu în
deplinătatea Lui. Dacă tu crezi că Dumnezeu arată întrun
singur fel, sau Îl auzi într-un singur fel, sau este întrun
singur fel, nu Mă vei vedea niciodată. Îţi vei petrece
întreaga viaţă căutându-L pe Dumnezeu şi nu-L vei
găsi, pentru că nu ştii ce cauţi.
Se spune că dacă nu-L vezi pe Dumnezeu în ceea
ce este, în totul şi în toate, piezi esenţialul. Acesta este
un mare Adevăr.
Dumnezeu este în tristeţe şi în râs, în amărăciune şi
în bucurie.
Există un scop divin în spatele a tot ceea ce se află
- şi deci o prezenţă divină în totul."
Interesant...
Dar problema suferinţei este principalul motiv al ateismului,
nu am găsit explicaţie pentru asta în "Conversatii cu Dumnezeu"!
Tu ii poti vorbi, dar probabil nu ii vei auzi raspunsurile. Trebuie sa fii atent. Dumnezeu locuieste in tacere.
Nu, nu ar fi utile, pentru ca nimeni nu a vorbit cu Dumnezeu si sa poata vorbi si cu tine, adica sa fie om, printre noi.
dar ca sa te asculte, trebuie sa ii vorbesti deschis, sincer, asa cum un copil ii vorbeste parinetuli sau.
mai mult trebuie sa adresezi rugaciunea in numele lui Isus Cristos.
Ioan 14:6 si 1Timotei 2:5.
Daca vorbesti cu dumnezeu esti religios iar daca dumnezeu iti raspunde esti psihotic.
De ce?
Dacă Dumnezeu există ar trebui să poţi vorbi cu El! Nu?
Lumea aceasta este parasita de influentele divine, ori acestea sunt extrem de rarite. Aceasta lume, precum afirma si Biblia, apartine lui Lucifer, pana la venirea Armaghedonului. Putem asocia lumea cu multe lucruri si multi o asociaza diferit. Omul nu mai este capabil sa comunice cu Dumnezeu, de asta pot sa te asigur. Nu vreau sa crezi enormitatea ca vei putea vorbi cu Dumnezeu in aceasta viata. Acum depinde ce intelegi in "a vorbi", eu l-as percepe ca pe un dialog. Dar daca tu te referi la alte lucruri o poti face prin rugaciune. Nu vei putea insa comunica cu divinitatea la modul propriu. Ca sa se inteleaga nu ti-am dat principiile mele ci cele Biblice, asa cum le interpetez eu.
Rugaciunea este o cale directa de a vorbi cu Dumnezeu. Este bine sa te rogi. Eu mai mereu imi fac rugaciune si asta imi intareste credinta. De fiecare data cand L-am rugat ceva, mi-a ajutat. Dar este bine sa ii si multumesti si sa te rogi mereu, nu doar cand ai necazuri.
Eu o data, m-am rugat sa intalnesc pe cineva intr-un anumit loc, cu anumite persoane, intr-o anumita ora si chiar asa a fost. Cand eram mai mica am inaltat un zmeu atat de sus incat s-a prapadit la 5 case distanta de mine. Asa mult ce tineam la zmeul ala, credeam ca nu o sa-l mai vad vreodata. In momentul ala am inceput sa plang si m-am dus in casa sa ma rog. Am zis : ''Te rog, Doamne, fa ca pana la ora 5 sa-mi recuperez zmeul''. In timp ce ma rugam a inceput cineva sa strige la poarta. Era 5 fara 5 min atunci. Cand am iesit din casa, nepotul vecinei a zis : ''Asta e cumva al tau? Ti-am vazut numele scris pe el si m-am gandit ca e al tau ''.
Sau altadata am trecut pe langa Biserica, mi-am facut cruce si mi-am zis in gand sa ma fereasca Dumnezeu de rele ( in drumul meu erau caini si mie imi era frica).
Sau cand ma simteam vinovata, suparata, fericita. Mereu ma rugam.
Sa nu crezi ca sunt indocrinata sau ceva, doar ca eu asa ma simteam bine si imi mergea bine.
Foarte simplu, 50 de g de tequilla fara lamaie, si iti garantez eu 100 % ca vei vb cu yhweh ))
Eu eram serios!
Am găsit un link interesant:
http://www.crestinortodox.ro/......43658.html
la fel de bine ai fi putut intreba ''Ce trebuie sa fac pentru a vb cu universul'' o liniste absoluta,ma rog, cel putin natura o poti vedea,simti, o poti cunoate,i poti cunoate legiile,dar pe dumnezeu,nu siu,poate pe lumea cealalta,daca nu cumva o sa ajungem praf cosmic, caci si asa, sper ca stii nu, ca in praful de stele s-a gasit substante organice necesare pentru aparitia vietii
asta este o teorie, pentru ca inca nu se poate explica cum a ajuns apa pe planeta, unii spun ca ar fi ajuns un asteroid altii o comeata, in fine.lasa nu mai incerca sa vb cu dumnezeu, pun si munceste. Einstein intrebat de unul care este secretul sucesului
Al. Einstein a declarat nu exista nici un secret pentru a reusi in viata trebuie 99 % transpiatie si 1% inspiratie.Si a mai spus o cheste interesanta ''Coincidenta estefelul lui dumnezeu de a ramane anonim sau Sper sa nu fim doar un vis al lui ))
Mai gluma sau ma in serios cei care pretind ca au vb cu dumnezeu sunt labili psihici, mistici, e.t.c.
Am găsit!
Ce spui despre suferinţă? Este suferinţa calea sau modul de a ajunge la Dumnezeu? Unii spun că este singurul mod.
Mie nu-Mi face plăcere suferinţa. Iar cei care spun că-Mi face, nu Mă cunosc.
Suferinţa nu este un aspect necesar pentru experienţa umană. Nu numai că nu este necesar, ci este şi lipsit de înţelepciune, neplăcut şi periculos
pentru sănătate.
Atunci, de ce există atât de multă suferinţă.
Atunci, dacă eşti Dumnezeu şi îţi displace atât de mult, de ce nu-i pui capăt?
I-am pus capăt. Voi, pur si simplu, refuzaţi să folosiţi instrumentele pe care vi le-am dat şi cu care să
realizaţi acest lucru.
Vezi tu, suferinţa nu are nici o legătură cu evenimentele, ci cu reacţia omului faţă de ele.
Ceea ce se întâmplă este, pur şi simplu, ceea ce se întâmplă. E cu totul altceva ce simţiţi voi faţă de
aceasta.
V-am dat instrumentele cu care să răspundeţi şi să reacţionaţi la evenimente într-un mod care reduce
durerea - de fapt o elimină - dar nu le-aţi folosit.
Scuză-mă, dar de ce să nu eliminăm
evenimentele?
Bună sugestie. Din nefericire, Eu nu am control asupra lor.
Nu ai control asupra evenimentelor?
Desigur că nu. Evenimentele apar în timp şi spaţiu
şi sunt produse prin alegerea voastră, iar Eu niciodată nu Mă amestec în această alegere. A proceda astfel ar
însemna să anulez chiar motivul pentru care v-am creat. Dar asta ţi-am mai explicat-o.
Voi produceţi unele evenimente de bună voie, iar alte evenimente le atrageţi către voi - mai mult sau
mai puţin inconştient.
Câteva evenimente - în această categorie voi băgaţi majoritatea dezastrelor naturale - sunt puse în seama „datului sorţii".
Dar până şi cuvântul „dat" poate fi un acronim pentru „De voi / Atrase / Toate ". Cu alte cuvinte, de conştiinţa
planetei.
"Ce trebuie să fac pentru a vorbi cu Dumnezeu?"
Nu era un mişto!
Nu se putea fără insulte?
"Daca nu te urăşte nimeni, faci ceva greşit." Vorbele personajului de film Gregory House
Nu poti duce o convorbire directa cu Dumnezeu, face to face.Dar e simplu, ti-a lasat Biblia ca ghid, acolo sunt toate vorbele lui. Iar tu ii poti raspunde inapoi prin rugaciuni e cel mai simplu mod. Ii spui ceea ce te doare, ce simti, ce gandesti. La fel ii poti vorbi prin cantari si in special comportamentul tau e raspunsul la cerintele Sale. Raspunsul lui, e tot ceea ce ti se intampla, ca urmare a ceea ce ceri si cum ceri si a faptului cum te porti cu El, cu tine si cu cei din jur.
"Nu poti duce o convorbire directa cu Dumnezeu, face to face."
Şi atunci de unde ştii dacă există sau nu Dumnezeu? Asta este ceea ce mă roade (foarte tare)!
"Dar e simplu, ti-a lasat Biblia ca ghid, acolo sunt toate vorbele lui." Şi de unde ştii că în Biblia sunt vorbele lui Dumnezeu?
Asta confirma Biblia. Incearca sa citesti daca n-ai facut-o pana acum si o sa te convingi. Prea multe lucruri care au fost profetite s-au intamplat. E Dumnezeul viu, nu are cum sa nu fie si vorbele Lui adevarate.
Si stii de ce nu putem vorbi face to face cu El? Pentru ca scrie in Biblie ca El nu se va mai arata oamenilor si nu le va mai vorbi direct.
Orice aş analiza conţine adevăruri şi neadevăruri.
Asta nu înseamnă că trebuie aruncat totul la gunoi!
Am citit Noul Testament şi am o părere bună despre el.
Problema este Vechiul Testament, crimele din el
mă îngrozesc!
anonim_4396 întreabă:
MimiJaneJane întreabă: