Opinia mea e următoarea, odată ce esti mai citit si ai cunoștințe medii in general despre viața si tot ce ne înconjoară, tinzi să te depărtezi de creștinismul tipic si sa crezi mai mult intr-o,, forță superioară".
Persoanele ce încă cred formal in Biblie si tot felul de povești din păcate n-o sa ajunga prea curând sa gândească pentru ele si sa realizeze ca intr-un mod ei sunt propriul Dumnezeu, dar da, speram sa evoluam cu toții si sa scăpăm de ideile precum,, iti arde casa daca speli Duminica" =)
Imi pare rau, dar toate cunostintele tale sunt degeaba, daca asa gandesti!
In calitate de crestin iti dau dreptate. Cine are cunostinte medii tinde sa se departeze de crestinism, in timp ce cei cu vaste cunostinte, multe carti citite si mult studiu se apropie de crestinism
Nici nu mi-ai dat un argument solid. După cum mă așteptam, citește de 3 ori ce am scris apoi dă-ți cu părerea
Ce intreaba omul si ce raspunsuri ii dati voi. eu am devenit ateu acum vreo 7 ani in urma cand am inceput sa imi pun multe intrebari la care nu gaseam raspunsul. cand am inceput sa ma informez din mai multe surse am ajuns la concluzia ca am fost un indoctrinat inchis ca un sclav mintal care a fost pacalit aproape o viata si ii vedeam pe atei ca pe niste pacatosi pentru care le este pregatit un loc special in iad. Acum ii vad pe crestini ca pe niste bolnavi schizofrenici incurabil si pe atei ca vindecati. pai era foarte simplu. Daca banul e ochiul dracului de ce popii, preotii si alte secte cer bani in numele lui Dumnezeu? Mi-am dat seama ca in prezent religia este un servicu financiar (MANIPULARE) care consta in imbogatirea cuiva pe nedrept de pe seama altuia. Biblia suna ca o carte S.F. de povesti fanteziste si absurde lipsite de logica menita sa ii sperie pe adulti (din pacate nu functioneaza la multi: atei) Eu de cand ma stiu nu am vazut un miracol, o minune sau un fenomen paranormal in viata mea asa cum scrie acolo. Daca biblia e adevarata de ce nu scrie si de personajele biblice si in cartile de istorie ca doar istoria este o ramura a stiintei, iar stiinta reprezinta adevarul dovedite prin fapte nu doar vorbe. Biblia e bazata doar pe vorbe (de obicei ce iese pe gura omului sunt numai minciuni) - minciuna nu poate fi demonstrata. Simplu. Asa cum zice Ernest Hemingway (ce se afirma fara dovezi poate fi respins fara dovezi) iar eu stau si ma intreb si acum ce naiba a fumat ala care a scris biblia
Faptul ca Iisus e singura cale catre rai, iar chinezii buni care nu l au cunoscut ajung in iad.
Faptul ca n ai voie sa irosesti samanta in niciun fel, nici macar cu sex protejat, dar paradoxal dintr un miliard de spermatozoizi 999 999 999 de spermatozoizi mor si doar unul apuca sa fecundeze ovulul.Asadar se pierd la sarcina 999 999 999 de seminte.
Faptul ca arca lui Noe imposibil sa fi tinut peste 64 000 de animale plus mancarea lor pe un an.(si aici vorbim doar de vertebrate ca insecte sunt peste 1 000 000 de specii).
Referitor la mancare un elefant mananca 250 kg de hrana pe zi adica 91250 kg de mancare doar pentru un elefant si 182 500 pentru amandoi si asta doar la 2 animale mari.Arca lui noe avea 150 m lungime 25 m latime 15 m inaltime cu un volum de 50 000 metri cub.Animale erau cu aproximatie 64 000 adica fiecare animal avea in medie sub un metru cub la dispozitie.Animalele ar fi incaput una peste alta in arca strivite unele din ele.Cam sufocant dar de dragul vostru voi accepta, insa mult succes sa bagi si mancarea pentru animale, caci Dumnezeu i-a zis sa ia Noe personal mancare pentru toate, iar daca 2 elefanti parte barbateasca si femeiasca consuma 182 500 kg de hrana pe an, mult succes sa pui hrana pentru restul de 63 998 de animale.
Faptul ca au existat si inca exista o gramada de religii.
Si aici as vrea sa gasesti un argument credibil nu prostia care am tot auzit o cu "Dumnezeu nu a vrut sa se scrie despre el la inceput si astfel oamenii au uitat de el si au facut alti Dumnezei si de aceea exista atatea religii."
Sunt atâtea religii pentru că cineva cu influență extrem de mare vrea să ascundă adevărul. Acum nu conteaza ce metodă folosește, obiectivul este acela ca oamenii să fie îndepărtați de Dumnezeu. Ca e prin învățături false, ca e prin obiceiuri și tradiții păgâne, ori ateism, ori prin faptul că oamenii sunt atât de ocupați cu lucruri normale cum ar fi, un loc de muncă, îngrijirea familiei, destindere, si astfel nu mai au timp de Dumnezeu. Obiectivul este același: oamenii să fie îndepărtați de Dumnezeu. Metoda diferă. Dar sa fii sigur, Dumnezeu are un scop care se împlinește. Cu noi sau fără noi. Partea bună este că avem si noi șansa în prezent sa ne trăim viața în asa fel încât să ne fie scrise numele în cartea sa de amintire. Maleahi 3:16.
Sunt atâtea religii pentru că cineva cu influență extrem de mare vrea să ascundă adevărul. -chestii nefondate
Asta este concluzia ta. Dar poate sunt chestii fondate pe ceva. Mai stii?
Crede ma ca te as crede pe cuvant, dar nu pare credibil avand atatea dovezi(pentru mine) nefondate.Fiecare crede in ce vrea sa-ti dea Dumnezeu tau sanatate
mODIN întreabă: