| fanernest123 a întrebat:

Ce v-ar determina sa mergeti pentru prima data la spovedit?

Răspuns Câştigător
| pacatosulBogdan a răspuns:

Hristos ne-a chemat la pocainta intru iertarea pacatelor (Luca 24:47), iar acest lucru se poate obtine prin marturisire la preotul sau la episcopul ortodox, urmasii hirotoniti ai sfintilor Apostoli, carora Hristos le-a daruit puterea iertarii pacatelor cu Duhul Sfant:

Ioan cap. 20:
" 21 Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.
22 Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;
23 Carora veti Ierta pacatele, le vor fi Iertate si carora le veti tine, vor fi tinute."

A te spovedi inseamna a raspunde chemarii lui Hristos la pocainta intru iertarea pacatelor si inseamna a avea o sansa de a te impartasi "intru curatia inimii" (Fapte 2, 46) cu Sfantul Trup si cu Preacuratul Sange al Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos, spre viata vesnica:
"Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi." - Ioan 6, 54

7 răspunsuri:
| EmanuelT a răspuns:

Baniirolling on the floor) aș merge doar dacă mi-ai da bani

| Dalmore a răspuns:

Nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum nu m-ar determina nimic sa merg.Imi displace ideea.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să nu îmi supăr familia, am mers la spovedit înainte de căsătoria religioasă, pe care am făcut-o tot ca să nu îmi supăr familia.

| Mircea08 a răspuns:

Insistenta parintilor. Nu ii acuz, au fost si ei pacaliti de preoti ca multi altii. Iisus spune :
"Iar fapta lui însuşi să şi-o cerceteze fiecare şi atunci va avea laudă, dar numai faţă de sine însuşi şi nu faţă de altul. Căci fiecare îşi va purta sarcina sa."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 6/4, 5)
Preotii spun ca prin spovedire se obtine iertarea pacatelor, o minciuna cat ei de mare. Iertarea pacatelor se face O SINGURA DATA, atunci cand te pocaiesti si te botezi
"Şi acum de ce zăboveşti? Sculându-te, botează-te şi spală-ţi păcatele, chemând numele Lui."
(Faptele Sfinților Apostoli – 22/16)
"Deci pocăiţi-vă şi vă întoarceţi, ca să se şteargă păcatele voastre,"
(Faptele Sfinților Apostoli – 3/19)

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Curiozitatea si sugestia parintilor (mamei).
Am trecut de asta, mi s-a parut penibil. Aveam 12 ani, si n-aveam ce vorbi cu preotul, era pe langa.