Cica satana e la putere acum, practic dumnezeu e in opozitie, pana cand opozitia va castiga lumea cica este supusa pacatului, suferinteti
A "murit" vineri seara si a inviat probabil sambata noaptea.
Duminica dimineata deja plecase in recunoastere.
A stat lesinat maxim o zi si jumatate, mare sacrificiu a facut, mai ales ca stia ca o sa invie si ca tak su are grija de el.
Pai tocmai. Si cand ii auzi pe unii ca si-a dat viata pentru noi si ce mari suferinte a indurat, cum sa nu-l iubesti?! Si un copil din Africa sau din orfelinat din Romania a suferit si sufera mai mult ca Isus.
Nici macar nu a existat. Unde este evidenta istorica care sa-i autentifice viata daca a fost atat de măreț?
Am vazut o sursa, nu mai tin minte cum se chema. Era o carte de vreo 1000 de pagini unde Cristos era mentionat ca fiind un om intelept de prin jurul Ierusalimului daca mai tin bine minte. Asta doar in 3 randuri in toata cartea, fara sa dea vreun reper cronologic. In rest cred ca exista doar cateva mentiuni vagi bazate pe povestile din biblie, nimic real. Nici macar nu se stie cand s-a nascut dar miliarde de oameni cred in el.
Oare de ce crestinii nu-mi raspund la intrebarea asta esentiala iar apoi tot ei pun intrebari ca ateii fac doar propaganda? Ce crezi?
Ca habar nu au de biblie man,iar fanatici religiosi sunt dogmatici, limitati, ignoranti, vezi si tu ca ei doar copy paste dau din biblie atat, sunt ca niste roboti fara o gandire propie, critica
Isus s-a lăsat răstignit pe cruce ca să îți ierte ție păcatele.
În cele trei zile cât a fost mort s-a dus în iad și i-a scos pe oamenii buni și i-a dus în Rai.
Ca să îți faci o idee mai bună uită-te la link-ul de mai jos:
https://youtu.be/GxqF7VIz4sE
Trimiti userul in iadul vesnic ca nu e de acord cu credinta ta, asa iubitor e iisus tau inventat, nici o religie nu promite iadul vesnic doar crestinismul, iudaismul propune purificarea sufetului dupa moarte, voi trimiteti 5 miliarde de persoane in iadul vesnic ca nu a crezut in basmele voastre, cum se putea rastagni daca nu eram nascut desteptule?
Doar Creștinismul pentru că numai creștinismul este adevărat.
Deci restul vor arde in iadul vesnic si doar din secta ta atat, ca crestinismul nu inseamna o singura, religie, secta, cult idee
Eu doar ți-am răspuns la intrebare.
Păi nu e vorba ca a murit si taticu l-a ridicat la el, ca atunci nu stia asta(Eli, lama sabahtani). Este vorba de patimi.
Asta daca a existat macar.
Nu e nevoie sa il apreciezi nici sa il adulezi ca un fanatic.
Iar adevărul nu este ascuns mintii, il poți afla singur in modul in care te pricepi.
Asta cu cel mai bun basm creat vreodata este foarte tare.
Nu exista dovezi arheologice legate de existenta lui Iisus. Cele mai multe sunt izvoare scrise, in principal indirecte, adica de la oameni care nu l-au cunoscut niciodata. Exista vreo 5 versiuni de asa-zisi "Iisusi".
E la fel de "real", daca vrei, ca legendarul rege Arthur.
Daca a facut ceva, si a existat, asta a fost pentru poporul sau. Nu vad ce legatura ar avea restul lumii cu asta. Dar, Imperiul Roman a avut aici un interes strategic.
anonim_4396 întreabă: