Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

Au prins si aia niste onuonulici de 12 ani, suparati pe dumnezeu (ca sa fii suparat pe cineva, trebui cel putin sa crezi ca exista) ca i-a respins Viorica, Valerica si Georgeta, si gata, sunt atei, si toti ateii sunt asa. Penibil.

15 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Speculaţii de propagandişti religioşi absurde şi ieftine, prejudecăţi, favoritisme, subiectivisme, atacuri gratuite, generalizări stupide...

Iar dacă majoritatea oamenilor raţionali, non-religioşi - mai ales celor din România, sătui de influenţele negative şi sufocante ale religiei - chiar sunt intoleranţi cu intoleranţa iraţională şi gratuită, cu prostia, cu nedreptatea, cu minciuna, cu hoţia, cu nesimţirea...cine îi poate învinovăţi (cu excepţia celor care tolerează, generează şi promovează astfel de lucruri, simţindu-se vizaţi şi luând această intoleranţă ca pe un atac la persoană)?

Răspuns utilizator avertizat
| OnuOnulică a răspuns:

Foarte adevărată faza cu vârsta lor! laughing

| Holiday a răspuns:

Ateii din Romania nu sunt asemeni ateilor din vestul Europei pentru ca nici credinciosii nu sunt la fel.
Acum ceva timp cand numarul ateilor era mic si la ei lucrurile stateau la fel ca la noi.

| sublime89 a răspuns:

Daca exista astfel de atei in Romania, si probabil exista, ar face bine sa invete ceva de la ateii occidentali, cat mai repede. Ateismul fara liberalism e aproape la fel de daunator ca si crestinismul, sau orice alta religie conservatoare. Oricum, desi sunt rasisti, macar sunt toleranti cu minoritatile sexuale. Faptul ca cei religiosi nu sunt toleranti cu acestea e la fel de grav ca si antisemitismul ateilor. Stiu ca acest sondaj s-ar putea sa nu fie foarte credibil, si poate ca situatia nu e chiar asa de grava, dar din pacate as minti daca nu as spune ca am intalnit astfel de atei. Nu multi, dar cativa sigur au fost. Atei care le spuneau ungurilor sa plece din tara, sau spuneau ca tiganii si evreii sunt toti la fel de rai. E un adevar ca exista si astfel de cazuri, dar eu sper sa se schimbe in bine cat mai repede, sa ia exemplul vesticilor, si sa renunte la apucaturile mioritice, spre binele tuturor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Romania pana si ateii sunt incompetenti. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Varste foarte tinere. judecata insuficienta, creere spalate si introvertite adapostinduse in gramada de ...ATEI crezand ca asa se vor scoate, acuzand pe ceilalti de spirit de turma, cand de fapt ei sant ratacitii foarte fericiti a fi primiti de turma, gasca, respectiva si a spune ca ei si numai ca ei.blegi.

| Gogu06 a răspuns:

MDa... un studiu facut de fundatia lui george soros un multi miliardar ungur care mai demult se visa conducator al planetei, care doneaza bani tuturor grupurilor capabile sa destabilizeze un sistem. Am citit articolul e superb de propagandist.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

Un articol plin de subiectivism şi atacuri ieftine pe baza unui "studiu" urmat de 3 concluzii dintre care 2 total aberante.

Aş putea fi de acord parţial cu prima concluzie, cum că "sursa răului nu e în mod necesar rezultatul educaţiei religioase" însă nici sursa binelui nu este, depinde de om, din aceeaşi familie, din aceeaşi mamă pot ieşi 2 copii diametral opuşi în caracter, deşi au mers la aceeaşi şcoală, au studiat aceleaşi materii, au avut cam aceeaşi prieteni, per total, cam aceleaşi mediu, însă unul e tâmpit unul nu, diferenţa se face la nivel individual.

Cât despre a doua concluzie, poate că "reuşita economică nu asigură un comportament democratic" de UNA SINGURĂ, însă până când România nu va avea la nivel naţional un grad crescut de prosperitate, nici că putem vorbi în ce măsură prosperitatea are să influenţeze comportamentul românilor, momentan suntem o ţară "vai pendula noastră" şi e lipsit de sens să faci astfel de afirmaţii la nivel de ţară pe baza unui grup infim. Personal sunt convis că dacă de azi salariul minim ar fi 800 de euro şi preţurile n-au să crească de 10 ori în următorii 10 ani, gradul de frustrare al românilor are să scadă la fel şi gradul de toleranţă, când o duci bine nu prea te mai interesează tare mult "că ăla e ţigan, că ăla e homosexual, că etc".

Cât despre a 3-a concluzie, aş vrea să râd dar nu pot, "liberalismul despuiat de valori morale" - de parcă religia, are monopol asupra moralităţii (articol cum ziceam, subiectiv şi nărod), "produce o societate brutală", păi hai să vedem ultimile cazuri, poate cele ce fac parte din "ştirile de la ora 5", de cine sunt comise, au avut parte de ora de religie în şcoală autorii? sau Există vreun autor al unui caz brutal, dintre cele ce se dau la ora 5 sau ce le vedem în ziare ca " SENZAŢIONAL", e vreunul care nu a avut parte de ora de religie la şcoală?

Concluzia mea, un articol ce cântă la o singură masă.

| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

Ateismul e doar o teorie. Pana si ateii sunt credinciosi in felul lor. Adica sa crezi ca ceva NU exista cu siguranta, trebuie sa te raportezi cumva la acel ceva. Majoritatea asa-zisilor ATEI sunt de fapt AGNOSTICI. Agnosticismul prezinta prezumtia de ignorantza, care e cea mai sanatoasa - poate este, poate nu este, cert e ca nu e nici treaba mea si nici nu ma intereseaza. In schimb Ateul e de fapt un fanatic, si va incerca sa-i convinga pe credinciosi ca el are dreptate si ei se inseala. Cam asta ar fi pe scurt.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lucian_Magnus_1980):

"Pana si ateii sunt credinciosi in felul lor. Adica sa crezi ca ceva NU exista cu siguranta, trebuie sa te raportezi cumva la acel ceva."
Si cum ar trebui sa ma raportez la o presupusa entitate omniprezenta, omnistienta aparut din neant? Cum ar trebui sa fie acea entitate? Ce anume a facut-o inteligenta? Si sunt absolut sigur 100% ca daca ar exista un zeu nu ar avea legatura cu niciuna din religiile primitive, din nefericire o asfel de entitate e o imposibilitate, irealistica, nu exista o fiinta infinita.

| Lucian_Magnus_1980 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai numarat tu pana la infinit ca sa stii asta? Ai fost tu pana la capatu' universului sa-l numeri? Ai explorat toate dimensiunile? Pai daca esti convins ca nu exista, nu inteleg de ce iti bati capul cu subiectul asta. Practic esti Agnostic, cum spuneam, doar ca tu vrei sa te convingi ca nu exista. N-are cine sa-ti raspunda. Pentru unii e chestie de credinta, pentru altii de convingere(da/nu), pentru altii e o chestie de "whatever".

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lucian_Magnus_1980):

Mai zi-mi tu mie nu ti se pare absurd sa existe o fiinta supra inteligenta necreata, neaparut existant de cand hau si parau, neincojurat de nimic si sa creeze un univers. Statistic vorbind asta nu e imposibil ci incredibil, irealist.
Orice fiinta trebuie sa aiba un oarecare trecut, un inceput, mediul de viata si experienta spune multe despre capactiatiile unui om, dar un zeu de unde a capatat aceste capacitati?
Ma gandesc ca daca ar exista zei acestia ar extraterestri mult mai inteligenti, cu o durata de viata mai mare ca a noastra, dar nici in sensul asta nu exista dovezi.
In orice caz din ce-am vazut eu pana acum orice nu era inteles era vazut drept Dumnezeu, iar cand fenomenul respectiv era inteles numai era vazut drept Dumnezeu, sau o interventie directa a lui Dumnezeu de exemplu vulcani, poporele primitive (in special triburile care inca mai exista), pretind ca eruptiile vulcanice sunt cauzate de mania zeilor insa asta se stie ca eruptiile vulcanice sunt provocate de miscarile placilor tectonice. Iar asta ma face sa ma indoiesc in ce priveste existenta zeiilor, iar pe zi ce trece sunt tot mai sigur ca intr-o zi vom stii sigur cum a inceput totul.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Lucian_Magnus_1980):

Si dupa tine, ateu ce inseamna? Credincios? Ntz ntz. Ateii pot crede in ce vor, cat timp nu cred in zei, sunt atei.

Întrebări similare
Întrebări recente