Scoase din context, versetele ar da peste cap percepția creștină despre tot. Dar în context, tot ce zice Pavel e că toți morții vor învia, nu doar Hristos poate învia.
Zice în versetul 22 că VOR ÎNVIA prin Hristos, nu că au înviat.
Da, exact! "în Hristos [adică prin intermediul credinței creștine] toți VOR ÎNVIA".
Vor învia ei, cândva. Nu zice nicăieri că trebuiau să învie toți deodată cu Iisus.
Nu e scos din context, e in context, adica Pavel a dat un exemplu acolo cand a zis ca "daca mortii nu inviaza, nici Isus nu a inviat", si s-a legat strict de ce credeau saducheii.
Saducheii credeau ca mortii nu inviaza, de aceea Pavel a spus ca daca mortii lor nu inviaza nici Isus nu a inviat pentru ei.
Crezi ca vor invia in trup? Haha.
Vor invia in duh, in sufletele lor, care pentru mine sunt doar niste lumini(biofotoni) ascunse(probabil) in micro-universul necunoscut.
Nu zice nicaieri in biblie ca vor invia in trup, cum zic crestinii.
Unde am zis eu ca moare sufletul?
Am zis ca inviaza in suflet, nu trup.
Pai pentru ca Saducheii nu credeau deloc in invierea mortilor, absolut deloc, iar ei ar fi(cred) cei care s-ar fi varat prin biserica Corint cu invatura asta si i-ar fi convins pe cei de acolo.
Nu ai inteles, mori in trup si inviezi in duh.
Noi vom deveni ingeri(duhuri) dupa ce murim, deci noi nu vom avea trup ci vom ramane doar cu suflet.
De pilda, ingerii decazuti s-au incarnat pe pamant, au cerut voie lui Dumnezeu sa se incarneze, sa isi paraseasca locuinta lor cereasca, care este duhul, si sa locuiasca in cea pamanteasca, care este trupul.
Scrie in Evanghelii si F.A.
Chiar nu vrei sa intelegi, sau nu poti, ca dupa biblie(nu dogma pentru ca eu cel putin nu apartin niciuneia) poti invia si in trup dar si in suflet?
Am suflet, dar dupa biblie pot invia ca Isus, cu trup, adica trupul meu sa nu mai fie supus putrezirii, sau pot invia, dupa ce mor, cu doar suflet.
Acum intelegi?