Versete ti-a dat destul Emas. Eu cred ca exista iadul, dar nu stiu nici eu exact cum este iadul, nimeni de pe pamant nu poate sa isi imagineze cum este. Stiu doar ca in biblie zice ca printre ceilalti care merg acolo sunt si necredinciosii iar aici este cazul tau, esti necredincioasa. Totusi eu te iubesc si asa
Cum nu cred in d-zeu si in biblie nici atat, consider ca acel loc plin de "foc si pucioasa" nu exista.
Nu.Ezechiel18:4,Eclesiastu9:5,6,10.Apocalpsa21:8 arata ca iazul inseamna moartea doua nu chin vesnic.
În Apoc. 21, 8, „Moartea a doua" însemnă acolo, pierderea sufletului, „compromiterea" sufletului pentru veşnicie, pierderea mântuirii!
Unii prin prisma religiei diferite de creştinism, afirmă în mod greşit că în Apoc. 21, 8, „Moartea a doua" ar însemnsa cumva „distrugere eternă"! Dacă apostolul a spus „moartea a doua", imediat te întrebi de ce mai este necesară „a doua"? Doar pentru ca sufletul să mai fie înviat pentru vreo câteva zile şi apoi să moară iar? Nu putea fi „rezolvată" problema de la început?
Dar în realitate, "Moartea a doua" se referă la "pierderea", COMPROMITEREA SUFLETULUI, nefericirea lui veşnică!
Pentru lămurire, Biblia oferă nenumărate exemple care vorbesc în mod concret despre veşnicia locurilor sufletelor, atât a celor bune cât şi a celorlalţi! Iată spre exemplu:
- Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul CEL VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă VEŞNICĂ, iar drepţii la VIAŢĂ VEŞNICĂ.
- Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului CELUI VEŞNIC.
- Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li SE PĂSTREZĂ ÎN VEŞNICIE.
- Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt NU ARE IERTARE ÎN VEAC, ci este vinovat de OSÂNDĂ VEŞNICĂ.
"Iezerul cel de foc" NU este un loc simbolic, şi nici unul care mistuie, ci este un "locaş" VEŞNIC! Iată doar o parte dintre dovezi:
- Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în FOCUL CEL VEŞNIC.
- Ioan5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre ÎNVIEREA OSÂNDIRII."
- Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă VEŞNICĂ, iar alţii spre ocară şi RUŞINE VEŞNICĂ.
- Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în LANŢURI VEŞNICE, spre judecata zilei celei mari.
Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la vreo moarte a sufletului!
Să ne uităm la CONTEXT. Despre ce vorbeşte autorul aici? Israeliţii murmurau împotriva lui Dumnezeu, citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" (vers. 2) - ei se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! Iar versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri". (în sensul că va fi ÎNVINOVĂŢIT, PEDEPSIT sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).
În text nu se vorbeşte despre condiţia, starea în care se va afla omul mort ci numai despre cauza căderii sau compromiterii sale.
Eclesiastul 9, 5-6 şi Eccl 9, 10 fac parte din "punctul de vedere" uman, aflat în dialog şi contradicţie cu cel divin.
Ca dovadă, un caz asemănător este întâlnit şi în Eclesiast 9, 2, unde se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată exemplu de altă IDEE CONTRADICTORIE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu "punctul de vedere" divin, cel din restul Scripturii. CINE poate crede că oamenii vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare?
Nu este adevărat faptul că "cei morti nu mai stiu nimic". Trebuie avut în vedere faptul că în Ecclesiast se găseşte întâlnit atât PUNCTUL DE VEDERE DIVIN, spiritual, cât și un PUNCT DE VEDERE UMAN, corupt, care neagă valorile spirituale.
În urma confruntării celor două puncte de vedere, va triumfa în final punctul de vedere spiritual:
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7.
Problema survine din faptul că biblia adoptă de multe ori cu predilecţie un limbaj artistic, dificil de interpretat, înţeles de multe ori doar ţinând cont de contextul. Aceasta este explicaţia pentru existenţa celor aproape 39000 de secte!
N-am nevoie de versete, caci parerea mea este ca fiecare suflet, are de platit un pret.
Un suflet poate sa stea ceva timp pana Dumnezeu il va judeca, caci El e drept, ori va sta la Dreapta Tatalui.
Nu exista ceva numit iad si nici ceva numit rai, poate doar intr-o alta forma si nu asa cum isi imagineaza credinciosii...
Versete n-am
Chestia asta parea interesanta.Pana la urma ce e, un banc? Ai si o versiune cu mai putine greseli gramaticale?
Iadul nu există ca și loc geografic, material, cu foc și pucioasă. Iadul nu e nimic altceva decât o stare a conștiinței noastre, cea mai rea în care poate ajunge creierul. O suferință psihică este de 1000 ori mai dureroasă decât o rană fizică, deci pot deduce că "locul" chinurilor veșnice este nematerial.
Nu am versete pentru a-mi susține afirmațiile, dar știu că în Biblie zicea ceva de locul unde e scrâșnirea dinților și focul veșnic. Nu trebuie să luăm chestiile astea mot-a-mot pentru că lucrurile nu stau deloc așa!
Cei care au văzut iadul în moartea clinică nu au avut parte decât de o proiectare a unei imagini creată în subconștient, care s-a activat probabil sub condiții de stres intens! Există multe modele care explică aceste experiențe în care unii văd raiul sau iadul. Totul este în mintea noastră. Ea e raiul sau iadul în funcție de acțiunile noastre aici!
O stare sufleteasca.
Dap, de acord, totul e in mintea oamenilor. E de apreciat ca desi imi pari crestina, admiti ca acele experiente nu sunt reale; majoritatea crestinilor aduc filmulete de pe youtube ca dovada a existentei iadului, deci, a lui dumnezeu.
"Cei care au văzut iadul în moartea clinică nu au avut parte decât de o proiectare a unei imagini creată în subconștient, care s-a activat probabil sub condiții de stres intens! Există multe modele care explică aceste experiențe în care unii văd raiul sau iadul. "
Şi totuşi acel loc există, la fel cum există şi un loc al existenţei sufletelor ce vor primi fericirea veşnică...
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: