anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cei care nu cred în existența Lui Dumnezeu de ce Îl urăsc atât de mult pe Dumnezeu și își scot tot gunoiul din suflet la adresa Lui?
Dacă nu există, în opinia lor, de ce Îl blamează atât? Nu era logic să fie indiferenți?
Tocmai acest lucru îmi întărește mai mult credința în El.
Scuzați-mi exprimarea, dar eu cred că răutatea este un semn al prostiei. Un om înțelept nu o să fie niciodată rău în mod voit.

69 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sadrian46, spui că nu crezi pentru nu L-ai văzut. Bun, atunci cum de aerul exista și nu-l vezi? Nu e palpabil cum ai vrea probabil sa fie. Sau creierul? Creierul de ce nu ți-l poți vedea? Organele interne?
Veți crede abia când se va striga: "S-a isprăvit!"? la fel cum s-a întâmplat când murise Fiul lui Dumnezeu?
Dacă da, atunci eu zic ca e mult prea târziu. Trebuie atunci să indurati și acea ultima urgie cu care se sfârșește mania lui Dumnezeu, și anume grindina a cărei boabe cântareau aproape un talant, adică aproape 36 de kg.

Al șaptelea a vărsat potirul lui în văzduh. Și din Templu, din scaunul de domnie, a ieșit un glas tare, care zicea: „S-a isprăvit!" Și au urmat fulgere, glasuri, tunete și s-a făcut un mare cutremur de pământ, așa de tare cum, de când este omul pe pământ, n-a fost un cutremur așa de mare. Cetatea cea mare a fost împărţită în trei părţi și cetăţile neamurilor s-au prăbușit. Și Dumnezeu Și-a adus aminte de Babilonul cel mare, ca să-i dea potirul de vin al furiei mâniei Lui. Toate ostroavele au fugit și munţii nu s-au mai găsit. O grindină mare, ale cărei boabe cântăreau aproape un talant, a căzut din cer peste oameni. Și oamenii au hulit pe Dumnezeu din pricina urgiei grindinei, pentru că această urgie era foarte mare.
Apocalipsa 16:17‭-‬21 VDC
https://bible.com/bible/191/rev.16.17-21.VDC

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OctavianDanielMaria):

MATEI
Matei
CAPITOL 23
Atunci Isus, pe cînd cuvînta gloatelor şi ucenicilor Săi,
2 a zis:,, Cărturarii şi Fariseii şed pe scaunul lui Moise.
3 Deci toate lucrurile, pe cari vă spun ei să le păziţi, păziţi-le şi faceţi-le; dar după faptele lor să nu faceţi. Căci ei zic, dar nu fac.
4 Ei leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat, şi le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le mişte.
5 Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni. Astfel, îşi fac filacteriile late, îşi fac poalele veştmintelor cu ciucuri lungi;
6 umblă după locurile dintîi la ospeţe, şi după scaunele dintîi în sinagogi;
7 le place să le facă oamenii plecăciuni prin pieţe, şi să le zică:, Rabi! Rabi!`
8 Voi să nu vă numiţi Rabi! Fiindcă Unul singur este Învăţătorul vostru: Hristos, şi voi toţi sînteţi fraţi.
9 Şi, Tată` să nu numiţi pe nimeni pe pămînt; pentrucă Unul singur este Tatăl vostru: Acela care este în ceruri.
10 Să nu vă numiţi, Dascăli`; căci Unul singur este Dascălul vostru: Hristosul.
11 Cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru.
12 ricine se va înălţa, va fi smerit; şi oricine se va smeri, va fi înălţat.
13 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre, nu -i lăsaţi să intre.
14 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi mîncaţi casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi; de aceea veţi lua o mai mare osîndă.
15 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi înconjuraţi marea şi pămîntul, ca să faceţi un tovarăş de credinţă; şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decît sînteţi voi înşivă.
16 Vai de voi, povăţuitori orbi, cari ziceţi:, Dacă jură cineva pe Templu, nu este nimic; dar dacă jură pe aurul Templului, este legat de jurămîntul lui.`
17 ebuni şi orbi! Care este mai mare: aurul sau Templul, care sfinţeşte aurul?
18, Dacă jură cineva pe altar, nu este nimic`,, dar dacă jură pe darul de pe altar, este legat de jurămîntul lui.`
19 ebuni şi orbi! Care este mai mare: darul, sau altarul, care sfinţeşte darul?
20 Deci, cine jură pe altar, jură pe el şi pe tot ce este deasupra lui;
21 cine jură pe Templu, jură pe el şi pe Celce locuieşte în el;
22 şi cine jură pe cer, jură pe scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi pe Celce şade pe el.`
23 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute.
24 Povăţuitori orbi, cari strecuraţi ţînţarul şi înghiţiţi cămila!
25 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi curăţiţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar înlăuntru sînt pline de răpire şi de necumpătare.
26 Fariseu orb! Curăţă întîi partea din lăuntru a paharului şi a blidului, pentru ca şi partea de afară să fie curată.
27 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sînteţi ca mormintele văruite, cari, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinlăuntru sînt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.
28 Tot aşa şi voi, pe dinafară vă arătaţi neprihăniţi oamenilor, dar pe dinlăuntru sînteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege.
29 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi zidiţi mormintele proorocilor, împodobiţi gropile celor neprihăniţi,
30 şi ziceţi: Dacă am fi trăit noi în zilele părinţilor noştri, nu ne-am fi unit cu ei la vărsarea sîngelui proorocilor.
31 Prin aceasta mărturisiţi despre voi înşivă că sînteţi fiii celor ce au omorît pe prooroci.
32 Voi dar umpleţi măsura părinţilor voştri!
33 Şerpi, pui de năpîrci! Cum veţi scăpa de pedeapsa gheenei?
34 De aceea, iată, vă trimet prooroci, înţelepţi şi cărturari. Pe unii din ei îi veţi omorî şi răstigni, pe alţii îi veţi bate în sinagogile voastre, şi -i veţi prigoni din cetate în cetate;
35 ca să vină asupra voastră tot sîngele nevinovat, care a fost vărsat pe pămînt, dela sîngele neprihănitului Abel pînă la sîngele lui Zaharia, fiul lui Barachia, pe care l-aţi omorît între Templu şi altar.
36 Adevărat vă spun, că toate acestea vor veni peste neamul acesta.
37 Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi ucizi cu pietre pe cei trimeşi la tine! De cîte ori am vrut să strîng pe copiii tăi cum îşi strînge găina puii supt aripi, şi n'aţi vrut!
38 Iată că vi se lasă casa pustie;
39 căci vă spun că deacum încolo nu Mă veţi mai vedea pînă cînd veţi zice:, Binecuvîntat este Celce vine în Numele Domnului!``

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Da, așa este, religia mai mult a despărțit oamenii decât i-a apropiat... Totuși, nu știu dacă este corect spus religia, ci mai degrabă felul eronat în care a fost ea percepută. În Biblie am găsit un verset despre asta, "Religiunea curată și neîntinată este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor"...am citat din memorie, sper că e corect. Vreau să spun că adevărata religie este grija pentru aproapele, nu toată mascarada de azi.
Și țin să mai precizez ceva. Am atașat capitolul 23 al cărții Matei nu pentru a mă lua de preoții ortodocși și nu numai, ci doar de escrocii care se îmbogățesc dintr-o slujire falsă, care nu au nici vocație și nici dragoste de Dumnezeu și de oameni. Ce să mai! Îmi pare rău de ei și Dumnezeu să îi lumineze cât încă nu e prea târziu!

| Holiday a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"Credinta nu are nici o treaba cu religia"

Credinta care implica povesti si/sau personaje din povesti religioase e pur si simplu un instrument religios. Deci e strans legata de religie.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Wr3nch):

Daca un pop face asta, nu inseamna ca nu sunt si oameni sinceri care vor doar mantuirea.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Holiday):

Tu spui ca cei care cred in Dumnezeu sunt prosti. Dar exista atatia oamei de stiinta si oameni inteligenti care cred in Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GicaGigekGica):

Absolut! Mai există și slujitori care s-ar jertfi până la capăt din dragoste de Dumnezeu și de oameni...

| VictorJulien a răspuns:

Ateii blamează "credincioşii" în general, credincioşii ăia superficiali sau talibanii creştini, obsesia asta stupita cu păcatul şi mântuirea. Dacă toată viața o trăieşti pentru a mulțumi un zeu care nu-i al tau, atunci ai o viață irosită!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VictorJulien):

Ai dreptate, "dacă toată viața o trăiești pentru a mulțumi un zeu care nu-i al tău, atunci ai o viață irosită!" Dar dacă nu e un simplu zeu, ci Dragostea în sensul ei desăvârșit? Și dacă este al tău, umplându-ți întreaga inimă, iar tu ești al Lui, cu tot ce însemni? Și dacă această luptă de a-l mulțumi este cel mai frumos mod de a trăi care ar putea exista? În cazul ăsta mai ai o viață irosită? happy

| VictorJulien a răspuns (pentru anonim_4396):

Da!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VictorJulien):

Îți respect părerea. Îmi poți descrie atunci o viață neirosită în viziunea ta?

| VictorJulien a răspuns (pentru anonim_4396):

Oricare,atâta timp cât nu există zei aduşi din Asia.

| BlackOldSun a răspuns:

Mulți creștini acuză ateii că îl urăsc pe Dumnezeu, de aceea resping existența sa. Alții merg mai departe spunând că ateii sunt penibili și ilogici pentru că ar urî ceva ce nu există, consumându-și timp și energie pentru a combate ceva în care ei nu cred. Desigur, așa cum ne-am obișnuit de la o parte importantă a lumii creștine, toate aceste "argumente" sunt doar sofisme, în cazul de față, oameni de paie.

Evident, varianta de răspuns e una simplă. Nu, nu putem urî ceva ce nu există. Dar putem urî conceptul, ideea sau ideologia care are ca element central acel ceva inexistent. Și, da, ne putem consuma timp și energie pentru a combate acel concept/idee/curent/ ideologie dacă observăm că afectează bunul mers al societății. Concluzia noastră este că Dumnezeu nu există. Însă efectele conceptului de zeu personal care, conform unor scrieri, interacționează cu umanitatea și are tot felul de cerințe de la oameni, există și se manifestă din plin chiar și astăzi peste tot în lume.

Imaginați-vă că ar lua naștere un curent sinistru format din oameni care cred că lumea este un experiment al unei rase avansate de extratereștri care, odată ce experimentul va lua sfârșit, ne va distruge. Inițial, această idee nedemonstrată ne-ar stârni râsul, iar apoi ne-am vedea liniștiți de viață fără să fim influențați de această idee. Dar dacă membrii acestui curent obscurantist ar începe să hărțuiască și chiar să-și ucidă semenii pe motiv că nu acceptă ideile lor psihotice sau că ar fi, de fapt, niște extratereștri undercover? Dacă ar începe să se infiltreze în mediul politic pentru a se finanța și a obține privilegii? Dacă ar obține cursurile în unitățile de învățământ? Dacă ar produce arme de distrugere în masă din bani publici, ignorând domeniile prioritare, pentru a se pregăti de un "război interstelar"? Cum ar fi ca acei membri, atunci când am lua atitudine, să ne acuze că suntem ilogici, penibili sau ipocriți, pentru că noi combatem ceva în care nu credem?

Mulți oameni își consumă timp și energie în a combate lucruri în care nu cred. În unele cazuri dreptatea este de partea lor (ex. oameni care combat bazaconiile anti-vacciniste) alteori, dreptatea nu este de partea lor (ex. creaționiștii care combat Teoria Evoluției). Deci, foarte simplu, poți combate ceva în ce nu crezi.

Dar mai există o variantă de răspuns la această acuzație. Da, pot să-l urăsc pe Dumnezeu, chiar dacă nu este real. Pot să-l urăsc așa cum pot urî un personaj negativ dintr-un film sau un roman. Câți nu-l urăsc pe Joffrey Baratheon din Urzeala Tronurilor? Sau pe Dolores Umbridge din Harry Potter? Sau Dante Alligheri din Infernul? Deci, da, pot urî acest personaj odios, tiranic, sadic, răzbunător, narcisist, incompetent, prost și dezaxat, așa cum este descris în cărțile "sfinte", numit Iahve, fără să cred că este real.

| SG1995 a răspuns:

Nu poți urâ ceea ce nu există, iar Dumnezeu cum îl descrieți voi e un basm, Dumnezeu e pur și simplu un concept filosofico-religios, unul extrem de copilăresc ca să-l parafrazez pe Einstein.
Deci nu pot urât un concept, totuși îmi poate displace o ideologie religioasă idioată și se poate să încerc să o combat cu argumente reale taman pentru că e idioată și pe alocuri nocivă.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Păi asta nu înțelegi tanti, atei nu "luptă" împotriva lui "Dumnezeu" ci împotriva efectelor sociale negative pe care religia (oricare ar fi ea) încearcă să o impună, chestie care ne afectează pe toți, spre exemplu, există politicieni idioți care dau legi idioate de dragul unor mituri scrise în niște cărți acu vroe 5-10.000 de ani, de către evrei/arabi/indieni, etc.

Răspuns utilizator avertizat
| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

"Bun, atunci cum de aerul exista și nu-l vezi? Nu e palpabil cum ai vrea probabil sa fie. Sau creierul? Creierul de ce nu ți-l poți vedea? Organele interne?"

Aerul il poti "vedea" si simti, ii stim compozitia chimica, caracteristici, etc. Creierul si organele interne, de asemenea. Daca nu te convinge vederea creierului altuia, in ziua de azi un RMN te poate dumiri daca ai creier sau nu.

Dumnezeu ar trebui comparat cu Zana Maseluta, Fantoma lui Barba Neagra, Duhul Lampii si alte personaje de genul asta. Cu ele se "lupta" personajul tau privind autenticitatea si existenta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Holiday):

Dumnezeu râde de tine pentru ca vede că-ți vine și ție rândul.
Prin faptul ca tagaduiesti ca nu ar exista Dumnezeu dovedește ca nu ești în toate mințile. Fă-ți temele.

Da, da, stiu, buhuhuuu!

"Prin faptul ca tagaduiesti ca nu ar exista Dumnezeu dovedește ca nu ești în toate mințile."

Corect!

anonim_4396

Daca știi atunci ar trebui să-ți faci griji în privința asta. Nu sa "buhuhăiesti". rolling on the floor

Esti mai tantalau decat prevede legea. Stii ce inseamna "a tagadui"?
Ia vezi, si apoi citeste ce ai scris si vezi de ce e corect.

anonim_4396

Ba bine ca tu nu ești.

anonim_4396

De asta nu intru în polemica cu inteligenți ca tine. Se vede bine ce cultura ai. Închei discuția cu o jignire, ca si cum ai vrea sa arăți ca tu ești extra super mega deștept! Vai de tine... nenea vacanță!

Tocmai acum cand eram de acord cu ce ai spus? Bine, tu nu stii ce scrii, dar uneori le nimeresti.

anonim_4396

Bădăran, și altceva nu.

Nu mah, nu de faptul ca esti badaran ma luasem, ci ca esti analfabet functional.

| Anonimulantisocial17 a răspuns:

Nu pot fii indiferenti deoarece acei oameni care il urasc pe Dumnezeu au trait niste traume depinde au fost abandonati, batuti de parinti etc si se gandesc ca daca exista Dumnezeu atunci de ce nu s-au nascut in famili normale ca alti copi (adica ca Dumnezeu este rasist daca exista

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Nu tanti, domnișoară.winking
La ce legi te referi? Să nu furi? E doar un exemplu... Multe legi sunt inspirate de Decalog și asta este înălțător pentru societate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Anonimulantisocial17):

Înțeleg, dar suferința nu este un argument destul de puternic pentru absența Lui Dumnezeu. La fel de bine s-ar putea vorbi și despre...violuri să zicem, sau despre foametea din Africa și nu numai (în timp ce alții se îneacă în bani). Dumnezeu nu l-a constrâns pe om să fie bun, ci i-a lăsat libertate. Datorită naturii sale pervertite de păcat, se ajunge la tot felul de fapte care urâțesc umanitatea până la monstruozitate. Așa cum unii își bat joc de ei înșiși și de cei și jurul lor, alții aspiră spre curăția sufletului lor și al celor din jur, iar în același timp se ocupă și cu lucruri palpabile, cum ar fi misiuni în țările nedezvoltate pentru a duce Vestea Bună (Evanghelia) și pentru a combate sărăcia (Nu zic că nu ar exista și escroci în domeniul ăsta, dar acum nu mă refer la ei).
Oare nu toți au libertatea să fie buni?
Dumnezeu ne-a lăsat liberi, noi ne-am bătut joc de această libertate, iar apoi, îngroziți de faptele noastre ca umanitate, am dat vina pe cruzimea lui Dumnezeu. Sau am dat verdictul inexistenței Sale, deși, adânc în noi, fiecare suspinăm de dorul Lui, în același timp, neînțelegând Ce (sau mai bine zis Cine) ne lipsește ca să fim fericiți.