Multe aberaţii pe aici, hai să le explicăm.
1.De ce o ducem din rău în mai rău(unii nu cred asta)? Dragilor, chiar dacă ne-am scălda în energie, bani, mâncare şi job-uri bine plătite. fără moralitate am fi ZERO.La asta se referă orice om raţional când spune ca mergem din rău în mai rău, la degradarea morală care parcă nu mai întâmpină nici o piedică. Dacă voi preferaţi fabrici de pantofi pline de foţi şi nesimţiţi să fie! Eu însă prefer mai multă săraci cu bun simţ şi caracter decât mai mulţi bogaţi îngâmfaţi şi hoţi.
Dacă populaţia s-ar trezi din punc de vedere spiritual ar fi: responsabilă(nu ar face treaba pe principiul "las că merge aşa"), cinstită(nu s-ar mai fura ca la noi), optimistă(un om cu credinţă în Dumnezeu nu-şi permite să se sinucidă şi nici nu trăieşte într-o depresie permanentă) şi lista poate continua.O trezire spirituală este binevenită.
"Mergem din ce în ce mai bine" cred doar oamenii simpli, mediocri.Adevărul e că România e în cădere liberă.
Despre post, propune bisericii tale, preotului tău şi toată biserica din care faci parte să postească.Aşa să facă fiecare.
Cea ce va lipseste voua (avand in vedere ca aproape toata populatia romaniei este crestina) este puterea de a actiona.
Convingere(credinta, atitudine) --> Potential --> Actiune --> Rezultat.
Aveti credinta, dobanditi potentialul insa nu mai actionati astfel nu se vad rezultate.
Cu rugaciunea nu veti ajunge mai departe de unde sunteti acum, care crestin nu se roaga constient sau inconstient seara de seara pentru o tara/viata mai armonioasa?
Puterea credinciosilor sta in sfintenie, daca in Romania suntem aproape toti crestini si se intampla ce se vede avem prableme grave, de aceea fac apelul asta, sa ne smerim in rugaciune si post pentru trezire spirituala, trezirea o poate face numai Dumnezeu.
Da o mana de ajutor daca poti, se vede ca Romania merge din rau in mai rau.
Nu ma mira, da o mana de ajutor asa cum poti, Romania are nevoie de unitate, altfel se va scrie o istorie rusinoasa.
Ce tara mai "trezita" decat Romania gasesti in Europa unde exista de 4 ori mai putine scoli si de 40 de ori mai putine spitale decat biserici?
O ducem din ce in ce mai rau "O alta teorie spune ca si crestinismul a avut un rol in declinul Romei, facand populatia mai putin interesata de sloganul "aici si acum" asteptand in schimb rasplata in ceruri."
Au plecat multi din tara doctori, profesori etc. sunt multe biserici adevarat, dar nu cladirea in sine e problema ci noi credinciosi, acum fac apel la cei credinciosi sa ne unim in post si rugaciune, Dumnezeu are putere sa trezeasca Romania la realitate noi asa credem, ajuta si tu in felul tau.
Romania este tara crestina deja. Mergem din rau in mai rau, figure it out yourself.
Crestinatatea are nevoie acuta de reforma.
Un inceput bun.
Ori asta, ori poti renunta la ea si gata.
Sant de parere sa punem mana par, si sa indreptam ceia ce e stramb in romania.ma tem ca nu se poate.cati oameni perfect verticali cunosti in tara asta, in afara de mine? cei de afara au inspaimantat lumea, cu apucaturile lor.iar astia de acasa, sant la ei acasa.
"cati oameni perfect verticali cunosti in tara asta, in afara de mine? "
Ha! Ha! Mai sint si eu!
Ai dreptaet, realitatea este tragica, dar stim ca Dumnezeu are putere sa schimbe, daca vom posti si ne vom ruga El o va face.
"mergem din rau in mai rau "
Cred ca ai uitat de comunism prietene, atunci a fost rau, acum e relativ bine. Acum 500 de ani n-avea lumina, apa, curent si erai ucis daca zicea rele de voievodu cutare, dar noi mergem din rau in mai rau.
Noi traim din banii imprumutati de europa e foarte rau, imoralitatea creste vizibil un mai mare rau, daca esti un credincios da o mana de ajutor in post si rugaciune catre Dumnezeul crestinilor, daca nu esti fa-o in felul tau.
Acum avem moralitate, inainte nu aveai dreptul la moralitate, nu aveai dreptul la opinie, nu aveai dreptul la constiinta si voi va plangeti ca am imprumutat niste bani la FMI, efecte care INCA nu se vad.
Trebuie sa ma intorc si mai mult in timp, pe vremea cand traiam in pesteri si eram vanati de animale ca sa-ti demonstrez ca noi de fapt mergem din ce in ce mai bine? Sa nu vorbesc de cele 2 razboaie mondiale... dar noi evident mergem din ce in ce mai rau.
Va plangeti de mila cand ar trebui sa fiti fericit ca aveti de mancare si apa potabila, dar mergem din ce in ce mai rau.
Daca ne comparam cu trecutul da, daca ne comparam cu Germania, Aurtria, S.U.A, NU.
Nu. Eu as dori sa hotaram miercurea, zi de munca in folosul comunitatii, pentru trezirea ratiunii. Decat sa construim o suta de biserici, mai bine facem o fabrica de pantofi cu 30 blocuri de locuit langa ea, unde sa strangem toti oamenii nevoiasi. Daca s-ar face una dinasta in fiecare mare oras, ar scapa lumea de neajunsuri.
Nu e vorba de biserici, e vorba de calitatea credinciosilor si a celor necredinciosi, sau inchis multe fabrici din 1990 incoace, trezirea spirituala ne mai poate ajuta.
Pana nu o sa intelegem primul vers din imnul nostru national-Desteapta te romane din somnul cel de moarte...pana atunci o sa iesim cum zici u sa ne asezam in genunchi si sa ne rugam la Dz cum o fac multi prin biserici in fiecare duminica si da intr adevar parca duminica se simte domne nu stiu e in aer asa ceva inaltator e o zi aparte ce sa mai...Nu mai fiti oi oameni buni folositi va ratiunea si hai sa facem ceva cu adevarat folositor pentru acest popor nu sa iesim in strada si sa ne inchinam la al de mos craciun si zana maseluta daca vrei u fa o acasa sau la biserica dar pentru neamul romanesc actiunea si faptele ar trebui sa conteze sa dicteze
Eu asta vad Romania are nevoie de schimbare de o trezire spirituala sa nu mai rataceasca, tu daca nu vezi asta si vezi altceva fa ce vezi dar fa ceva, eu fac apel la cei credinciosi nu la cei necredinciosi.
Cam greu sa trezesti din somn milioane de manelisti care fac gratare pe marginea drumului si arunca gunoaiele pe unde apuca.
Nu degeaba suntem numiți țiganii Europei.
Ai dreptate, dar hai sa facem ceva nu putem sta pe loc, crestini sa ne unim cu post si rugaciune Dumnezeu poate totul, si noi sa dam dovada de oameni cu frica lui Dumnezeu.
Si sa presupunem ca,, trezesti '' populatia, din punct de vedere spiritual\, ce crezi ca o sa se schimbe in tara? O sa vina mana cereasca din cer?
Cand se produce trezirea se reduce imoralitatea, o sa fim mai buni uni cu alti, oameni se vor sili sa fie cat mai corecti.
Eu unul da.dar mai marii bisericii ortodoxe romine.nu ar trebui sa faca asta si sa ne indemne pe fiecare dintre noi.
Da ar trebui sa faca asta, dupa cum se vede trebuie sa face noi asta, stim ca Dumnezeu ne asculta, putem incepe.
Vernusio întreabă: