Hitler este mai cunoscut decit isus.A influentat omenirea cum n-a facut-o nimeni vreodata.Acum ca facut mult rau unor oameni da, insa tot raul asta este folosit si astazi pentru binele omenirii.Tot ce s-a facut dupa mai aproape in f multe domenii de pe la el pleaca.Si lumea nu o sal uite prea curind.O sa il invete oamenii la scoala si peste alte 2 mii de ani. Unde mai pui ca Hitler a existat ca om pe cind personajul asta Isus este doar unul de basm.Bine nu spun acum ca Hitler a fost erau sau sa tin cu el, departe de mine gindul asta, doar am dat un exemplu de om cunoscut de toata planeta.Altul ar fi Einstein cred ca oricine il stie, si dupa teoriile lui de aemenea se fac si sau facut destule. Iara el a fost un om real.Isus personajul a marcat omenirea pentru ca fost un personaj ales de catre cei care conduceau lumea la acea data sa manevreze masele, sai supuna.Asa era moda pe atunci, sa ai o religie, sa asculti de o religie asa cum astazi asculti de scoala, ce spune scoala si faci ce spune scoala, legea etc.Deci a influentat oamenirea dar f mult rau s-a facut in numele acestui personaj.De bine nu stiu ce pot spune ca s-a facut, pentru ca in numele lui se stringeau dari de la amariti, se ardwau pe rug oameni inteligenti si asa mai departe.De cunoscut este cunoscut intr-adevar dar ca acest personaj sa mai marcheze ceva astazi si pe viitor nu cred ca are ce.Asta e parerea mea.Lumea astazi vre chestii materiale sa le tina de foame, de cald, de ce o mai fi, energie cit mai ieftina, nepoluanta etc.Asta se urmareste si nu cred ca asta o poate face un personaj.Asa daca e so luam dupa contributie pot spune ca na contribuit cu mai nimic la prosperarea omenirii. Putem spune ca imperiul roman a dus omenirea ceva inainte.Astea sint chestii importante omenirea luata ca civilizatie nu credinta unuia ia altuia.Isus nu a marcat nimic in istorie, poate doar in religie.Si pina la urma oamenii au nevoie de ce? Au nevoie de materie de aia au nevoie.
SI Iisus a fost un personaj real, istoricii si toti cercetatorii recunosc ca a existat un om pe nume Iisus acum 2000 de ani in Israel.Acum ca e Fiul lui Dumnezeu sau nu asta tine de credinta fiecaruia dar se admite din cate am inteles ca a existat Iisus.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_cel_istoric
Mai multi oameni de stiinta au cercetat sa vada daca a existat cu adevarat personajul asta Iisus si au gasit dovezi incat sa spuna ca a existat.
Tu confunzi castravetii cu tigrii. Este adevarat ca a existat un om cu numele de Isus din Nazareth, dar acel om nu era un Christos, ci doar un dulgher care se voia a fi un rabin al religiei mozaice, calitate in care si-a intemeiat o SECTA a sa. Dar acest Isus nu a fost niciodata un Christos (adica cineva uns de Dumnezeu in functia de Rege al Iudeilor) asa ca personajul Isus Christos este un personaj fictiv care nu are in realitate nicio legatura cu dulgherul Isus din Nazareth, iar legatura facuta de religia crestina se bazeaza pe minciuna, asa ca este adevarata afirmatia ca personajul Isus Christos nu a exista niciodata!
Amice,ce religie sau credinta ai? Ai dovezi pentru afirmatiile tale?
Evident ca am dovezi ca altfel nu as vorbi pentru ca eu nu sunt un credincios care crede si vorbeste despre ceea ce crede fara sa stie.
Si dovezile se gasesc chiar in Biblie, unde vedem ca este descrisa povestea lui Isus din Nazareth, dar nu rezulta de niciunde ca ar fi fost UNS in functia de rege al iudeilor, si daca nu a fost UNS inseamna ca nu el este UNSUL, (pentru ca Christos = Uns). Asa ca nu rabinul Isus din Nazareth este UNSUL, ci altcineva. (eu stiu si cine si in ce functie a fost uns, dar nu-ti spun decat daca ma rogi sa o fac!)
Care sint istoricii aia care spun ca Isus a fost real? Este consemnat de cineva de pe timpul ala cumva? Cum sa iti spun dar si pe vremea aia existatu istorici care consemnau evenimente, razboaie si alte chestii, si te asigur ca daca ar fi existat cineva gen isus al tau nu avea cum sa fie trecut cu vederea.Pe de alta parte un asemenea om cu asa puteri tu cam ce crezi ca il lasau romanii asa? Te asigur ca orice om capabil sa faca ce spune biblia car fi facut, te asigur ca imparatul Romei in prima secunda si trimetea dupa el si ar fi stat undeva la Roma nu pe cimpuri. Orce om inteligent, cu puteri si asa mai departe era dus la roma si pus sa lucreze pentru ei.Si te asigur ca in afara de Flavius ori cum il mai cheama nici un alt istoric nu aminteste macar de vreun isus pe nicaeri.Si acest istoric Flavius era evreu, sia scris cea scris dupa 60 de ani sau 80 nu mai retin exact de la presupusele evenimente. Daca tu iei de bun ce scrie un ziarist din zilele noastre despre un eveniment de acum 50 de ani din auzite atunci nu stiu cit de credibil va fi acel ziarist.Arata istorici din vremea aia care au scris de el, din vremea cind se presupune car fi trait acest personaj. Daca tu aduci o dovada in sensul asta esti cel mai tare.Dar de pe acum iti pot spune nu te chinui sa cauti ca iti pierzi vremea de pomana, nu ve gasi asa ceva pe nicaeri.Este ca si cum un ziarist ar scrie acum ca Fat Frumos era de fapt un om real si tu mergi sa cauti dovezi.Ca oamenii cred in personaje asta nu e nimic nou, dintotdeauna au facut asta dinainte dea apare Dzeu sau Isus.Grecii credeau in Zeus corect? A fost zeus un om real? Deci basme, povesti, oamenii pe atunci aveau nevoie cel putin asa cred, ori dei care ii conduceau aveau nevoie de cineva mai sus ca ei sa poata conduce oamenii care nu ascultau asa de usor de unu altu.Deci Isus nu a existat nici ca om nici ca altceva, este doar un personat inventat.
http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Isus_cel_istoric
A mai fost, Tacit si inca cateva scrieri indirecte
Asa si ce scrie acolo dar clar? Pai eu din ce am vazut scrie izvoare biblice ceea ce nu-s curios si nebiblice unde spune ca nu sau pastrat nici un document oficial, citeste la pilat si vezi ce spune.De restul nu-s curios ca restul nici nu erau nascuti pe atunci sau macar in proiect sa fie nascuti.Deci la curtea lui Pilat nu sa pastrat nimic, spun ei pentru ca era ceva efemer pentru a se pastra. Efemer daca erau executati oameni normal, dar Isus de ar fi facut ce se spune el nu mai era efemer nicicum.Deci dovada ta se pare ca e impotriva ta.Scrieri indirecte de catre oameni cum am spus care au trait la o suta de ani dupa asazisele evenimente.Si tu poti sa vii acum si sa scrii ce doresti ca este un eveniment indirect.Astea sint povesti.Nu am spus nimanui sa nu creada dar macar sa crezi in ceva si sa fii constient in ce. Daca un religios vine si spune uite eu cred in chestia asta pentru ca asa dorec, stiind ca nu este dovedit jos palaria.Dar sa vii sa spui ca Isus a existat prin dovezi indirecte si sa tot sustii asta la infinit deja suna a altceva decit credinta, suna a indoctrinare, a fanatism.
Nu nenea Isus a influentat istoria, ci povestea creata de altii din interes in jurul lui. El, saracu, daca se nastea in zilele noastre intr-o tara civilizata si se comporta cum s-a comportat, n-ar fi fost omorat, dar la balamuc sigur ajungea.
El e o dovada ca oamenii nu stiu sa-si aleaga eroii. Eu unul n-as venera un om care umbla toata ziua prin desert cu cativa lunatici dupa el, si raspandeau peste tot ideea ca sfarsitul lumii e aproape, la doar cativa ani distanta. Locul unor astfel de oameni ar fi fost la spitalul de nebuni daca ar fi trait in zilele noastre, in cel mai bun caz. Probabil ca ar fi ajuns chiar la inchisoare.
Inca un lucru pe care trebuie sa-l constientizam despre Isus e ca nu-l cunoastem aproape deloc. Nu stim ce e adevarat si ce nu e adevarat despre el. Nu stim cand s-a nascut, nu stim cand a murit, nu stim cine i-au fost parintii, daca a fost casatorit, daca a avut sau nu copii, daca a avut sau nu frati, etc. Toate informatiile pe care le avem despre viata lui vin din surse subiective, scrise la decenii dupa moartea lui. De unde sa stiu ca n-au fost inventate lucruri despre el? Daca l-am cunoaste pe adevaratul Isus, sunt sigur ca absolut nimeni din ziua de azi nu ar fi impresionat. Am fi mai degraba dezamagiti sa vedem un fanatic religios si paranoic, care ar tot umbla amenintand lumea incoace si incolo ca daca nu cred in el se vor duce in iad. Daca s-ar intoarce acum Isus si i-ar spune cineva cati oameni il idolatrizeaza la 2000 de ani dupa moartea lui, intr-o lume complet schimbata, cred ca nici n-ar avea capacitatea intelectuala sa inteleaga.
Doua vorbe trei prostii!
Se pare ca tu il confunzi pe Isus din Nazaret cu un personaj fictiv pe nume Isus Christos. Este o mare diferenta intre aceste doua personaje, odata ca Isus din Nazareth nu a fost niciodata un Christos (adica un om uns de Dumnezeu in functia de rege al Iudeilor) iar acel Isus Christos "dumnezeul" religiei crestine este un personaj fictiv care nu a existat in realitate. Asa ca afirmatia ta este gresita si suna cam asa cum ar suna si afirmatia ca Stapanul Inelelor este cel mai popular personaj din realitate
"Toate prin El s-au facut si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut". - Ioan 1:3
"In lume era si lumea prin El s-a facut, dar lumea nu l-a cunoscut". Ioan 1:10
Prin Iisus, Dumnezeu a creat totul: timpul, spatiul, lumea, oamenii.
E normal ca Iisus scris istoria, fiindca prin El s-a facut istoria si aceasta se imparte inainte de intruparea Lui si dupa intruparea Lui.
Toti il marturisim pe Iisus, unii prin credinta noastra si altii prin necredinta lor.
Personajul biblic Isus Hristos este cunoscut de 2000 de ani de toti? de care toti? toata omenirea? e posibil, desi ma indoiesc,asa cum am auzit si eu de budha,confucius,profetul mahomed,asa si ceilalti de alta credinta au auzit si ei de Isus Hristos.Dar inainte de a se fi nascut Isus Hristos
Grecii antici timp de o miie si ceva de ani au crezut si ei in zeii lor (Zeus, Hera, Athena, Apollo, Afrodita e.t.c.)si sa nu uitam si de eroii Heracles nascut din Zeus si Alcmena era adorat si ca un zeu solar.Si uite asa grecii au crezut in acesti zei timp de o miie si ceva de ani,dupa care au renuntat la ei, si-au dat seama ca nu exista decat in imaginatia lor, si ce sa vezi a aparut o alta religie la orizont care s-a extins incet, incet religia crestina bagata pe gat cu forta atat amerindienilor cat si altor popoare, acolo pe unde au reusit sa ajunga misionarii, au uitat insa padurea amazoniana exista si in zilele noastre triburi care inca se inchina la zeii lor si care nu au auzit de Isus Hristos. Facand o paralela intre religia antica a grecilor politeista si ceea actuala (cica)monoteista exista multe asemanari
YHWEH(Dumnezeul tata, si Isus Hristos dumnezeul fiu)nascut de fecioara Maria cu Duhul Sfant, in legendele olimpului Heracles este nascut din Zeus si Alcmena(o pamanteanca)Nu este nici o mare minune ca circa 2 miliarde de oameni inca cred in Isus Hristos,viata evolueaza asa cum grecii dupa o mie si ceva de ani au renuntat sa mai creada in zeii lor,incet,incet si religile actuale i-si vor pierde din importanta pentru ca oamenii isi vor da seama ca religiile actuale sunt niste prostii si nu fac nimic pentru omenire decat sa-i separe unul de altul instiga la ura rasiala e.t.c.
Din pacate religile au influentat istoria omenirii intr-un mod negativ
Citandul pe un liber cugetator spune-mi si tu daca Isus Hristos a fost o fiinta divina intr-un corp uman de ce nu a inventat ceva, de ce nu i-a ajutat pe izraeliti sa evolueze spiritual si stiintific de ce acest personaj biblic a fost inconjurat doar de pescari si sarantoci, de ce nu la abordat oamenii culti caci existau slava domnului,sa-i fi adunat pe toti carturarii lumii sa le fi explicat lucruri stiintifice cum ar fi cu sistemul solar, e.t.c. sa-i di lasat cu gura cascata pe toti, dar nu a facut-o a trebuit sa apara altii care a spus omenirii ca pamatul nu sta pe loc, si pe langa planeta aceasta mai sunt si alte planete care se invart in jurul soarelui, si igiena omenirea nu a invatat-o de la Isus Hristos ci tot de la oamenii de stiinta, se zice ca Isus Hristos cand manca alaturi de pescarii aceia nu se spala pe mainii, nu stiu daca e adevarat caci nu am trait in acele vremuri, dar nu este igienic.Omenirea a perseverat datorita inventilor si descoperirilor unor persoane, care culmea au intrat in contradictie cu biblia.
Iisus a facut minuni.Si multe.Si chiar si in ziua de astazi se intampla minuni, minuni la care nici medicii nu au vreo explicatie.Sunt nenumarate cazur in care oameni care s-au rugat la Dumnezeu si Sfinti s-au vindecat de anumite boli,neputinte etc.
Iisus nu a venit sa lupte,sa inventeze ceva sau sa se dea mare ca El e Dumnezeu si cel mai tare,sa arate puterea lui ca in desenele animate,El a venit asa cum scrie si in Biblie sa vindece pe cei zdrobiti, bolnavi si impovarati si sa isi transmita mesajul spiritual si divin.
Multa lume nu se astepta la asa ceva din partea lui Mesia, evreii credeau ca se vor elibera de sub dominatia romana sub domnia lui Iisus, dar nu a fost asa, El avea alta misiune si altfel de caracter.Asta nu inseamna ca nu exista sau ca Il face mai mic si mai neinsemnat decat cei ce au facut inventii.
Hm,care sunt acele boli de care s-au vindecat anumite persoane, si culmea nici medicii nu-si pot explica )
Cauta Sf.Nectarie-vindecatorul de cancer.
Si nu numai el, Sfantul Nectarie, ci si alti Sfinti.
Nu am auzit de el,iar cei care au cancer intr-o stare avansata poate sa se roage la toti sfintii imaginari din cer caci soarta le-a fost pecetluita, i asteapta viermii din pamant. sa te fereasca soarta de cancer amice caci toate rugile tale nu te vor salva de viremi, mai nou am vazut destui indobitociti care merg la mormantul lui Arsenie Boca cu cerceafuri, prosoape, ating crucea si se asteapta la minuni sa le treaca diferite boli scolioze londroze, spondiloze, ce dobotoci, ce mitocani, primitivi.
Acum vezi tu lumea inainte sau chiar si acum habar nu au cei ala cancer, ori ce cate feluri de cancer vorbim.Sint 2 forme de cancer dintre care unul este vindecabil,ca urmare e normal daca acei oameni care probabil aveau cancer benign sa se insanatoseasca, iar ei nu le pot spune prosti, dar neinformati, sau nescoliti au ramas cu imaginea, cu gindul ca popa respectiva ia rezolvat.Da de unde ei oricum se insanatoseau chiar de nu mergea la popa.Insa intimplarea a facut ca ei sa mearga la popa si de aici toate basmele astea cu vindecarea si bla bla.Insa am pretentii la tinerii care au facut o scoala, un liceu acolo, ei ar trebuie sa stea si sa gindeasca inainte dea pune botul la vraja alora.
Ce minuni o fi facut Isus nimeni nu stie,doar in biblie apar minuni in alte izvoare istorice pauza, de ce? pentru ca pur si simplu nu au existat. Daca Isus a venit sa transmita un mesaj divin care este acela? pentru ca omenirea se pare ca nu la prea inteles,in continuare exista violuri, razboaie, jafuri, firea omului nu s-a schimbat, ce zici de acest mesaj ''Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie.Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fica de mama sa, pe nora de soacra sa.Acesta este mesajul spiritual si divin a lui Isus, mi-e i-mi suna a amenintare, avertisment.
Sunt doar 30% de oameni crestini in toata planeta. iar din aia un procent foarte mare habar nu are ce e prin biblia aia. deci chillax. si cand ai o problema de sanatate de ce nu il chemi pe Iisus ci chemi 112 oamenii dotati cu tehnologie data de stiinta? oamenii de stiinta au ajutat direct mult mai multi oameni decat un Iisus prin biblie "vindecand miraculos" cativa oameni. de exemplu Edison a inventat becul si acum cam toata omenirea poate citi si evolua noaptea. becul din spatele a ce scriu acum e inventat de oameni de stiinta. nu de religie.
Eu am vrut sa evidentiez ca e uimitor ca omul Iisus a ramas in istorie, a marcat-o si a si influentat foarte mult omenirea. Uimitor si ciudat totodata.
Toti stim ca iisus e dumnezeu, creatorul nostru. Logic ca a schimbat istoria noastra pentru ca el ne-a creat.
Si de unde stim ca nu au fost zeii greciei care ne-au creat sau zeii egiptului? ce dovezi ai?
Sa crezi ca Isus este creatorul nostru, este cea mai clara dovada ca ai devenit un adevarat crestin, adica o oaie a Domnului, asta in loc sa devii OM normal.
Scuze nu vreau sa te atac sau sa te jignesc, dar cand spui o asemenea prostie precum ca Isus este creatorul tau, cand se stie clar ca creatorii tai sunt parintii tai trecuti in buletin si Certificatul de nastere, asta inseamna ca iti bati joc chiar tu de tine insuti!
Gipsy întreabă: