Nu este niciun preot aici. Te rog să vorbești cu un preot față în față. Eu te sfătuiesc să zici rugăciunea lui Iisus: "Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluiește-mă", dar te sfătuiesc și să vorbești cu un preot.
Pe lângă faptul ca ma rog cu cuvintele mele si ii spun lui Dumnezeu tot ce simt, eu citesc si Psalmii si am subliniat acolo tot ce rezonează cu ce e in sufletul meu si ii transform zilnic in rugăciunea mea si ii adaptez la lucrurile cu care ma confrunt, ii complestez cu nevoile mele_ex Ps Ps 46-Doamne tu esti adăpostul si sprijinul meu, un ajutor care nu lipsește niciodată in nevoi(nici astazi cand...) Am subliniat si in Evanghelii si in tot Noul Testament poruncile care ma vizeaza si le citesc rugandu-ma sa ma ajute sa le împlinesc. Inainainte sa ma uit in Biblia ma rog sa imi deschida mintea si sa ma ghideze Duhul Sfânt sa înțeleg ce vrea sa imi vorbească special in ziua respectiva. Unele versete ma marchează pentru întreaga zi. Si nu ma rog in șoaptă ci sa ma aud ce spun, ca să nu imi zboare gândurile aiurea.
Tatăl nostru ceresc este o Persoană, și te poți adresa Lui în cuvintele tale, în gând sau cu voce tare. Crede că El te-a ascultat, și mulțumește-I. Așa se dobândește educația; nu prin citirea unei rugăciuni, ci prin efort personal, și bineînțeles prin credință.
" îmi vine in minte tot felul de gânduri"
Cred ca ai nevoie de o invatatoare sa faci ceva lectii de limba romana pentru clasa a 2-a.