| Meme10Memu a întrebat:

Cercetatorii striga sus si tare ca descopera planete care pot sustine viata insa in Biblie, inainte sa fie teraformat de Dumnezeu, Pamantul era plin de apa si putea fi o planeta candidat pentru sustinerea vietii insa in Biblie e specificat clar ca fara interventia Lui Dumnezeu Pamantul ramanea doar o planeta candidata pentru sustinerea vietii plina cu apa si cam atat. Nu-i asa ca cercetatorii supraevalueaza descoperirile lor cand de fapt sunt doar amagiri?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Așa este. Dacă Dumnezeu ne va mai îngădui ani și știința va evolua într-atât încât să poată vedea clar ce se găsește pe acele planete, se va demonstra încă o dată că suntem singuri în Univers.

87 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns:

In biblie nu se gaseste cunoasterea adevarata si utila, ca daca era asa de buna biblia, nu mai aveam nevoie de stiinta si ne multumeam cu biblia.
Daca biblia e asa de buna, ar trebui ca cei care citesc biblia sa faca lucruri mai bune decat cei care cerceteaza cu adevarat.
Biblia nu da raspunsurile de care avem nevoie, e doar o poveste mai primitiva care ne asigura ca vom trai mult si bine dupa ce nu vom mai exista, deci e ceva fara sens.
Daca ar exista un Dz asa de bun si de puternic cum e descris in biblie, nu ar lasa o secunda picior de om in suferinta, spitalele ar fi goale si toata lumea ar fi fericita.
Daca Dz nu e in stare sa ajute oamenii cat traiesc, se intelege ca nu va fi in stare sa le dea nici viata vesnica.
Daca Dz ar fi asa de puternic si de iubitor si ar facut tot ce exista, atunci nu ar fi invizibil, ar putea comunica cu omul si nu ar avea nevoie de povesti, legende, minuni inchipuite si scamatorii inutile pentru a-si demonstra existenta, deci ar ajuta omul fara pretentii ridicole cum ar fi cantece, poezii, ritualuri primitive, credinta in fantezii,... si prin urmare spitalele ar fi goale si toata lumea ar fi fericita. Un Dz puternic si bun nu are nevoie de jertfe, inchinaciuni si alte lucruri lipsite de valoare din partea unor oameni simpli.
Apoi Dz daca e infinit, atunci toate lucrurile finite, cum e omul si ceea ce face omul intr-o viata finita e egal cu zero pentru Dz si atunci e logic ca interesul lui Dz pentru om sa fie egal cu zero. La fel si viata infinita e ceva enorm si nu poate fi primita la schimb pentru nimic adica pentru ceea ce face omul intr-o viata finita. In concluzie se vede ca biblia e doar o poveste care nu corespunde realitatii, nu aduce cunoastere, nu ajuta omul sa progreseze. Citind biblia, omul are doar iluzia cunoasterii, iluzia vietii vesnice, iluzia unui Dz atotputernic si iubitor care va ajuta omul, dar doar dupa ce omul nu va mai exista. Citind biblia, omul e indemnat sa se resemneze cu un nivel scazut de cunostinte, sa accepte tot ce i se intampla ca fiind ceva inevitabil, sa isi faca sperante si iluzii intr-o viata utopica infinita dupa moarte data de un personaj fictiv, invizibil, "iubitor si atotputernic" in urma credintei in povesti si legende si in urma executarii unor ritualuri primitive care sa-i dea impresia omului ca a facut ceva deosebit pentru care merita infinitul = viata "vesnica".

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

"ar trebui ca cei care citesc biblia sa faca lucruri mai bune decat cei care cerceteaza cu adevarat." - fac lucruri mai bune decat cercetatorii: oamenii sunt mai cinstiti.
"Daca Dz nu e in stare sa ajute oamenii cat traiesc, se intelege ca nu va fi in stare sa le dea nici viata vesnica." - fiindca Dumnezeu contribuie la tot ce e bun evident ca El poate da viata vesnica pentru ca El e vesnic.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Un om care face ceva bun de frica sa nu intre in iad si din lacomie si egoism ca sa intre in rai nu are calitati deosebite, e doar un om ca toti oamenii si in plus e naiv deoarece crede in povesti.

Biblia nu te invata sa faci nimic, nu te invata nici macar sa mulgi o vaca sau sa cultivi un teren, doar te amageste si te ameninta cu raiul, viata vesnica si iadul.

Am inteles ca biblia iti sugereaza ca nu e alta carte mai buna decat biblia, ca numai ce scrie in ea e adevarat indiferent de realitate, ca trebuie sa crezi in povesti neverificabile, ca orice nu e in biblie e fals, ca trebuie sa mai faci si pe altii sa creada in povesti, ca la jocurile piramidale unde trebuie sa aduci si alti naivi ca sa isi piarda banii.

Dz e asa de puternic si iubitor de lasa toti oamenii in suferinta incat sunt pline spitalele cu bolnavi si Dz apare triumfator in tot felul de minuni inchipuite si "revelatii".

Dz e asa de puternic si iubitor, incat are placerea sa nu ajute oamenii aflati in nevoie si se bucura cand oamenii sunt neajutorati si el plin de putere si iubire e un simplu spectator.

Dz cel atotstiutor si iubitor nu a dat omului cunoastere si stiinta in faimoasa biblie, i-a dat doar fantezie si amagire asa incat dupa ce citesti biblia, tot nestiutor ramai si nu esti in stare sa faci nimic bun.

Dz e asa de puternic si iubitor incat nici nu doreste, nici nu e in stare sa se arate oamenilor si ramane invizibil si dupa ce se lauda ca a facut totul, deci nu e in stare nici sa fie vizibil si ramane doar personaj de poveste, legende, minuni si revelatii.

Daca nu iti place stiinta si cercetarea si te multumesti cu "cunoasterea" data de biblie, nu esti in stare sa faci nimic, traiesti o viata de primitiv cu ritualuri, cantece, poezii si povesti si astepti ca pentru nimicul pe care-l faci sa-ti dea o viata vesnica infinita personajul fictiv de poveste numit Dz.

| fllu07 a răspuns (pentru Algo098):

Am citit mai multe răspunsuri/postări ale tale pe site. la rubrica Religie. Cam toate transmit ideea: De ce nu intervine Dumnezeu sa îi facă bine pe oamenii din spitale, să îi vindece, si sa curme suferinta de pe pământ. Dar am văzut că ai scris si ca: "Biblia nu dă raspunsurile de care avem nevoie".

Eu zic ca Biblia răspunde în mod complet la toate întrebările noastre. Ne arată sensul vieții, si cum putem găsi fericirea. Dar eu as pune problema altfel: accepti tu raspunsurile Bibliei? Sau esti nemulțumit de ele din lipsa de credință, ori din puțină cunoștință, si ți-e greu sa le accepți. Uite, dă-mi exemplu de 3 sau 4 întrebări la care crezi tu ca Biblia nu răspunde.

| Algo098 a răspuns (pentru fllu07):

A accepta fantezia ca pe un adevar necesita o doza mare de necunoastere si naivitate pe care multi inca o au. Biblia nu raspunde la nici o intrebare in mod real. E doar o poveste siropoasa si falsa care sa creeze emotii si sa permita imbracarea fanteziilor in mantia adevarului. Sensul vietii nu e acela de a te inchina la un Dz inventat si invizibil din toate punctele de vedere. Biblia e o carte scrisa de primitivi si nu da nici un raspuns cu privire la originea vietii, rostul vietii si asa mai departe.
Dz are atata putere si iubire incat e invizibil si nu e in stare nici macar sa se arate. Asa face un Dz puternic si iubitor care a facut tot ce exista conform bibliei: se ascunde de oameni, e invizibil, e spectator surd, mut, impotent si orb la nevoile oamenilor pe care ii iubeste asa de mult. Asta inseamna puterea si iubirea lui Dz: scamatorii, minuni inchipuite, "revelatii" si spitale pline cu oameni aflati in nevoie.
Apoi Dz da omului simplu pentru nimicul ce il face in viata (relativ la maretia lui Dz), o viata infinita, mai mare decat viata soarelui sau a sistemului solar. Asa crede omul simplu citind biblia ca imediat dupa ce moare, pentru lucrurile marunte pe care le-a facut in viata si in special pentru cateva inchinaciuni, rugaciuni, stropiri cu apa si alte ritualuri primitive va primi de la Dz-ul cel invizibil o viata, nici mai mult, nici mai putin decat infinita. Ce cunoastere ne da biblia, cartea lui Dz? Nici cum sa dai cu sapa nu-ti arata, asa de buna si folositoatre e biblia scrisa de primitivi, mai presus de stiinta.

| fllu07 a răspuns (pentru Algo098):

Deci da. Ai o placă zgâriata si o pui încontinuu cu spitalele, si ca Dumnezeu nu face, si nu drege. Da cine esti tu sa ii dea Dumnezeu socoteală despre el? Cine esti tu sa ti se arate Dumnezeu? Sunt mult prea multe miracole zilnic, pe care le vezi, dar Le pui pe seama naturii. Nu știu. A hazardului. negi existența lui Dumnezeu, dar apoi îl acuzi ca nu ti se arată. Păi fă la fel si cu sau bau, sau baba cloanța. Nici ei nu există, dar pe ei nu spui ca vrei să-i vezi. ca nu fac ca nu dreg. Si asa cum am spus, alta e problema ta: nu vrei sa accepti raspunsurile si solutiile pe care Dumnezeu, Creatorul vieții, si implicit cel în măsură să ne spună cum să ne traim viata ca sa fim fericiți, ni le dă în Biblie. De aici triada de acuzații.

| fllu07 a răspuns (pentru Algo098):

Uite un motiv pentru care Dumnezeu nu face miracole sa vezi tu:
Scripturile dau îndemnul: „Căutaţi pe Iehova Dumnezeu cât timp se poate găsi; chemaţi-L cât timp este aproape" (Isaia 55:6). Puteţi proceda astfel nu aşteptându-vă ca Dumnezeu să efectueze în prezent vreun miracol, ci dobândind cunoştinţă exactă din Cuvântul său. Aceasta este o necesitate, deoarece miracolele în sine nu cultivă credință. Nici chiar învierea miraculoasă a lui Lazăr nu i-a făcut pe duşmanii lui Isus să exercite credința. Credinţa trebuie să aibă la bază cunoştinţa exactă a Bibliei.

Si dacă ar face miracole, având în vedere necredința ta, sigur le-ai pune pe seama paranormalului sau alta cauză.

| Algo098 a răspuns (pentru fllu07):

E usor sa spui despre ceva ce nu exista ca face tot ce este bun si tot ce e rau se datoreaza omului. Intotdeauna vor exista lucruri bune si lucruri mai putin bune si in felul asta Dz cel invizibil si inexistent e cel mai tare din parcare. Asa in loc de Dz se poate pune orice si rezultatul e acelasi: iluzie si amagire.
Cuvantul lui Dz e o carte scrisa de oameni, rupta de realitate si nu are nici o treaba cu un Dz.
Dz nu trebuie sa faca miracole, trebuie sa ajute omul daca se lauda cu putere si iubire infinita. Puterea si iubirea infinita nu inseamna carti cu povesti, cu minuni inchipuite, scamatorii inutile si oamenii lasati fara nici un ajutor.
Biblia ne asigura de niste lucruri false: Avem un Dz atotputernic si iubitor care se lauda ca a facut tot ce exista, dar nu e in stare si nici nu doreste sa se arate, sa ajute oamenii aflati in nevoie de stau spitalele pline cu oamenii iubiti asa de mult de Dz incat cu puterea lui infinita ii lasa fara nici un ajutor si se multumeste cu statutul de spectator.
Un Dz bun, puternic si iubitor e un Dz serios, comunica cu oamenii, ii ajuta nonstop, nu sta ascuns si face minuni sau scamatorii lipsite de valoare, nu are pretentia de la om ca pentru a fi ajutat sa creada in povesti fanteziste scrise de alti oameni sau sa execute diferite ritualuri primitive fara nici o valoare.
Un Dz bun, puternic si iubitor ar fi dat omului cunoastere reala, nu carti cu povesi care nu ajuta la nimic.
Din cartea cu povesti se promite ajutorul lui Dz si viata vesnica dupa ce omul nu mai exista, deci fantezie la maxim.
Daca o luam si logic, daca ar exista un Dz infinit, lucrurile finite ar avea pentru el valoarea zero, ca atat face ceva finit pe langa infinit, deci acel Dz infinit nu ar avea nici un iteres pentru ce face un om in viata lui finita sau sa ajute un om sau sa-i dea o viata infinita ca urmare a credintei acestuia in fantezii si ritualuri primitive fara nici o valoare.
Se vede deci ca Biblia si Dz sunt doar fantezie si nu au nici o legatura cu realitatea.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Asa este, e o inventie buna laughing si merge perfect in orice situatie daca nu iti folosesti inteligenta si te lasi condus de sentimente, de dorinta, de frica, de lacomie si crezi orice ti se spune, oricat de fantezist ar fi.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Si mie imi plac sau mai bine zis imi placeau, dar in ultima perioada cand vad filme cu Dz, cu dracusori si spiridusi sau cu personaje asemanatoare, filme in care se apreciaza prestatia spiridusilor, parca nu mai am nici o placere cand ma gandesc ca sunt multi oameni care le considera reale laughing

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Am inteles. Asa imi plac si mie foarte mult filmele care au o logica, un sens si prezinta corect situatiile respective happy

Răspuns utilizator avertizat
| fllu07 a răspuns (pentru Algo098):

Da bravo'm. Cum ți-am mai zis, ai o placă cu cu spitalele pline, si cu Dumnezeu ca nu face si nu drege, si o cânți într-una. Da tu iti faci impresia ca Dumnezeu este un chelner, să se arate, să facă miracole sa sau execute ce zici tu, un contestatar al lui? Nici bau bau nu există, lui de ce nu ii ceri un miracol? Da fapt nu inteleg ce cauți la rubrica asta? Pe cine vrei sa convingi?

| Algo098 a răspuns (pentru fllu07):

Placa o fi ea placa, dar e reala, nu e fantezie. Daca puterea si iubirea infinita inseamna statutul de observator al lui Dz care nu face nimic, atunci e clar ca Dz e doar fantezie. Lui baubau nu-i cer miracol, ca nu se lauda ca e bun, atotputernic si iubitor si nici ca da viata vesnica. Nici de la Dz nu am pretentie sa faca miracole, ca miracol inseamna ceva care se intampla rar, nu e ceva care sa caracterizeze puterea si bunatatea infinita. De la Dz am pretenia sa arate ca e bun si puternic, sa se vada bunatatea si iubirea lui nemarginite practic, nu in povesti si legende. De convis trebuie sa se convinga fiecare si sa-si foloseasca inteligenta. Nu e treaba mea sa conving pe cineva de ceva. Eu spun ce vad eu si ce vede toata lumea, nu vin cu fantezii, cu povesti si legende.

| fllu07 a răspuns (pentru Algo098):

Bine. Ai răbdare și o să te convingi.

| Algo098 a răspuns (pentru fllu07):

Eu am rabdare, dar oamenii aflati in suferinta au nevoie de ajutor, nu de vorbe si de fantezie, au nevoie de un Dz real care sa ii ajute, nu de unul pe hartie care ii iubeste, poate face orice si care nu face nimic.

| anonimg a răspuns (pentru Algo098):

Planeta noastră este un miracol. A fost la nimereală formarea ei, înclinația și rotația ei în jurul soarelui?
Sau cum de nu s-au nimerit să se mai formeze și alte planete ca a noastră, sau măcar să vedem sau să auzim de formarea unui nou pământ în jurul soarelui?
Existența noastră este un miracol. Am fi putut pur și simplu ca eu și cu tine să nu existăm. Crezi oare că a fost o nimereală existența noastră? Este adevărat că un spermatozoid nu poate fi numit om, și că doar unul singur va "cuceri" ovulul; dar dacă mă uit la slabiciunile mele, n-aș fi fost în stare vreodată să reușesc să mă formez astăzi ca om.
Noi nu suntem educați în cunoașterea personală a lui Dumnezeu; și din naștere toți oamenii urăsc pe Dumnezeu, fără nicio excepție.
Fără educație nu am fi putut să scriem sau să citim. Fără educație am ajunge ca sălbaticii aceia din pădurile tropicale. Tehnologia nu are legătură cu educația, ci doar cu confortul.
Noi învățăm de mici să scriem și să citim; la urmă când creștem mari putem să ne folosim aceste învățături. La fel stau lucrurile și în educația cunoașterii de Dumnezeu; când suntem mari vom ajunge să experimentăm în mod personal cunoștințele și relația cu Dumnezeu. Dar dacă atunci când suntem mici nu ne-am familiarizat cu Biblia și cu Dumnezeu, ce să experimentăm, sau cum să-L punem pe Dumnezeu la probă atunci când suntem mari?
Este adevărat că unii savanți atei au fost creștini în copilărie, dar au refuzat cunoașterea lui Dumnezeu din pricina că părinții lor au reprezentat greșit caracterul lui Dumnezeu și au fost autoritari cu copii lor. Acești părinți vor fi judecați de Dumnezeu și vor pierde viața veșnică.
Dar acum când suntem mari, suntem datori să ne autoeducăm; este de datoria noastră să cercetăm adevărul despre aceste două lucruri care sunt legate una de alta: existența lui Dumnezeu și existența noastră.
Eu cred că toți cercetătorii au întâmpinat dificultăți; dar nu au abandonat cercetările din pricina unor întrebări la care nu au găsit răspuns.
La fel și noi: sigur ne vom lovi de întrebări fără răspuns. Dar nu putem să negăm lucrurile de care suntem convinși.

| Algo098 a răspuns (pentru anonimg):

Viata vesnica e ceva enorm si utopic. Nici un om nu va putea sa obtina asa ceva orice ar face. E vorba de diferenta dintre finit si infinit. Nu poti face infinit din finit. Dz e un personaj de poveste. Povestile cu Dz sunt primitive, fanteziste si nu au in ele nici un adevar. Eu cred in evolutie, nu in creatie divina. Evolutia are sens, are logica. Creatia e poveste. Chiar si dorinta omului de a trai vesnic e rezultatul evolutiei. Asta e parerea mea.

| anonimg a răspuns (pentru Algo098):

Nu există niciun lucru pe pământ care să fie la nimereală. Există întotdeauna o cauză și un efect. Există o creație și un Creator. Există o construcție pentru că există un constructor.
Există înmulțirea oamenilor (procreere) pentru că a existat un bărbat și o femeie.
Până si evoluția trebuie să existe din ceva.
Dacă ne-am fi tras din maimuțe, atunci am fi văzut și astăzi niște ființe bipede care să fie între maimuțe și oameni.
Cred că mai degrabă este o utopie miliardele de ani de evoluție susținute de știință.
Sau am fi văzut măcar o bucată de asteriod învârtindu-se în jurul soarelui; am spera că în următoarele miliarde de ani s-ar fi înmulțit cumva și ar fi ajuns foarte mare; s-ar fi format și apă pe el. Dar nimic.
Ba încă pământul are o istorie; o istorie a potopului explicată de Moise. Israel are profețiile despre Mesia, care atunci când a venit a fost respins pentru că nu Se potrivea așteptărilor poporului.
Ba încă există profeții despre ridicarea și dărâmarea unor împărății (puteri politice și religioase importante) care vor ține până la sfârșitul pământului.

| Algo098 a răspuns (pentru anonimg):

Eu vad ca totul e la nimereala. Un individ care se naste intr-o familie saraca va avea in general o viata mai proasta. Credinta in ceva nu schimba nimic. Daca un obiect e galben, eu pot sa cred orice despre orice si in orice, ca acel obiect tot galben va ramane.
Inmultirea omului e aleatorie. Un barbat intalneste o femeie din zona in care se afla si se reproduce ca orice animal, manat de un instinct explicabil de teoria evolutiei. Spermatozoidul intalneste ovulul aleator, in functie si de noroc si de puterea lui de deplasare. Daca era un Dz, nu avea de ce sa se joace cu intalnirea aleatorie a spermatozoidului cu ovulul. Procedeul asta asigura diversitate si selectie, nu are legatura cu vointa unei divinitati exprimata in acel caz particular. E la intamplare. Poate ca saltul de la maimuta la om a fost mai mare si nu exista intermediari sau au disparut in timp, nu am studiat problema ca nu ma intereseaza in mod deosebit. Asteroizi sunt destui si lucrurile se petrec in timp indelungat, asa incat omul nu are posibilitatea sa vada toate fenomenele cum se desfasoara in timp real, dar poate sa intuiasca modul cum s-au desfasurat lucrurile. Probabilitatea existentei conditiilor de viata pe o planeta e mica, dar nu e zero si atunci e posibil sa existe conditii de viata si pe alte planete. Viteza luminii e cunoscuta si stelele pe care le vedem acum inseamna lumina produsa de ele cu milioane de ani in urma si nu stim care e situatia acum cu acele corpuri. Potopul lui Moise e o extrapolare a unor fenomene locale, nu au avut loc pe tot Pamantul. Sunt legende si povesti care nu au legatura foarte mare cu cunoasterea reala. Omul e o forma temporara de existenta a materiei. Materia nu dispare niciodata, doar capata anumite forme si moartea omului echivaleaza cu disparitia acelei forme de existenta a materiei, iar materia respectiva se va regasi in alta forma. Tot ce a fost omul respectiv se pierde. Ramane doar amintirea lui in mintea semenilor lui care ii supravietuiesc si cand dispar si acestia, se pierde si amintirea existentei acelui om. Aceeasi materie se va regasi sub alta forma cu viata (viermi, bacterii, animale) sau fara viata. Asa se intampla si cand mancam o planta sau un animal. Acea forma de existenta a materiei, planta sau animalul dispare, insa nu dispare si materia care se va regasi in noi, impreuna cu energia chimica necesara ca sa ne continuam viata noastra finita. Ideea existentei unui suflet nemuritor e primitiva, e o amagire. Ceea ce este omul cat traieste dispare si nu se va mai repeta niciodata.

| anonimg a răspuns (pentru Algo098):

Tocmai de aceea spun ca omul trebuie sa se convinga singur de aceste lucruri; eu nu pot convinge pe om despre existenta lui Dumnezeu cu toate argumentele posibile. Nici Dumnezeu nu mi-a dat puterea sa fac minuni.
Nici iudeii nu au crezut ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, decat o mica parte din ei. La fel ar fi si astazi daca Dumnezeu ar umbla in chip fizic pe strada.
De aceea este imperios necesar ca omul sa caute sa cunoasca pe Dumnezeu; doar atunci se va convinge de adevar.
Dumnezeu nu Se poate arata fizic pe cer, si nici sa faca minuni demonstrative, pentru ca cei mai multi oameni care nu si-L doresc in viata lor ar trai doar cu spaima si groaza. Iar Dumnezeu nu doreste lucrul acesta. Dumnezeu mai bine alege sa fie judecat de oameni, decat acestia sa traiasca cu frica.
Acesta este si scopul vrajmasului oamenilor si al lui Dumnezeu: sa denatureze caracterul divin. Vrajmasul se bucura cand oamenii se tem la propriu de Dumnezeu, de incalcarea legilor Lui; si de asemenea se bucura si daca oamenii nu cred in existenta lui Dumnezeu, si cu atat mai mult in dragostea Lui pentru noi oamenii.

Trecerea omului de la necredinta la credinta nu are legatura cu starea materiala a omului. Dumnezeu nu tine seama de aceste lucruri. Dreptul la mantuire este dat oricarui om nascut pe pamant.

Sa vorbim un pic si de lucrurile materiale.
Pamantul in sine are viata, si de aceea poate sustine viata. Dar nu o poate face de unul singur: planta are nevoie si de caldura, lumina, apa.
Dar nu pamantul da viata oamenilor. Nici oamenii nu pot da viata. In ce priveste viata, oamenii doar procreeaza, nu si creeaza. Deci nici stiinta nu poate da viata din nimic. Stiinta nu poate sa faca nici pamant, nici soare si nici apa.
Stiinta a fost lasata de Dumnezeu pentru ca oamenii sa cerceteze lucrurile care le-a lasat Dumnezeu, si ca astfel oamenii sa se increada in El. Dar oamenii au folosit stiinta -acest dar de la Dumnezeu- tocmai impotriva Lui! De aceea spune apostolul Pavel ca atunci cand vorbim de stiinta nu trebuie sa vorbim ca despre o unealta(arma) folosita impotriva Datatorului ei. (1Timotei.6:20)
Dumnezeu deci ne-a lasat dovezi ale existentei Lui: natura, Biblia si venirea Fiului sau in lume; dar in acelasi timp ne-a lasat si posibilitatea de a nu crede. Ce ar fi putut Dumnezeu sa contruiasca pe pamant sau pe cer alte lucruri si in care sa dovedeasca existenta Sa?
Problema nu este la dovezi sau la numarul acestora, dupa cum nici minunile facute de Domnul Isus inaintea norodului si a conducatorului poporului nu L-au scutit de condamnarea lor; ci problema este la noi, deoarece starea noastra de pacat in care ne aflam ne impiedica sa vedem caracterul lui Dumnezeu in lucrurile dovedite/create de El.
Viata noastra nu este formata doar din trup, cu toate ca materialismul este in continua dezvoltare. Noi suntem si fiinte spirituale; suntem cu putin mai prejos de ingeri, dar mai presus de animale. Suntem chipul si asemanarea lui Dumnezeu, chiar daca pacatul ne-a afectat si fizic si spiritual.
Ne-a fost lasat o arma destul de solida: ratiunea. Da, Dumnezeu ne cere sa fim rationali in toate lucrurile; si cu cat mai mult in cele spirituale. Generatii de oameni nu si-au folosit capacitatile spirituale; de aceea nici noi nu am fost educati in sensul acesta. Daca nu ne tine de foame, de sete sau de alte nevoi fizice, ce nevoie mai avem de spiritualitate, de Dumnezeu? Aceasta este un raspuns general. Dar fericirea si echilibrul omului nu sta in baza materiala/financiara, si nici atunci cand ne simtim cu burtile pline. Daca in ultima parte, "fericirea" se duce dupa cateva ore, in prima parte "fericirea" dureaza cel mult cat viata omului. Dar nu trece de pragul mormantului. Si noi oamenii avem nevoie ca viata noastra sa treaca de mormant. Fara acest lucru nu putem spune ca suntem fericiti, sau ca suntem in echilibru. Mormantul ne dezechilibreaza toate nazuintele noastre. Dar Dumnezeu tocmai din pricina aceasta L-a adus pe Fiul Sau in lume; pentru ca noi sa avem speranta si nadejde dincolo de mormant; sa ne putem bucura de viata vesnica!
Timpul din viata aceasta este prea scurt, si nu se poate masura cu viata vesnica.
Daca Dumnezeu, sau daca vesnicia este o iluzie sau nu, acest lucru trebuie cercetat cu de-amanuntul. Este ca si cum cineva ne-ar pune o suma atat de imensa in banca incat sa nu credem ca este adevarat, iar noi sa nu cercetam lucrul acesta, si sa traim in continuare in saracie.
De la 14 ani, fara sa cunosc nimic despre Dumnezeu mi-am zis ca trebuie sa existe o viata mai buna ca aceasta. Pentru ca daca eu eram bun, atunci trebuie s mai fie si altii ca mine. Asa gandeam atunci. Ca un adolescent, nu stiam nimic de Dumnezeu sau de Biblie, nimic legat de aceste lucruri. Doar visam cu ochii deschisi, pana cand la 20 de ani am gasit aceasta lume, aceasta viata. N-am cum sa-ti explic fericirea si bucuria, pentru ca ele nu sunt de pe acest pamant. Sunt de natura cereasca si vocabularul pamantenilor este nu le-a inclus in vreun dictionar. Si cine le-a cunoscut nu le poate explica.
Mai tarziu am descoperit ca experienta prin care am trecut este descrisa in Biblie ca fiind nasterea din nou, convertirea. Dovada schimbarii mele este chiar unitatea militara unde faceam stagiul militar obligatoriu. Si aceasta schimbare a avut loc fara interventia unui om, si fara sa cunosc Biblia.
Poate ca stiinta -pe nedrept numita astfel- ar gasi explicatii si in privinta aceasta. Dar care sa fie motivul unui om care se considera bun si cuminte -si asa si era- ca sa devina si mai bun de atat?
Numai atunci cand vom cunoaste pe Dumnezeu in mod personal vom intelege cuvantul care spune:
"Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele intelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele tari." (1Corinteni.1:27)
De aceea oricand sa ne asteptam ca Dumnezeu sa ne surprinda, deoarece El lucreaza nu invers decat ne asteptam noi, ci nespus mai mult decat ne-am putea imagina noi.
Daca El a sadit in fiecare dintre noi la nastere gandul vesniciei, noi sa nu omoram acest gand in noi, ci sa-i dam curs, sa-i dam frau liber si sa ne lasam purtati de el, pentru ca va fi spre binele si fericirea noastra.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Fericirea e ce se întâmplă în mintea cuiva și are putina legătură cu starea materiala.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Când cineva se gândește la Dumnezeu e bine sa se gândească și la moarte pentru că Dumnezeu poate da viața dar o poate și lua. Viața nu e doar o formula chimică ci o forță a vieții pe care cercetătorii in ignoranta lor nu au inclus-o printre cele 4 forte fundamentale ( tare, slabă, electromagnetica, gravitațională ).

| Algo098 a răspuns (pentru anonimg):

Multumesc pentru raspuns. E lung, asa ca voi da si eu un raspuns cu parerea mea pe care o am despre toate.

"Tocmai de aceea spun ca omul trebuie sa se convinga singur de aceste lucruri;"

- Poate sa fie convis si de altcineva cand ceea ce spune acel cineva se adevereste.

" eu nu pot convinge pe om despre existenta lui Dumnezeu cu toate argumentele posibile."

Poti daca ai argumente viabile, de exemplu daca cineva imi spune 1+1=2, ma convinge imediat pentru ca vad si eu lucrul asta.

"Nici Dumnezeu nu mi-a dat puterea sa fac minuni."

Pentru a convinge nu e nevoie de minuni, e nevoie de cava verificabil. Un adevar care nu e verificabil, nu mai spun ca e adevar, e doar o afirmatie si poate avea un anumit grad de plauzibilitate.

"Nici iudeii nu au crezut ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, decat o mica parte din ei. La fel ar fi si astazi daca Dumnezeu ar umbla in chip fizic pe strada."

Daca umbla in chip fizic pe strada, e normal sa nu stiu cine e, ca doar nu cunosc toata lumea. Daca spune ca e Dz si dovedeste lucrul asta il cred.

"De aceea este imperios necesar ca omul sa caute sa cunoasca pe Dumnezeu; doar atunci se va convinge de adevar."

Daca Dz nu e bun la nimic si e cunoscut doar prin minuni banuiesc ca sunt inchipuite atunci nu vad de ce as cauta un nimic care lasa oamenii in suferinta si i se spune atotputernic si iubitor. Cu o floare nu se face primavara si nici acea floare nu o vad.

"Dumnezeu nu Se poate arata fizic pe cer, si nici sa faca minuni demonstrative, pentru ca cei mai multi oameni care nu si-L doresc in viata lor ar trai doar cu spaima si groaza. Iar Dumnezeu nu doreste lucrul acesta. Dumnezeu mai bine alege sa fie judecat de oameni, decat acestia sa traiasca cu frica."

Un Dz ascuns care nu ajuta oamenii de sunt spitalele pline e inutil. Eu nu am nevoie sa faca minuni. Sa faca bine si atat si si sa nu mi-l faca mie ca nu ii cer lucrul asta.

"Acesta este si scopul vrajmasului oamenilor si al lui Dumnezeu: sa denatureze caracterul divin. Vrajmasul se bucura cand oamenii se tem la propriu de Dumnezeu, de incalcarea legilor Lui; si de asemenea se bucura si daca oamenii nu cred in existenta lui Dumnezeu, si cu atat mai mult in dragostea Lui pentru noi oamenii."

Daca Dz e asa de puternic încât a facut tot ce exista, despre ce vrajmas vorbim? E altcineva mai puternic decat el sau la egalitate cu el? A facut el vrajmasul? Daca e si atotstiutor, de ce a facut vrajmasul? Inseamna ca ii place de vrajmas de l-a facut si noi daca il iubim pe Dz, iubim si creatia lui, care include si vrajmasul. Daca vrajmasul e asa de nociv, Dz asa de puternic, n-are decat sa elimine vrajmasul sau atunci sa-l lase in seama noastra pe vrajmas si ne descurcam noi cu el.

"Trecerea omului de la necredinta la credinta nu are legatura cu starea materiala a omului. Dumnezeu nu tine seama de aceste lucruri. Dreptul la mantuire este dat oricarui om nascut pe pamant."

Din moment ce am convingerea ca Dz nu exista, nu ma intereseaza "mantuirea", ca e la fel ca si Dz, un nimic, iar trecerea de la necredinta la credinta o vad ca o aberatie, ca o imbratisare a nestiintei si a fanteziei.

"Sa vorbim un pic si de lucrurile materiale.
Pamantul in sine are viata, si de aceea poate sustine viata. Dar nu o poate face de unul singur: planta are nevoie si de caldura, lumina, apa.
Dar nu pamantul da viata oamenilor. Nici oamenii nu pot da viata. In ce priveste viata, oamenii doar procreeaza, nu si creeaza. Deci nici stiinta nu poate da viata din nimic. Stiinta nu poate sa faca nici pamant, nici soare si nici apa."

Pamantul are viata in sensul ca exista viata pe el, nu ca are viata. Sustine viata pentru ca exista conditii de viata, nu pentru ca are viata.

N-am urmarit evolutia cercetarii in domeniu pentru ca nu ma intereseaza, dar stiam ca s-au obtinut in laborator molecule precursoare vietii. Omul nu are in laborator timp de milioane de ani ca sa creeze viata asa cum a aparut ea prin evolutie si de aceea nu am pretentia ca omul in cateva secunde sau zeci de ani sa produca forme evoluate de viata.

"Stiinta a fost lasata de Dumnezeu pentru ca oamenii sa cerceteze lucrurile care le-a lasat Dumnezeu, si ca astfel oamenii sa se increada in El."

Dz nu a lasat nici o stiinta. Legat de Dz si nu de la el ci de la niste oameni primitivi avem niste povesti din care nu gasim stiinta, ca eu daca as citi biblia, nu as construi un televizor, un calculator, nu as face operatii, nici macar nu as da cu sapa sau as mulge vaca dupa stiinta din biblie.

"Dar oamenii au folosit stiinta -acest dar de la Dumnezeu- tocmai impotriva Lui!"

Stiinta nu e impotriva unui Dz atotputernic, ca daca e asa de puternic nu vad ce i s-ar putea impotrivi.

"De aceea spune apostolul Pavel ca atunci cand vorbim de stiinta nu trebuie sa vorbim ca despre o unealta(arma) folosita impotriva Datatorului ei. (1Timotei.6:20)"

O data ca de la Dz nu avem nimic, ca biblia e carte cu povesti si apoi daca Dz e atotputernic nu exista arma impotriva lui asa ca apostolul Pavel isi face griji degeaba si mai mult inseamna ca nu crede in puterea lui Dz.

"Dumnezeu deci ne-a lasat dovezi ale existentei Lui: natura, Biblia si venirea Fiului sau in lume; dar in acelasi timp ne-a lasat si posibilitatea de a nu crede."

Dovezile astea nu sunt dovezi. Natura e natura, Biblia e poveste, Fiul lui e personaj de poveste, posibilitatea de a nu crede o avem oricum, ca doar nu suntem obligati sa credem orice.

"Ce ar fi putut Dumnezeu sa contruiasca pe pamant sau pe cer alte lucruri si in care sa dovedeasca existenta Sa?"

De exemplu, putea reteza frumos un munte, sa faca o suprafata plana si acolo sa scrie cate ceva despre el, sa ne dea stiinta, ca din biblie n-avem nimic si am fi ramas la sapa de lemn cu stiinta din biblie. Fiind atotputernic ma gandesc ca gasea un mod eficient si viabil de comunicare cu toti oamenii de pe Pamant.

"Problema nu este la dovezi sau la numarul acestora, dupa cum nici minunile facute de Domnul Isus inaintea norodului si a conducatorului poporului nu L-au scutit de condamnarea lor; ci problema este la noi, deoarece starea noastra de pacat in care ne aflam ne impiedica sa vedem caracterul lui Dumnezeu in lucrurile dovedite/create de El."

E o problema la dovezi. Intotdeauna faptele vorbesc. Sa lasi oamenii in suferinta in spital, nu e dovada de putere si iubire.
Minunile: nu cu minuni se face o treaba ci cu efort sustinut. Eu nu am nevoie de la Dz de minuni, ca o minune inseamna o amagire, asa ca la jocurile de noroc cand dai impresia omului ca va castiga si ii iei toti banii.
Eu de la Dz am nevoie de ajutor permanent, nu de minuni, ca de aia i se zice atotputernic si iubitor. Minunile nu sunt dovada de iubire si putere, sunt dovada de amagire, ispitire.

"Viata noastra nu este formata doar din trup, cu toate ca materialismul este in continua dezvoltare. Noi suntem si fiinte spirituale; suntem cu putin mai prejos de ingeri, dar mai presus de animale. Suntem chipul si asemanarea lui Dumnezeu, chiar daca pacatul ne-a afectat si fizic si spiritual."

Dovezile ca avem o multime de trupuri nu sunt concludente. Asa pot sa zic si eu ca am mai multe trupuri, corpuri fizice chimice, spirituale, dar e fantezie cu duhuri reancarnari.

"Ne-a fost lasat o arma destul de solida: ratiunea. Da, Dumnezeu ne cere sa fim rationali in toate lucrurile; si cu cat mai mult in cele spirituale."

Asa pot spune si eu ce vrea Dz daca tot e invizibil si inexistent, pot sa spun ca vrea sa stau in 3 picioare.

"Generatii de oameni nu si-au folosit capacitatile spirituale; de aceea nici noi nu am fost educati in sensul acesta."

Nu stiu despre ce capacitati spirituale e vorba, poate acelea de a citi povesti si de a executa ritualuri primitive, ca n-am vazut asa mare stiinta in tot ce e legat de Dz

"Daca nu ne tine de foame, de sete sau de alte nevoi fizice, ce nevoie mai avem de spiritualitate, de Dumnezeu? Aceasta este un raspuns general."

E foarte corect sa sa nu-ti pierzi timpul cu ceva ce nu iti aduce nimic in afara de amagire si speranta falsa.

"Dar fericirea si echilibrul omului nu sta in baza materiala/financiara, si nici atunci cand ne simtim cu burtile pline."

Daca esti subnutrit, nu mai ai cum sa zici ca ai fericire, deci hrana fizica e mai importanta decat fantezia spirituala care iti poate aduce o fericire imaginara cand esti cu burta plina. Deci daca ai burta plina, merge si putina fantezie spirituala si ai un anumit fel de fericire.

"Daca in ultima parte, "fericirea" se duce dupa cateva ore, in prima parte "fericirea" dureaza cel mult cat viata omului. Dar nu trece de pragul mormantului. "

E normal sa mancam nonstop ca doar asa traim, iar dupa moarte dupa ce nu mai existam nu are sens sa mai vorbim de fericirea unui individ care nu mai exista. Daca ne luam dupa povesti si zicem ca nu murim niciodata si ca traim vesnic atunci sigur vrem fericire si acolo in viata infinita care de fapt nu exista.

"Si noi oamenii avem nevoie ca viata noastra sa treaca de mormant. "

Eu nu am nevoie, ca am inteles ca e fantezie. Că e posibil sa ne dorim viata vesnica, e ok, dar daca nu se poate, nu avem ce sa facem. Asa pot sa zic ca vreau sa ma plimb pe Luna, dar daca nu se poate e ok. Nu e in regula sa imi doresc ce nu se poate ca imi doresc degeaba. Daca imi spune cineva ca exista viata vesnica si nu imi poate demonstra ca exista, atuncu raman la convingerea mea ca nu exista si imi vad de treaba.

"Fara acest lucru nu putem spune ca suntem fericiti, sau ca suntem in echilibru."

Eu sunt fericit si fara viata vesnica pentru ca stiu ca nu exista si atunci e normal sa nu fiu interesat de asa ceva.

"Mormantul ne dezechilibreaza toate nazuintele noastre."

Nu dezechilibreaza nimic. Atat traieste omul si gata. Nu am ce sa fac. Sa cred in povesti? A vazut cineva morti traind vesnic si plimbandu-se printre oameni?

"Dar Dumnezeu tocmai din pricina aceasta L-a adus pe Fiul Sau in lume; pentru ca noi sa avem speranta si nadejde dincolo de mormant;"

In primul rand Dz nu exista, apoi acela nu era si nu avea cum sa fie fiul lui, iar nadejde in ceva ce nu se vede e cam imposibil de avut pentru cineva rational.

"sa ne putem bucura de viata vesnica!"

Pana in prezent eu am vazut doar viata finita si ma bucur de ea, ca de viata infinita am sa ma bucur cand am sa o am si daca o sa o am, ca am convingerea ca doar asta finita am sa o am si nu ma deranjeaza deloc.

"Timpul din viata aceasta este prea scurt, si nu se poate masura cu viata vesnica."

Adevarat.

"Daca Dumnezeu, sau daca vesnicia este o iluzie sau nu, acest lucru trebuie cercetat cu de-amanuntul. Este ca si cum cineva ne-ar pune o suma atat de imensa in banca incat sa nu credem ca este adevarat, iar noi sa nu cercetam lucrul acesta, si sa traim in continuare in saracie."

Se face si asta. Vedem cine a scris povestile, in ce scop, cu ce ii ajuta pe cei care le scriu, cu ce ma ajuta pe mine, cum se verifica minunatiile din poveste. Si concluzia mea e ca sunt utile pentru cei care le-au scris, ca imi sunt inutile si ca sunt false.

"De la 14 ani, fara sa cunosc nimic despre Dumnezeu mi-am zis ca trebuie sa existe o viata mai buna ca aceasta. Pentru ca daca eu eram bun, atunci trebuie s mai fie si altii ca mine. Asa gandeam atunci. Ca un adolescent, nu stiam nimic de Dumnezeu sau de Biblie, nimic legat de aceste lucruri. Doar visam cu ochii deschisi, pana cand la 20 de ani am gasit aceasta lume, aceasta viata. N-am cum sa-ti explic fericirea si bucuria, pentru ca ele nu sunt de pe acest pamant. Sunt de natura cereasca si vocabularul pamantenilor este nu le-a inclus in vreun dictionar. Si cine le-a cunoscut nu le poate explica."

E posibil ca lectura unor carti, fie ele si fanteziste sa creeze fericire virtuala, care pentru mine inseamna autoamagire. Si daca un om se simte bine asa, e foarte bine, dar eu nu pot da crezare minunilor din cartile cu Dz.

"Mai tarziu am descoperit ca experienta prin care am trecut este descrisa in Biblie ca fiind nasterea din nou, convertirea. Dovada schimbarii mele este chiar unitatea militara unde faceam stagiul militar obligatoriu. Si aceasta schimbare a avut loc fara interventia unui om, si fara sa cunosc Biblia.
Poate ca stiinta -pe nedrept numita astfel- ar gasi explicatii si in privinta aceasta. Dar care sa fie motivul unui om care se considera bun si cuminte -si asa si era- ca sa devina si mai bun de atat?"

Fiecare isi traieste viata dupa cum e firea lui, dupa cum i se pare ca e mai bine si atunci cand gaseste o cale care ii asigura linistea merge pe acea cale si e foarte bine.

"Numai atunci cand vom cunoaste pe Dumnezeu in mod personal vom intelege cuvantul care spune:
"Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele intelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele tari." (1Corinteni.1:27)
De aceea oricand sa ne asteptam ca Dumnezeu sa ne surprinda, deoarece El lucreaza nu invers decat ne asteptam noi, ci nespus mai mult decat ne-am putea imagina noi.
Daca El a sadit in fiecare dintre noi la nastere gandul vesniciei, noi sa nu omoram acest gand in noi, ci sa-i dam curs, sa-i dam frau liber si sa ne lasam purtati de el, pentru ca va fi spre binele si fericirea noastra."

Asta intra dupa parerea mea la autoamagire, la modul de a accepta totul asa cum e cu ideea ca asa e voia lui Dz. Eu nu accept ideea existentei unui Dz atotputernic, atotstiutor, din cale afara de iubitor care poate lasa o secunda oameni in suferinta si sa fie multumit cu statutul de observator. Asa ceva imi demonstreaza inexistenta lui Dz si caracterul fantezist al cartilor legate de Dz.

E buna religia? Ajuta la ceva? Poate ca e buna, ca genereaza un fel de fericire fie ea si virtuala a unor oameni, apoi prin promisiunile si amenintarile continute poate ca modereaza comportamentul agresiv al unor indivizi care nu sunt capabili sa se comporte civilizat, mai aduce si castiguri celor care se ocupa cu credinta - vezi nivelul de trai al unora din domeniu, e si prilej de socializare si consolidare a comunitatilor de oameni, deci ar fi dupa parerea mea la limita acceptabilului din cauza ca eu am o toleranta redusa la minciuna, inselatorie, neadevar.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Dz cel invizibil si atotputernic nu poate avea pretentia ca eu sa cred in povestile spuse de alti oameni, deci atata timp cat e invizibil, iubitor si atotputernic nu ma intereseaza asa de mult personajul, ca puterea si iubirea lui nu se vad nicaieri. Cat despre viata, viata e finita si eu accept lucrul asta si nu ma deranjeaza deloc.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Depinde si de starea materiala, nu asa de mult, dar are legatura: daca esti infometat, subnutrit,... nu mai ai fericire spirituala decat daca nu esti normal.

| Algo098 a răspuns (pentru anonimg):

Stiinta e mult mai vasta si mai corecta decat credinta. Credinta dupa cum ii spune si numele e doar credinta, nu e ceva verificat. Cand vine vorba de credinta generata de niste scrieri primitive care nu se verifica, e vorba despre o credinta in ceva ce nu e real.
Stiinta inseamna lucruri verificate, verificabile. Stiinta nu e poveste si se face prin munca multa. Pe stiinta te poti baza, ca se verifica. Cu credinta ajungi "pe lumea cealalta" (= moarte) si inainte de a ajunge acolo crezi ca vei avea "viata vesnica". Dupa aceea nu mai are cine sa zica ca a gresit crezand in viata vesnica, ca deja a murit si "s-a rezolvat tot".

| anonimg a răspuns (pentru Algo098):

Poți citi primul capitol din cartea "Patriarhi și profeți" ca să ai idee de existenta răului în univers. Următoarele capitole îți vor face idee de existența răului în lume, de ce un Dumnezeu infinit este limitat în binele ființelor create de El.
https://m.egwwritings.org/ro/book/2674.54#54

| Algo098 a răspuns (pentru anonimg):

Sunt explicatii de genul: sunt puternic, iubitor si bun, dar nu te ajut ca asa trebuie, sa nu te ajut si in felul asta e mascata inexistenta liu Dz ca sa fie povestea credibila. Eu am sa cred in viata vesnica atunci cand voi sta de vorba cu primul mort care are viata vesnica, am sa cred in Dz atunci cand bunatatea, puterea si iubirea lui se va vedea nonstop, nu sub forma de povesti, minuni si miracole care inseamna ispita, inselaciune si exceptii care confirma regula.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Stiinta amageste omul facandu-l sa para ca schimba mare lucru. Marea schimbare in bine abia dupa Armaghedonul prezis in Biblie.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Provocarea iscata de Satan e intinsa la extrem si de aceea Dumnezeu nu se manifesta salvand oameni de la moarte si nenorocirile descrise de tine. Ca sa poti sa crezi e necesar sa cunosti implicatiile controversei iscate de Satan.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Eu altfel vad lucrurile. Vad ca stiinta face ceva folositor care ajuta omul, iar credinta il amageste cu povesti si nu face nimic.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Dz e asa de puternic si iubitor de nu face nimic si gaseste scuze cu Satan si alte minuni. Cine e puternic se vede ca face ceva, de exemplu stiinta, chiar daca nu poate face tot, dar macar face ceva fata de Dz care e numai poveste.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Stiinta e ca alergarea dupa inflatie. Nu se traieste mai bine decat acum 4000 de ani in urma. Conditiile de trai si saracia au crescut mult de atunci odata cu cresterea populatiei sau a inflatiei.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Dz e pe cale sa realizeze ce stiinta omului nici nu viseaza - sa aduca in supunere creaturi inteligente cu libertate de alegere.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Fumos, dar nu mai prinde nimeni ziua aceea, de mii de ani lucreaza si nu ii iese nimic.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

E mai frumos ca macar mergem cu masinuta, cu avionul, avem calculator, tractor.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Impresii.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Ii iese. Scrie la Evrei capitolul 11.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu stiu ce scrie la "Evrei capitolul 11" ca eu povesti nu mai citesc si nici nu cred in povesti. Adevarata e realitatea, ca nu pot sa zic ca realitatea e falsa si povestile sunt adevarate.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

"Impresii": Si povestile sunt facute de oameni si realitatea tot, asa incat ramane sa aleaga fiecare ce-i place si ce i se potriveste.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

"Povesti" potrivite cu realitatea.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Depinde de fiecare om cum vede potrivirea cu realitatea, ca eu nu vad potrivire intre spitalele pline cu oameni bolnavi si bunatatea si iubirea infinite ale inui Dz care nu-i ajuta cu nimic, ca daca ii ajuta, la cata putere si iubire i se atribuie personajului, spitalele trebuiau sa fie goale si chiar nici nu mai trebuiau sa existe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De acord cu tine.
Dar trebuie să știi că la început nici Terra nu era favorita susținerii vieții întrucât marea nu exista, abia mai târziu izvoarele mării au fost încărcate cu apă.
Proverbe 8:22-31
"Am fost născută când încă nu erau adâncuri, nici izvoare încărcate cu ape;"

| slayer09 a răspuns:

Toti cautam un scop un viata, unii se orienteaza catre descoperirea universului, si daca nu au speranta asta de a gasi viata si alte minuni in univers inceteaza a mai cauta. Cei drept e ca nimeni nu stie ce este universul, cum se manifesta, de ce e facut, pentru ce, pentru cine, in Biblie nu se spune mai nimic de el. Omul este curios si vrea sa descopere vrea sa inteleaga tot, poate d-asta nu ne-a lasat Dumnezeu sa stim tot, ca sa putem noi sa descoperim, sa nu ne plictisim...big grin

| alex598 a răspuns:

Nu cred că cercetătorii pot găsi o singură planetă care să îndeplinească roate condițiile pentru a putea susține viața. Sunt planete care au unele atribuții de care este dependentă viața dar niciuna care să le aibă pe toate. De fapt șansele ca planeta noastră să aibă condiții favorabile vieții sunt atât de mici încât este un miracol că existăm.