În Biblie sunt mai multe cărți, 47, sau cam așa ceva. În fiecare este alt zeu. Ca să le iasă macaroana, creștinii spun că e acelaș, zis și Domnul.
Iar cu jertfele treaba stă cam așa. Zeul era considerat o ființă cu car poți comunica. Ca să îl atragi de partea ta, ca să îl îndupleci, ca să te ajute, ca să facă ce vrei tu, trebuia să îi faci un dar. Ce fel de dar? Ceva valoros pentru tine. Iar un copil era considerat proprietate personală valoroasă, deci dacă îl sacrificai, omorât și apoi ars, pe altar sau la foc de tabără, era ok, zeul te ajuta.
Testul lui Avraam NU a fost pentru Dumnezeu care ESTE atotstiutor ci pentru TINE si altii ca tine ca sa intelega si afle cum se comporta un OM al lui Dumnezeu.
Nu e criminal! Dovada Dumnezeu nu i-a îngăduit să il jertfească pe Isaac. Dar este un exemplu pentru noi Avraam in sensul de a asculta de Dumnezeu mai mult decât de oameni sau decat ceea ce ar fi prioritar pentru noi. Ai avut priorități in viață de care sa regreți mai pe urma? Cine alege pe Dumnezeu ca prioritate nu va regreta niciodată si va avea o liniște si o pace care nu poate fi experimentata fara El.
Da Avraaam a fost supus lui Dumnezeu, i DA Dumnezeu la incercat insa la momentul fatal LA OPRIT, chiar nu ai citit ce scrie acolo ci tu doar iei totul de pe net, amar tie.
Redusi sunt toti aceia care NU stiu ce gandea Dumnezeu si nici Avraam drept pentru care trebuia exemplificat pentru acesti nestiutori, adica restul omenirii.
Citeste Biblia ca altfel vei arde in Focul Vesnic in loc sa te bucuri de Viata Vesnica.
Citeste Biblia ca altfel vei arde in Focul Vesnic in loc sa te bucuri de Viata Vesnica. P.S. Daca as avea un fiu ca tine nu as ezita sa finalizez porunca. -))
Ti-ai ales "drumul", nu vei fi lipsit de ceea ce iti doresti dar nu exista Foc Vesnic ci FOC cu rezultate vesnice. Nu inteleg de ce totusi "bantui" intr-o zona unde toti vor Viata Vesnica?
Nicidecum, ia gandeste numai cat ti-ar lua vizitezi toate lumile locuite din Univers, sa le vezi unicitatea si frumusetile dar sa-ti indeplinesti pasiunile, cercetarile. Cat ti-ar lua sa studiezi ce si cum a facut Dumnezeeu universul si nu numai, o vesnicie este prea putin. Citeste Biblia si vei afla ca dupa reanviere, cei ce vor fi cu Dumnezeu vor face o vizita doar de cunoastere a universul si asta va dura o mie de ani iar dupa aceasta vizita v or reveni pe paamant ca sa-i invie pe cei ce au optiunea ta sa fie judecati pentru comportamentul lor, pedeapsa fiind aceiasi, disparitia pentru eternitate. Dar sigur nu te vei plictisi, vei arde.
Si eu am spus ca este dreptul sa alegi dar ce cauti atunci AICI?
Daca mie nu-mi place si nici nu consider ca o pasiune, mecanica auto (ca exemplu) nu vad rostul ca sa bantui pe un site care dezbate tema mentionata, ba chiar sa le spun celor de acolo cat de idioti sunt, cat de cretina si nefolositoare este respectiva activitate si chiar si cei care dezbat acea tema. Pentru credinciosi RELIGIA este un mod de a trai, pentru cei ce nu cred in Dumnezeu au trei variante, ori sunt cautatori ai credintei, ori cretini, ori jeguri umane. Si tu esti in aceiasi situatie, ce varianta alegi?
recedaniel3 întreabă: