| Meme10Meme a întrebat:

Ceva dovezi ca pământul e (nu e) plat?

18 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Că nu e:
Bolta înstelata. Nordul e arătat de Steaua Polara, sudul de constelația Crucea Sudului. Modul în care ele (și nu numai) sunt dispersate pe cer la anumite latitudini denota ca Pamintul e rotund.
Geografia. Dacă Pamintul e plat, Magellan și toți cei ce au făcut înconjurul lui de atunci sunt niște mari mincinoși.
Gravitația. Dacă pamintul ar fi plat, nu ar fi o constanta, catre marginile lui ar fi mai mica, dar e o constanta, semn ca Pamintul e rotund.

| Mayhem666 a răspuns:

Nu e asta intrebarea la care ti-am demonstrat contrariul? Sau oare era alta? In orice caz, imi aduc aminte de intrebare, si mai imi aduc aminte ca nu ai demonstrat nimic.
Dumnezeu nu exista.
Biblia nu e corecta.
Pamantul nu e plat.

| Meme10Meme explică:

Asa și Zeus exista, de ce nu crezi în el?

| Meme10Meme explică:

Tâmpiții aia? https://www.youtube.com/......?/redirect asta prezintă argumente, voi aveți?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand esti vai de capul tau, nu ai voie sa dai sfaturi!
De aceea ti-a fost stearsa intrebarea.

| Mayhem666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nice point of view.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dovada ca pamantul este geoid este ca poti face inconjurul lumii fara a cadea de pe o "margine" a pamantului plat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raspuns pentru CinevaDinPublic6: Dupa ce m-ai blocat imi raspunzi?
rolling on the floor)
Cum adica Magellan mergea in cerc?
Te-ai uitat la traseul lui?
Daca nu fa rost de bani si i-ati un elicopter privat ca sa mergi tu drept linie pana la marginea aia despre care vorbesti.
Dar vezi sa nu cazi intr-o groapa si sa zici cã e marginea pamantului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@CinevaDinPublic6.
Trecand peste aberatiile tale...
Unde e dle platist marginea aia despre care vorbesti? Unde?
Pai cine a zis ca trebuie sa mergi cu elicopterul toata ziua?
Te mai duci, îi mai faci plinul, apoi iar te intorci si iti continui calatoria spre marginea prostiei tale.
Sau daca vrei iti spun baietii de la International Space Station de la inceput cum sta treaba.

| chuckmanson a răspuns:

Au știut grecii antici ca pământul nu e plat și avem discuția asta în 2021?

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Dovada că Pământul este rotund sunt anotimpurile. Dacă ar fi un cerc plat iar Soarele, Luna, stelele și celelalte planete s-ar învârti deasupra sa, atunci anotimpurile nu ar trebui să existe.

| Mayhem666 a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

De fapt, anotimpurile se datoreaza axei inclinate, nu faptului ca e rotund, dar ai oarecum dreptate. Daca pamantul ar fi fost plat, nu ar mai fi existat anotimpuri.

| Meme10Meme explică (pentru MeisterSchnitzel):

Dovada ca pământul este rotund este luna. Luna e plata, de ce n ar fi și pământul la fel?

| Rihanna20B a răspuns:

Mars la scoala

| Meme10Meme explică (pentru Rihanna20B):

Mars la ma ta ca nu știi sa citești întrebarea! Am pus întrebarea ca să vad ce zic fanaticii religioși

| Rihanna20B a răspuns (pentru Meme10Meme):

?‍♀️Nu asta ai zis. Ai cerut dovezi sa vezi dacă pământul e plat sau nu dar vad ca n-am cu cine. Hai pa

| Meme10Meme explică (pentru Rihanna20B):

Pai tu ce dovezi ai prezentat?

Întrebări similare