Este doar LIPSĂ DE EDUCAŢIE (a unora care nici nu prea dau pe la Biserică, dorind poate să recupereze într-o zi ceea ce n-au făcut într-un an)…
Poate fi şi PIERDEREA RĂBDĂRII (întinsă la MAXIM după un post sau după o zi-două de stat în picioare la rând), LIPSA DE EMPATIE (care nu este tocmai o crimă, dar nici un lucru frumos la un creştin, DAR NIMENI NU SE POATE BATE CU PUMNUL ÎN PIEPT CĂ ESTE SFÂNT!).
De câte persoane este nevoie pentru a face valuri? În ambuteiajele pentru care nu este nimeni vinovat (doar proasta organizare a forţelor de ordine care realizează acele "cordoane"), în acele aglomerări mari de oameni, nu e nevoie DECÂT DE UN "BRÂNCI", de o SINGURĂ PERSOANĂ pentru a crea un efect de "domino" ce lasă o impresie greşită!
Iar în acea mulţime colorată în care nu sunt toţi oamenii Bisericii (cu prezenţă cel puţin săptămânală), nu sunt toţi buni cunoscători ai credinţei, există şi persoane nedemne! Eşti suficient de nedrept pentru a generalize, confundându-i pe acei oameni "rătăciţi" pe acolo cu bunii creştini?
Cazi şi tu în plasa manipulatorilor care, la emisiunile de,,ştiri,, prezintă uneori doar presupuse scandaluri şi îmbrânceli. Într-o postare recenta chiar aici pe TPU, se vede cum în contextul cel mai,,aprins" gasit cu mult,, profesionalism" de jurnalişti, batranele nu se imbranceau, nu se scandalizau, nu nimic.
Singura lor vina în ochii jurnalistilor cautatori de scandal era doar faptul, ca dupa 2-3 ore de slujba şi stat in picioare, pe fata acelor batrane se citea oboseala, efortul sufletesc depus in rugaciune… Ei, cautatorii de gunoaie mediatice au fost dezamagiti probabil că acele persoane nu sareau in sus de bucurie si dragoste de viata!
Nu ai spus doar credinţă, şi nu ai spus doar dragoste, ai spus credinţă, dragoste şi rugăciune. Dar mai există lucruri esenţiale lăsate de Dumnezeu, lucruri care ţin fiinţial de Biserica lăsată de El:
- PREZENŢA lui Dumnezeu în mijlocul ei până la sfârşitul veacurilor Mt. 28, 2; Mt. 16, 18;
- HARUL încredinţat ei Bisericii (şi aici avem confirmarea prin peste 70 de versete a lucrării harice a preoţilor şi a episcopilor în Biserica Noului Testament);
- ÎNVĂŢĂTURA FIULUI lui DUMNEZEU transmisă Bisericii şi rămasă "neavând sau zbârcitură"(Efes 5, 25) – identitate a unei credinţe unice şi fără contradicţii.
Ce anume sa-mi placa, ca esti tu pretentios in ce priveste crestinismul, ca nu esti tu de acord cu tot ce sustine institutia din care faci parte si pe care o sustii? Hai ca-ti spun eu parerea mea...sigur nu o sa-ti placa.
Daca ar fi sa-i atribui un cuvant religiei acel cuvant ar fi "viclean(a)". Daca vrei sa controlezi/manipulezi un om, fa-o psihologic, ataca-i slabiciunile, spune-i ce-i convine si "loveste-l" unde-l doare. Asta face valorile religioase cu oamenii, ii indobitoceste, le promite, ii inspaimanta, ii face sa se simta limitati si vinovati. Crestinismul are la suprafata marile virtuti pasnice omenesti si iubirea aproapelui, dar in umbra(de ceea ce nu este constient omul...)este manipulare si spalare de creiere. El limiteaza, impune un mod strict de gandire si de cunostere. Religia promoveaza superstitia(chestii imaginare, fantastice), provoaca fanatism(de cea mai mare "calitate"!), dezinformeaza, combate argumente si dovezi cu vorbe(aberante). Este plin internetul de site-uri religioase care denigreaza stiinta. Convingerea religiosilor nu are absolut niciun suport stiintific, nici realistic, ci doar o poveste SF, golurile cunoasterii, dorintele si orgoliile lor. Religia minte, inseala, este in stare de orice pentru a castiga teren.
Vezi tu ceva dar prea putin. Si tu faci parte din aceeasi tabara, aceeasi oala, doar ca nu-ti place mancarea prea condimentata...
Biserica traieste si se imbogateste pe prostia oamenilor.E simplu, biserica e o industrie aducatoare de venituri exorbitante.Se ascunde sub pretextul ca nimeni nu poate sa se ia de Biserica.Ea a instaurat frica de ceva supranatural, de care oamenii se tem.Asta a fost de la inceputul crestinismului.Ingenunchiarea omului sub imperiul frici.(vezi Inchizitia, acum e sub alta forma, mai mascata.)tin sa-ti spun"cred in D-zeu, nu cred in popi si biserica de nici un fel.
"Buluceala, inghesuiala, calcarea in picioare a credinciosilor..."
Știi cum e când e plină Biserica criticii arată cu degetul.
Când se construiesc Biserici ca să fie loc, de cele mai multe ori din banii comunității care cere asta, aceeași critici se vaită.
habotnicismul
În ziua de azi termenul de habotnic e folosit cu o conotație negativă, de multe ori de către cei care se ascund sub masca rațiunii pentru a-și legitima trăirea păcătoasă.
Ei au impresia că a lovi în altul, pentru a distrage atenția de la trăirea lor păcătoasă, le aduce un plus valoare în ochii celorlalți.
Prietene, eu nu mă duc la Biserică să aud ce vorbesc babele, nu dau doi bani pe bârfele unuia și altuia.
Dacă nu-i judeci pe alții, judecata nedreaptă a lor nu are acoperirea asupra ta.
Pt toți creștinii ortodocși, Sfânta Liturghie înseamnă comuniune cu Hristos.
Judeci foarte simplist, poate un om bate 10 cruci și cinstește icoanele pentru că așa simte sufletul lui OSTENIT și RĂNIT să facă în acel moment.
Fiecare face după cum are evlavie!
E tot o formă de credință personală, ce ține de sfera intimă a omului.
Vorbești de parcă nu știi ce putere are semnul Sfintei Cruci.
"El vrea RUGACIUNE SINCERA, DRAGOSTE ADEVARATA SI CREDINTA ADEVARATA"
Și de unde știi tu ce-i în sufletul fiecăruia și care rugăciune e primită și care nu?
Mai trebuia să vorbești de închinarea la moaște și discursul tău concorda în punctele esențiale cu cel al sectanților.
Când ți-am zis că te îndrepți spre ei, ai luat-o în nume de rău.
Creștinii ortodocși nu au nevoie de un mediator gen televizorul, youtube sau vocea babelor pentru a dezvolta o credință puternică și personală.
Uită tot ce am zis și ține minte asta :
Depune tu mai mult efort decât ceilalți și astfel prin trăirea ta după dreapta rânduială îi vei ajuta și pe ceilalți să-și înțeleagă greșeala.
Ortodoxia nu a supraviețuit prin elementele sale negative ci tocmai datorită credincioșilor care s-au ridicat la înălțimea numelui de creștin.
MRjuve) nu ma mira deloc ca esti crestin )))))))))
Ti-o atins beliban la corda sensibilî şî inteligentî, aşa-i? Ti sîmţ oleacî ofticat după ci ai văzut clipurili lui, corect?
Pai, ce pot zice, Beliban este mai ceva ca YouTube-ul, stie mai multe video-urile!
1.Buluceala,inghesuiala,calcarea in picioare a credinciosilor---->aceste lucruri sunt cauzate de lipsa de educatie a unor oameni ce nu stiu sa stea la coada civilizat.Biserica nu are nici o vina pentru asta.
2. Fanatismul este un pacat.
3.Stiu obiceiul cu banii la spovedit.Aici e alegerea ta, daca vrei sa dai, dai, daca nu, nu.Niciodata nu am inteles de ce Biserica este atat de criticata din cauza acelor "cutii ale milei".La urma urmei, preotii nu vin cu cutitul la gatul oamenilor fortandu-i sa puna bani acolo.E alegerea oamenilor. Daca stii ca ai posibilitati, poti pune, iar daca stii ca nu ai, nu pui.
4. Pomana se face pentru morti si in cinstea mortilor.Aceste pomeni ii ajuta foarte mult pe cei adormiti.
5.E adevarat faptul ca, pentru a fi un crestin adevarat, trebuie sa faci mult mai mult decat sa faci cruci peste cruci si sa saruti toate icoanele pe care le vezi in calea ta.Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa faci si acele gesturi, prin care arati ca cinstesti Sfintii si pe Dumnezeu cu trupul.Sa fim seriosi, doar nu stai 3 ore sa saruti toate icoanele.In 5 minute ai facut asta. Dupa te poti concentra la rugaciune asa cum se cuvine.
Parerea mea este ca,pentru a ramane doar cu CREDINTA,DRAGOSTE si RUGACIUNE,ar trebui sa incepem sa fim mai buni, mai civilizati, mai rabdatori, si, de asemenea, sa incetam o data pentru totdeauna cu criticile la adresa Bisericii.Sa nu ma intelegi gresit, nu sunt deloc de acord cu preotii corupti care sfintesc orice pentru bani. Dimpotriva! Dar asta nu inseamna ca acum voi uri biserica din cauza lor, deoarece sunt mult mai multi preoti buni, ce il slujesc pe Dumnezeu cum se cuvine fara sa se gandeasca la bani. Dumnezeu ne va judeca pe toti dupa faptele noastre.
kaynmaincallme întreabă: