Da este pacat.pentru ca cununile pe care preotul ti le pune pe cap tie si ei inainte altarului asta simbolizeaza:curatia, virginitatea, la fel si rochia alba a miresei.si te poti trezi ca inainte de casatorie sa fii plictisit de persoana de langa tine pentru ca ai primit cam tot de la ea " asa e o asteptare care se merita.
Eu nu cred in pacate, dar sa zicem ca ar fi adevarat. Cum sa fie pacat asa ceva pana la urma? Un act de iubire sa fie considerat pacat de un zeu asa iubitor, care te-a creat cu astfel de instincte.
Nu este pacat asa ceva, este pacat modul in care il faci citeste mai atent raspunsurile. daca te casatoresti si te culci cu femeia nu este pacat dar daca nu te casatoresti si te iei la culcat cu toate fetele stricandu-le virginitatea nu este pacat? cine le mai ia pe alea folosite? putini...cei ca tine banuiesc
Nenea ateu...cine te-a facut pe mata mai exact? e o intrebare personala.
Vorbesti ca un musulman Mda, se vede ca religiile sunt inrudite in prostie... Tu chiar crezi ca o casatorie are vreo valoare? Ca iti zice un popa care nici nu te cunoaste ca te declara casatorit. Mare lucru. "Stricandu-le virginitatea" auzi, si "fete folosite" Ce expresii medievale ai, tipice pentru creationisti ca tine. Sau sa va zic "cretinoisti" mai bine?
Vlad,dar daca esti fata si este prima ta relatie(si ultima) dar nu te-ai casatority inca dar te vei casatori? Si o faci din iubire si ramai cu aceeasi persoana toata viata
Da!+. Daca esti interesat de punctul de vedere a lui Dumnezeu. Daca esti, interesat(a) - daca doresti sa citesti in Biblie in 1 Corinteni 6:9-10, acolo gasim scris despre-,, fornicatori sau preacurvari "- ca nu vor mosteni imparatia lui D-zeu! Deci daca te intereseaza punctul de vedere a lui Dumnezeu, mergi dupa El, doar asa ve-i gasi adevarata viata si bucurie, daca nu te intereseaza mergi dupa placerile de moment ale lumii si o sa qai numai nemultumiri, Relatiile inaintea casatoriei pot sa-ti aduca o sarcina nedorita, de unde v-a suferi si un copil nevinovat, sau poti sa contactezi o boala venerica, sau daca dupa cum zici tu dupa 2 ani te casatoresti ce noutate se mai poate oferi la casatorie? Sau poate nu va mai casatoriti, sau pe parcurs apare infidelitatea, si ai ramas cu dezamagirea profunda, cu constiinta incarcata si poate cu un copil sau doi, si multe altele.
Eu vorbesc din punct de vedere crestin-orrtodox cu casatoria, si da imi place sa spun ca sunt medieval pentru ca umanitatea se intoarce incet incet la origini si toti cauta simplitatea si locuri de la tara mutandu-se de la oras. Daca ai fi facut 10 la suta din ce am facut eu ai fi in stare sa vorbesti,am fost cantaret de hip hop(cauta pe youtube,, hashel" ca mai sunt cateva concerte", am stat cu zeci de fete, tocmai ce am iesit de vreun an de o dependenta grava de droguri si narcotice de care nu ai auzit decat prin dictionare, si tocmai toate astea m-au adus in starea asta medievala de care sunt bucuros. testandu-le pe toate mi-am dat seama ca am gresit si ca toate nu sunt decat facute sa ma rupa de realitate si de legea morala a unui om normal inclusiv statul cu fetele folosite dar mi-am acceptat gresalele si mi le recunosc.Asta e adresa mea de facebook:trofin Vlad in caz ca nu ma crezi si vezi sa vezi prin ce anturaje am umblat si ca e adevarat ce iti spun.Deci nu ma lua de sus ca esti mare ateu si eu crestin invechit ca nu ai trecut nici 10 la suta prin viata asta cum am trecut eu.
E acelasi pacat.conteaza cum te prezinti in fata altarului cu sotul/sotia.asta e important.
O casatorie facut cu binecuvantarea lui Dumnezeu are o valoare enorma, habar nu ai daca nu ai primit binecuvantarea Lui.
De unde stii tu prin ce am trecut sau n-am trecut eu? Si nu te supara, dar cred ca e o greseala ce faci tu. Vrei sa spui ca prin credinta tu ai iesit din toate problemele alea pe care le-ai avut? Sunt sigur ca te-a ajutat, dar asta crezi ca inseamna automat ca religia e adevarata? Ma tem ca tu ai cazut dintr-o extrema in alta. Iar despre partea cu evul mediu, sper ca nu vorbesti serios. Omenirea doar dupa o catastrofa globala se mai poate intoarce in perioada medievala. Daca te muti de la oras la tara nu inseamna ca te intorci in timp. Informatia ramane. In vest la tara se traieste ca la oras, sunt aceleasi conditii, iar oamenii sunt la acelasi nivel intelectual. Nu zice nimeni ca daca te intorci la tara te transformi intr-un om medieval si ignorant din nou.
Sa zicem ca exista d-zeu asa de dragul dezbaterii. Crezi ca pe el, marele creator si stapan al intregului univers (sper ca stii ce mare e universul), il intereseaza soarta fiecarui amarat de cuplu de pe planeta asta? Mie nu mi se pare ca-l intereseaza soarta nimanui. Daca l-ar interesa cred ca nu ar mai muri atatia copii de exemplu in chinuri groaznice in fiecare an, mai ales in tarile sarace, de diferite boli cum ar fi malaria (transmisa de tantar, care e creatia lui d-zeu), sau foamete, etc. Fii realist, pe zeul tau il doare undeva de noi
Raspunzi si valorifici ceea ce scriu eu motamo. Logic ca nu m-am referit la medieval a fost folosit cuvantul ca o metafora a intoarcerii in timp dar vad ca ai crezut-o adevarata, m-am exprimat destul de clar ca omenirea de inrtoarce la simplitate, ceea ce numesti tu medieval.Din cate am mai citit dintre intrebarile tale am dedus ca esti fan pavel codrut a? ai urmarit un pic otv-ul si te-ai influentat destul sa incepi tu sa studiezi religiile a? apropo,, INVATA SA CITESTI PRINTRE RANDURI" si nu lua tot motamo.
Nu, dar te-ai referit la intoarcerea la o existenta cat mai ignoranta. Asta inseamna pentru tine "simplitatea". Il cheama Pavel Corut, nu Codrut. Si nu, nu am ales sa fiu "fanul" unui idiot ca el. Si nu cred ca otv-ul era o sursa foarte credibila pentru studierea religiilor. Stiu suficient despre toate religiile incat sa-ti fac si tie un rezumat foarte concis: sunt basme.
Il faci idiot pe cel de o leapa cu tine care propovaduieste la fel ca tine defaimarea credintei? sa-t fie rusine.iti tradezi superiorii.
Posibilitatea de a întreţine relaţii sexuale e un dar de la Dumnezeu, un dar de care trebuie să te bucuri la momentul potrivit: după ce te căsătoreşti. Ce simte Dumnezeu când noi vrem să avem relaţii sexuale în afara căsătoriei? Ei bine, imaginează-ţi că ai cumpărat un cadou pentru un prieten. Dar înainte de a i-l oferi, el ţi-l fură! Nu te-ai supăra? Gândeşte-te atunci ce simte Dumnezeu când o persoană întreţine relaţii sexuale preconjugale, abuzând de cadoul pe care i l-a dat. Iată de ce în 1 Corinteni 6:18 suntem îndemnaţi: "Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau".
Sa stii ca nu inseamna ca daca critici religia esti automat si destept. Corut e un pic dus cu pluta daca ma intrebi pe mine. Poate nu crede in d-zeu, dar crede in multe alte prostii fara dovezi. Bate campii pe scurt. Lol "superiorii" Nu stii despre vorbesti.
aurel_9674 întreabă: