Sunt de acord, credinta poate avea efecte psihologice si de conduita pozitive.
In cazul crestinismului, aceasta credinta a schimbat pe oameni in rau, nu in bine.
Pe unii ii schimba in bine, putini sunt aceia, pe majoritatea ii schimba in rau fara sa-si dea seama.
Pai, hai sa vedem:
Pe unul l-a schimbat credinta incat a vrut sa arunce o universitate in aer la Iasi.
Pe altii i-au schimbat credinta, omorand prin America oameni nevinovati.
Pe unii i-a influentat atat de tare in rau credinta incat fac exorcizari prin biserici si mai omoara si oameni prin aceste practici.
Toate aceste fapte sunt urmare a convingerilor religioase crestine. Si, acestea sunt doar cateva cazuri, ele sunt mult mai multe.
Chiar si cea mai orgolioasa persoana existenta, care nu crede, precum Klepto recunoaste ca viitoarul lui loc de munca nu este necesar de fiecare data. Daca eu pot sa admit ca lucrul pe care eu il iubesc sa-l practic nu este necesar in fiecare situatie, cred ca poti si tu sa admiti ca de fiecare data credinta nu este necesara ca omul sa se schimbe.
Da, credinta te poate schimba, dar si in bine si in rau.
Pentru unii oameni care au nevoie de ajutor, credinta este mai accesibila, de asta multi se jura sa nu mai bea etc., dar sunt si oameni care nu au nevoie sa jure ca sa nu mai bea.
Eu prefer sa nu comentez la adresa celor care au nevoie de nu stiu ce pact, juramant, promisiune facuta unei divinitati ca sa nu mai calce stramb, mai ales daca promisiunea a fost instigata si de frica de cuptoarele iadului.
Oricum imi place relatia dintre dependenta si abstinenta(de la dependenta), mergi, juri si gata, ai acuma puterea sa te abtii? nu s-a facut nimic special, doar un placebo, din tine vine schimbarea, catalizatorul este frica de pedeapsa si incalcarea promisiunii. Am vazut cum cineva care era jurat pe bautura, a fost dezlegat la o nunta de un popa ca sa bea, a avut un gust amar, dar si dulce, pentru ca s-a tinut de promisiune, pentru ca popa l-a dezlegat fara sa clipeasca. De ce nu merge sa-ti faci tie o promisiune si sa te tii de ea? Deoarece intervine frica de Dumnezeu.
Fiecare are nevoie de acel je ne sais quoi, pentru unii credinta este accesibila.
Credinta ii poate face mai buni pe cei slabi si slab dotati intelectual. Poti fi "piinea lu' dumnezo'" si fara sa ai un prieten imaginar de la care sa astepti rasplata pentru fiecare fapta buna.
Vorbesti in necunostinta de cauza. Sunt multi oameni dependenti de droguri de alte cele care au fost transformati de Dumnezeu, prin credinta in El.http://www.speranta.ro/....../index.php
La fel de usor te poti lasa de droguri si fara religie/ credinta. Trebuie sa ai ambitie. Poti sa-i dai unui drogat si 1000 butoaie de aghiazma si sa-l puti sa faca si 1000 de matanii, ca el tot nu se lasa daca nu vrea (desigur, la figurat zic de cele 1000 de butoaie).
''Vorbesti in necunostinta de cauza. Sunt multi oameni dependenti de droguri de alte cele care au fost transformati de Dumnezeu, prin credinta in El.''
Fals, 0, 01% sunt aceia ce se vindeca de dependenta de droguri prin credinta in dumnezeu, restul celor vindecati se vindeca cu ajutorul stiintei si al tratamentelor medicale, in clinici specializate. Pot sa-ti spun ca oriunde in lumea civilizata (ca acolo exista si cei mai multi dependenti) toti cei ce se vindeca de dependenta de droguri o fac in clinici spitalizate, iar in Romania majoritatea (peste 95%) o fac la fel.
"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion." - Steven Weinberg.
Da, autosugestia uneori poate face diferenţă. Dar fie că ai credinţa într-un zeu, într-un medicament, într-un psiholog, într-o amuletă, în propria ta persoană...rezultatul e acelaşi. Intensitatea credinţei contează, nu obiectul venerării.
Şi tot aici...
http://www.tpu.ro/......-rau-fara/
Pentru ei credinta in Dumnezeu inseamna o sinucidere filosofica, adica moartea spirituala.
Ai vrut sa zici credinta in Dumnezeu, nu existenta lui Dumnezeu. Te-ai ferit de cacofonie?
Si care este raspunsul tau la intrebare?
Partial de acord cu tine, insa o parte a comportamentului pozitiv bazat pe credinta provine (si ) din sentimentul de frica aferent credintei (uneori).
De ce crezi ca Dumnezeu nu exista macar 10 argumente
Am zis ca nu exista?
A atunci crezi in existenta lui?
Sunt crestin.
Ma bucur!
Sunt de acord, credinta poate avea efecte psihologice si de conduita pozitive.
Ce legatura au filozofi aia ateii cu ateismul? nu reprezinta ateismul filozofi aia,acuma vorbind de credinta pentru ce zeu ca sunt mii de zeii,credinta te face mai bun daca il slujesti pe zeus?
poate ca te face poate ca nu,nu inseamna ca automat credinta te face om bun,eu cred ca daca omul e bun va vi indiferent de religie,credinta,daca religia, credinta schimba omul in bine e un lucru bun, pana la urma trebuie sa recunoastem ca credinta are si benefici pozitive, desigur ca ar aprecia crestini care ar respecta predicile lui isus cum nimeni nu le respecta ce sa spun, majoritatea slujiti pe marmona zeul banilor
Nu credinta te face mai bun, nu convigerile religioase, filosofice, morale te fac mai bun, nu credinta in zeitati te face, ca om, mai bun, ci faptele. Faptele bune ale omului il fac pe acesta mai bun.
Da. Dar faptele sunt urmari ale gandurilor, iar gandurile sunt urmari ale convingerilor. Ca sa ne schimbam modul de gandire trebuie sa ne schimbam convingerile. Daca am sta sa monitorizam fiecare gand si sa-l trecem printr-un filtru am innebuni.
Cineva spunea: "convingerile acumulate de-a lungul vietii construiesc linia destinului"
Esenta postarii mele este urmatoarea: degeaba ai convingerile cele mai bune ale religiei x daca tu in practica dai dovada de rea intentie...
Acum ca te-ai intors, mi-am revenit si eu pentru ca nu prea am fost in apele mele zilele acestea pe TPU.
"credinta"? Da, dar eu zic ca nu este de-ajuns, ci trebuie impletita cu dragostea si ascultarea. CU ajutorul acestor 3 zic eu ca te-ar putea schimba, si intr-un mod pozitiv.
Este adevarat, credinta si dovedirea ei prin fapte te schimba total,.Ma refer la credinta adevarata care dupa cum spune Isus in Ioan 8:32>( cand ve-ti cunoaste adevarul, ve-ti fi liberi)."Liberi de ce? De invatatura si modul de viata gresit, liber sa alegi drumul pe care sa mergi.Sau mergi dupa adevar sau ramai unde ai fost.
Credinţa în Dumnezeu, da Ema, ne poate schimba oricât de păcătoşi şi răi a-m fi şi oricât de mult L-am urât sau Îl urâm pe Dumnezeu. El are planul Său cu fiecare dintre noi...
Nu vreau să fie cu supărare, dar de ce răspunzi "agresiv" unor utilizatori fie ei "satanişti", "atei" sau orice altceva? Ai spus: "EmaS explică (pentru Hørrør):
Satanist esti tu. Inca nu te-au suspendat? " Nu te judec, dar vreau să-ţi atrag atenţia că la capătul celălalt a-l internetului şi dincolo de ecranul fiecărui PC sau laptop există o fiinţă umană cu suflet şi sentimente. Orice spunem pe el/ea îl poate afecta în mod indirect.
Domnul să te binecuvânteze.
Credinta este caldura venita de la Creator( acum depinde si ce credinta ).
Credinta este baza triunghiului intre iubire si pace.
Credinta inseamna toate sentimentele bune puse in suflet.
Adevarul e ca omul are nevoie de ceva dupa care sa se ghideze. Poate fi un vis, dorinta de a face pe cineva mandru, speranta la un viitor mai bun si, de ce nu, credinta in Dumnezeu. Religia e ceva ce actioneaza in plan psihologic si social pentru ca, in fapt, constrange o existenta definitorie a omului. In momentul in care cineva "crede", el se dedica unei existente pe care trebuie sa o respecte. Acum depinde de divnitate. Nu Dumnezeu face diferenta in viata unui om... ci credinta pe care omul o are in El. Cam asa sta treaba. fiecare e liber sa creada ce vrea si sunt multi care s-au dedicat unei vieti in spirit religios. Nu se poate spune daca te face mai bun sau nu, dar iti ofera o alta viziune ce unora le-ar putea fi prielnica.
Sartre si Camus nu se compara cu ateismul de azi sau noul ateism. Ei au studiat credinta. Daca vrei sa vezi diferenta la nivel de "moralitatea aplicata "uite un site. Are traducere in romana. E bazat mai mult pe interviuri. http://www.youtube.com/watch?v=o7pe3_VQbUM
Indiferent ca este intr-o religie, intr-o filosofie sau in fortele proprii credinta aduce rezultate.
recedaniel3 întreabă: