| codpenal2018 a întrebat:

Ciao, astăzi țin post negru (in aceea zi bei doar apă.)pentru a, arde karma.
Ce beneficii spirituale cunoasteți de la această practică?
(PS:Răspunde doar dacă cunoști subiectul.)

Răspuns Câştigător
| Mircea08 a răspuns:

De data asta s-ar putea sa nu ai nici un beneficiu :
"Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii; că ei îşi smolesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, şi-au luat plata lor.
Tu însă, când posteşti, unge capul tău şi faţa ta o spală,
Ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie."
( Sfanta Evanghelie dupa Matei – 6/16-18)
Dar sa vedem cum trebuie sa postim :
"Este oare acesta un post care Îmi place, o zi în care omul îşi smereşte sufletul său? Să-şi plece capul ca o trestie, să se culce pe sac şi în cenuşă, oare acesta se cheamă post, zi plăcută Domnului?
Nu ştiţi voi postul care Îmi place? - zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dezlegaţi legăturile jugului, daţi drumul celor asupriţi şi sfărâmaţi jugul lor.
Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine.
Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu.
Atunci vei striga şi Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu îndepărtezi din mijlocul tău asuprirea, ameninţarea cu mâna şi cuvântul de cârtire,
Dacă dai pâinea ta celui flămând şi tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric şi bezna ta va fi ca miezul zilei."
(Isaia – 58/5-10)
Cam asta stiu eu, si mai stiu ca mancarea nu a mantuit pe nimeni
" Nu va lasati furati de invataturile straine cele de multe feluri; caci bine este sa va intariti prin har inima voastra, nu cu mancaruri, de la care n-au avut nici un folos cei ce au umblat cu ele."
Epistola catre Evrei a Sf. Apostol Pavel – 13/9

| codpenal2018 explică (pentru Mircea08):

Mulțumesc!

| xerxes1 a răspuns (pentru codpenal2018):

Iisus a postit.
Unii mai pofticiosi si certati cu infranarea cauta versete cu lumanarea in Biblie ca sa nu posteasca.

| Mircea08 a răspuns (pentru Mircea08):

"Iisus a postit "
1) Iisus a trait sub Lege, si trebuia sa respecte toate legile si poruncile date pana la El
2) Nu am spus sa nu postiti, dar postul pe care il stim nu valoreaza nimic deoarece doar postul negru este luat in considerare, si nu este corect ca cineva sa-ti spuna cand sa postesti. Acel obicei, sau traditie, care precizeaza exact care este perioada de post, parca este facuta intentionat pentru ca sa stie toata lumea cand postesti ceea ce nu e bine deloc
Si inca ceva - Purificati-va sufletele nu trupurile pentru ca trupul vostru purificat va putrezi in groapa iar sufletul va fi tras la raspundere pentru nestiinta, nestiinta unor lucruri scrise slar in Evanghelia lui Iisus, singura invatatura dupa care se ghideaza in viata crestinii. Cei care au si alte invataturi si invatatori cum ar fi Sfanta traditie, Sfintii parinti, Sfintele brosuri, NU SUNT CRESTINI deoarece sunt adeptii acelora care au creat aceste invataturi, nu adeptii lui Iisus
Ce e asa greu de inteles?

| Mclaren12 a răspuns (pentru Mircea08):

Ce este asa de greu de inteles ca basmele crestine nu sunt reale iar Cristos nu este un personaj istoric?

11 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Cum adica pentru a arde karma?

| DeyCj a răspuns:

Nici unul. Ăsta e un ritual de doi bani ce îți poate afecta starea de sănătate. Dacă corpul ți se-n bolnăvește, atunci și aura energetică acestuia va deveni bolnavă.Și invers e tot la fel.

| xerxes1 a răspuns:

Iti intareste vointa si caracterul.
Te purifica fizic si psihic.
Mircea08 este un soi de sectant care nu posteste, iar din "dragoste" crestineasca arunca cu noroi in cei care o fac.

| xerxes1 a răspuns:

Iisus s-a nascut si a murit evreu.
Il doare undeva de zecile de mii de secte crestine fiecare mai cu mot decat alta.
Daca ar fi fost nevoie de alta religie ar fi creat-o el insusi, nu ar fi lasat niste prapaditi sa o faca in numele lui.

| Steregoi a răspuns:

Auto-curatare temporara sau permanenta cu imbolnavire si deces.

| Mclaren12 a răspuns:

"Ciao, astăzi țin post negru (in aceea zi bei doar apă.)pentru a, arde karma."
laughing
Karma n-o arzi daca nu mananci nimic, poate ar trebui tu sa n-o mai arzi de-a ezoterismul crestin laughing
Postul negru nu doar ca este o mizerie, dar este si nesanatos pentru organismul uman. Gandeste-te ca organismul uman are nevoie de energie si chestii esentiale pentru a supravietui si astea le ia fix din mancare. O sa fii moleșit si flamand toata ziua daca privezi corpul de ceva esential de care are nevoie. Ce karma vrei sa arzi cu asta?

| BogdantheDreamer a răspuns:

Postul este modalitatea prin care Îi arătăm lui Dumnezeu şi nouă înşine că luăm în serios relaţia noastră cu El. Postul te ajută să capeţi o nouă perspectivă asupra lucrurilor şi să reînnoieşti încrederea ta în Dumnezeu.

"Când postiţi, să nu va luaţi o înfăţişare posomorâtă, ca făţarnicii, care îşi sluţesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata. Ci tu, când posteşti, unge-ţi capul şi spală-ţi faţa, ca să te arăţi că posteşti nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti."