Cine spune ca omul este o faptura desavarsita este fie incult fie prost, iar in primul caz poti sa-l lamuresti, in cel de al 2-lea nu.
Eu cred că superioritatea omului vine în primul rând din conștiența de sine, inteligența necesară înțelegerii legilor universului, capacitatea de a comunica verbal cu Creatorul său.
Chiar si asa, tot nu poti pretinde ca esti 100% superior "animalelor". Nu poti sa o arzi cu "ele imi sunt inferioare iar eu sunt miezul din fanta" cand o pisica, fizic iti este superioara din multe puncte de vedere.
Cu toate acestea eu nu cred ca ai prefera sa devii o pisica.
Nu vad ce legatura are raspunsul tau cu postarea mea. E irelevant. Eu nu am zis de transformatul in pisica, eu am zis ca din anumite puncte de vedere, pisica este superioara unui om. Daca o creatura are atat inteligenta umana cat si abilitatile unei pisici, atunci acea creatura este superioara omului. Intelegi? Ma indoiesc.
Eu nu as vrea sa fiu nici macar un leu, nu o biata pisicuta. Chiar daca leul se bucura de suprematie prin puterea fizica, prin calitatile innascute sunt lucruri pe care animalele nu le pot controla prin puterea ratiunii.
Omul nu poate sa se adapteze (asa usor) la orice mediu. Are abilitati minime de supravietuire in cazuri extreme (cand este privat de tehnologie). Deci, dupa cum spune Gaia, uneori am impresia ca nu noi suntem cele mai superioare creaturi de pe Pamant.
Poate nu stii ca omul este pe cea mai inalta treapta a evolutiei!
Da, insa in acelasi timp duce lipsa de cele mai multe "accesorii": Aripi, gheare, coada, spini, piele dura, coarne, miros dezvoltat, vedere nocturna etc... Altfel zis, noi suntem doar inteligenti. In rest, suntem sub orice limita.
Eu sunt multumitoare pentru ceea ce sunt!
Tinand faptul ca a "comunica verbal cu Creatorul" inseamna un Dialog cu acel Creator, oare din ce cauza Stiinta nu a adeverit aceasta posibilitate de comunicare?
Sa fie din cauza ca asemenea comunicare nu pot fi facute de toti oamenii ci numai de oameni deosebiti cum sunt acei Sfinti si Hristosii, deseori din greseala sau poate din rautate, internati in ospiciile pentru alienati?
"pe cea mai inalta treapta a evolutiei!"
1 - Tocmai ti-am explicat ca fizic, omul este inferior (si nu e prima data cand zic asta). Esti incapabila sa intelegi asa ceva?
2 - Treapta evolutiei? Nu erai tu cea care pana nu de mult o ardeai cu "evolutia ie naspa"? Acum suntem pe cea mai inalta treapta?
Jalnic
"Eu sunt multumitoare pentru ceea ce sunt! "... observ ca inteligenta ta nu te ajuta sa intelegi unde bat cu toate ca ti-am explicat de multe ori. Trist.
Eu ti-am vorbit pe limba ta, ca sa ma intelegi.
Mie în Biblie Creatorul meu îmi spune că oamenii sunt superiori animalelor și eu îl cred pe cuvând așa că sunt convinsă că orice om e superior animalelor.Tu ai fi de acord să donezi de exemplu, dacă ar fi de folos un rinichi de al tău pentru a salva viața unui animal?
Deci tu afirmi ca esti superioara si din pdv fizic corect? Cam cat de bine vezi in comparatie cu un vultur? Cam cat de repede fugi in comparatie cu un leu? Cam cat de bine rezisti la frig in compartie cu un urs polar? Mai esti superioara?
Cat despre intrebarea ta cu donatul, este o idiotenie. Poate ca as dona in anumite circumstante dar tu uiti ceva : e posibil sa iei de la animale si sa pui la om. Nu crezi ca esti cam egoista? Tu vrei doar sa iei nu si sa dai. Daca pe pamant ar fi fost 2 rase "superioare" iar omul ar fi fost pe locul 2, cam ce ai spune despre cealalta rasa daca ar afirma "nu renunta la organul tau pentru acele creaturi inferioare"?
Tu acum ai intrat intr-un alt subiect care te depaseste si o sa pierzi. Noi vorbeam de superioritatea FIZICA. Nici tu nu esti capabila sa intelegi asta?
Spune-mi daca fizic esti superioara unui urs, unui rechin, unui sobolan si unei pisici.
"eu îl cred pe cuvând așa că sunt convinsă că orice om e superior animalelor."... cea mai penibila afirmatie din ultima luna. Bravo. Tu mergi pe modelul "daca scrie in cartea aia atunci trebuie sa fie corect". BULLSHIT.
Omul se considera perfect pentru ca nu cunoaste o alta creatura inteligenta in afara de el insusi.
Prin comparatie cu vietuitoarele de sub el, el este incununarea naturii.
Pe pamant,noi suntem domnitorii. In Univers, nu cred ca mai suntem...
Daca am avea toate atributele adunate in noi,am fi supraoameni.
Cred ca corpul omenesc e perfect asa cum e.
-- Ma gandeam aseara ca e ca o masinarie, ca ceva mecanic. Totul e legat de tot.
Sangele circula, iriga organele, tesuturile; cand un organ nu mai functioneaza, totul isi pierde buna functionare etc. E interesant cum suntem noi facuti.
Si cum putem emite ganduri si rationamente cu ajutorul unor sinapse?
Cum ceva abstract (gandul) e produs de ceva material, fizic (creierul)?
Omul nu este perfect, ci "se considera perfect pentru ca nu cunoaste o alta creatura inteligenta in afara de el insusi." ( parafrazez de la Liz29)
"De ce zeul X nu a facut oamenii cu TOATE atributele?"
Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea Sa.
Prin temrenul " asemanare" intelegem faptul ca omul a fost creat cu posibilitatea de a fi perfect. Toate poruncile date de catre Dumnezeu protoparintilor nostri se regaseau intr-una singura si pe care sunt sigur ca o cunosti. Omul nu a fost fiinta perfecta, dar a fost creat cu sansa de a fi perfectibil. CHiar a fost perfectibil intrucat inca din Gradina Edenului exista o relatie intre om-Creator si legatura intre trup si suflet era UNICA, PERFECTA CHIAR.
Ma rog....Primul este gheopard, al doilea este vultur, al treilea mi se pare ca e pste-sabie(Merlin) si al patrulea este Carabusul(raportul forta marime este foarte mare).
Raspunsul:
Toate aceste atribute vor veni odata cu dezvoltarea unei tehnologii care deja a fost descoperita. Se pot implanta organe artificiale de animal pentru a se ajunge la astfel de performante. Sau am putea sa ne transformam in roboti.
Tu vroiai ca Dumnezeu sa ni le dea? Pai daca poate crea asa ceva(daca ar si exista in primul rand...):http://img.unica.ro/typo3temp/pics/peste1_d79d8f1783.jpg
Cum crezi ca am arata?
Unde ar mai fi distractia daca am avea totul pe tava?
Oricum, nu cred in existenta vreinei divinitati, dar daca ar exista, cred ca ne-ar lasa sa descoperim lucrurile interesante si sa le modelam dupa viziunea noastra.
Noi oamenii suntem superiori pentru ca avem o constiinta.Noi nu omoram pentru mancare sau sa luptam.Noi ne comportam civilizat.Cand te duci la magazin ceri frumos un corn si dai banii si pleci.Un animal s-ar servi singur si ar fugi ca sa nu fie prins.Se cheama instinct de supravietuire.Asta ne fae mai buni ca animalele: constiinta.
"Noi nu omoram pentru mancare" Asa este, nici animalele nici plantele nu sunt vii.
In sensul ca nu ne omoram unul pe altul pentru un corn sau ceva de genu.
"Noi nu omoram pentru mancare sau sa luptam.Noi ne comportam civilizat."
--- Nu cred...gandeste-te ce ar fi daca ar veni un cataclism si ar sterge aproape tot de pe fata pamantului.
Cred ca oamenii ar omora pentru mancare, ar manca tot ce le iese in cale chiar unul pe altul... oamenii sunt bestii in salbaticie, nu au mila, nu au compasiune cand e vorba de instinctul de supravietuire...
Stiu, e trist, dar asa este.
Salbaticia trezeste bestia adormita din fiecare om civilizat.
Gaia ca si mine se referea la prezent, acum.Si chiar daca ar fi vreun cataclism cu siguranta unele persoane ca si crestinii (pentru ca asa au fost invatati) ar ramane inimosi si buni dar nu numai cativa crestini. Budistii si paifistii cred ca ar ramane la fel.Satanistii cred ca ar omora.Asa scrie in poruncile lor.
Aolo, cate... adevaruri adevarate intr-un singur raspuns
Oky, mergi sa iti iei corn si cumperi si niste sunca. Oare sunca aia de unde e? Bine, bine, din magazin, dar nenii aia de unde o au? si nenii de la care o au de unde o au? Oamenii sunt mai rai decat animalele, ele fac ceva pentru supravietuire, oamenii pentru supravietuire si din lacomie.
Siiiiii de unde stiti voi, crestinii, ca animalele nu au constiinta?
"Noi oamenii suntem superiori pentru ca avem o constiinta.Noi nu omoram pentru mancare sau sa luptam."
Rau destul pentru mancare nu ucidem dar pentru bogatii si averi da.
"Noi ne comportam civilizat."
Nu am de unde sa incep, omul este ipocrit, urator, orb si multe alte asfel calitati tot ceia ce se numeste "rau" este rasa umana daca ar fi dupa as extermina umanitatea pana la ultima creator "inocenta".
Intrucat nu mai comunicam, nu pot sa-ti spun despre om ca incununare a creatiei, ratiune si gand al vesniciei ce-l are in inima.deasemeni nu pot sa-ti spun despre faptul ca omul stapameste pamantulmsi acum mai nou il si distruge, fiindca de asta e inteligent si are stiinta.a facut din distrugere o arta, legala.ce sa-ti spun despre faptul ca pamantul i-a fost dat in ingrijire si ocrotire si gospodarire? iar maria sa omu tocmai cu asta se ocupa.iar sfarsitul pamantului nu religiosii prosti si inconstienti dar responsabili il vor aduce? ce sa mai spun? caltati? nu native dar le are omul asa cum a si fost prezis; vor innota ca pestii marilor si vor zbura ca pasarile cerului.si nu se va mai deosebi barbatii de femei din cauza parului si a nerusinatei imbracaminti.nu s-a specificat, ca vor avea oamenii calitati mai ceva decat animalele si cei pomeniti de tine, prin diferite inventii, cu care vor avea maaaare grija de planeta asta, care grija vedem zilnic unde duce.deci intrucat nu-ti pot spune toate astea noi necomunicand amandoi, ma multumesc sa-ti spun noapte buna.
Cand o sa inveti ca nu conteaza cine e superior si cine nu? Daca toate animalele din lume s-ar ridica in potriva noastra, noi oamenii am pierde.Asta pentru ca nu am suntem asa antrenati din punct de vedere fizic.
Egoisuml uman din tine vrea si sa zboare si sa inoti in apa, si sa fi foarte viteaz si sa ziceam ca ai fi avut si puteri magice. Daca am fi asa cum ai descris tu ar fi un TOTAL haos.Ba da.Ar fi.Nu ar exista nicio lege.Toata lumea ar calatori unde ar vrea, or zbura unde ar vrea, ar inota unde ar vrea, ne-am bate intre noi non-stop ca sa dovedim cine e mai puternic.Crezi ca am folosi aceste abilitati cu intelepciune? Nu.Pentru ca avem in noi o parte rea, nu, nu ar fi pace deloc, ci numai haos.
Faptul ca am fost lasati asa e foarte bine.In plus am fi mai mult animale cu aceste abilitati, nu oameni.
Egoismul din mine? Da, e clar, nici tu nu ai inteles unde vreau sa ajung.
"tu ar fi un TOTAL haos"... pe ce te bazezi cand spui asta? Cum poti sa fi 100% sigur de asa ceva?
"cu intelepciune"... de ce nu? Cum poti sa stii ce am face si ce nu am face? Bazandu-te pe cum sunt unii oameni acum?
"In plus am fi mai mult animale cu aceste abilitati, nu oameni. "... ce intelegi tu prin "animal" si ce intelegi prin "oameni"?
Egoismul din tine si din multi alti care cred ca daca sunt superiori animalele ar trenui sa fie zei si aiba toate abilitatile necesare si bla bla bla.
Ti-am spus pe ce ma bazez.Pe faptul ca oamenii sunt rai.Si fiind ca sunt rai nu ar fi decat o lupa sa arate cine e mai superior decat celalalt. Faptul ca oamenii neavand aceste abilitati tot vor sa fie la putere si sa conduca lumea.
Adica chiar daca suntem oameni avand aceste abilitati am fi mai aproprati de animale, nu ne-am diferentia de animale foarte mult. Mintea care gandeste e cea care ne face sa nu fim animale.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: