| Oleg20 a întrebat:

Cînd un mamifer care hibernează îşi începe somnul de iarnă, temperatura corpului său scade. Cît de mult? Doisprezece popîndăi polari au reuşit să stabilească recordul de -2, 9C. În mod normal creierul ar îngheţa la aşa o temperatură scăzută, dar cum supravieţuieşte popîndăul?
La fiecare 2-3 săptămîni acest mamifer îşi ridică temperatura la valorea sa normală (36, 4C), care nu scade decît scade decît după 12-15 ore. Pe parcursul unor experimente s-a dovedit că temperatura la nivelul gîtului nu coboară mai jos de 0, 7C.
Cînd popîndăul iese din hibernare creierul său îşi reia activitatea, ba chiar "funcţionează mai bine", exat ca procesul reapariţiei vegetaţiei după incendiu la cîteva zile.
Sunt oare popîndăul polar şi creierul său rezistent produsul evoluţiei, sau opera unui creator?

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Fix creatorul e zeul tau ce sa spun

| Oleg20 explică (pentru RAY):

Dar care e răspunsul tău concret?

| OnuOnulică a răspuns:

Animalele care traiesc in acest mediu sau adaptat cu timpu la el.

| Oleg20 explică (pentru OnuOnulică):

Deci răspunsul tău este că popîndăul polar şi creierul său sunt rezultatul evoluţiei?

| iurii75 a răspuns (pentru OnuOnulică):

Ce fericire pentru ei! Mai ales că pînă s-au adaptat mureau ca muştele, îngheţau.happy

| sublime89 a răspuns:

E o adaptare la frig, deci doar produsul evolutiei poate fi.

| ErrorFound a răspuns:

E o adaptare la frig destul de normala. Atata timp cat nu poate avea 50 de kilograme de blana pe el, mi se pare logic ca poate adopta o astfel de tehnica. +ca, frigul nu te omoara neaparat. Si oamenii pot intra in hibernare si mai important, in criostaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consider ca aceasta schimbare este produsul evolutiei. Eu cred in Dumnezeu, dar clar, aceste animale s-au adaptat zonelor in care traiesc.

O zi placuta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

I-as boii astia care o ard cu adaptarea la frig, ei de ce nu au reusit sa beneficieze de acest avantaj, fiind atat de dastepti si usor adaptabili? cacaciosi, pe care lumea nu mai poate sa--i incapa.