Un primitiv aflat in plina psihoza, care, din pacate, este luat in serios si in zilele noastre.
Rugaciunea Tatal Nostru este un plagiat dintr-o rugaciune catre zeul Amon cu 1500 de ani inainte de aparitia crestinismului.
Textul original se regaseste pe papirusul lui Ani si este foarte asemanator cu Tatal Nostru.
"O Amen, O Amen, who art in heaven, turn thy face upon the dead body of thy son, and make him sound and strong in the underworld – link (cfr. The Egyptian Book of the Dead, p. 290)"
Mate, Luca, Marcu si Ioan, cei ce au scris evangheliile. Isus a rostit-o prima data iar discipolii au consemnat-o.
Ce carte biblica a fost scrisa de Isus unde sa fi scris viata lui, inclusiv si rugaciunea asta model rostita de el?
Sunteti mai documentat decat mine intr-adevar, eu ma refeream la faptul ca Fiul a rostit-o, deci de la El a plecat, ca mai apoi sa fie consemnata in cartea Sfanta.Scuzati-mi lipsa de cunostinte sau exprimarea eronata.Dar am si eu o intrebare si nu sunt ironica, cum se Scrie de fapt si de drept numele Fiului lui Dumnezeu? Iisus ca in ortodoxism? sau cu un singur "i"? si de ce?
Stiu ideea ca Isus ar insemna magar sau ceva de genul, insa daca te documentezi vei vedea ca in ebraica numele Isus era „Ieșua" sau „Iehoșua" si semnifica „Iehova/Iahve este salvare". Deci, in limba originara chiar nu are nici o importanta ca e cu 2 sau cu un „i", nu e gresit nici cum atata timp cat este in gramatica limbii romane. In majoritatea traducerilor ale Bibliei apare cu un singur „i", oricum, nu e atat de important
Siiii am corectat, in loc de Ioșua trebuia Ieșua sa apara.