| PreaDistinsul a întrebat:

"Cine* are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui." Evanghelia dupa Ioan. Vi s-a aratat Isus sau voi nu paziti poruncile si dovediti prin aceasta ca nu-l iubiti pe Isus? Aviz celor ce cred ca credinta le este de ajuns.

6 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

De asta îi spune Evanghelie DUPĂ Ioan, că nu e originalul, după Ioan.Așa că de ce să crezi în ceva scris după un Ioan.Ca informație, dacă crezi cu tărie în ceva ajungi să ai vedenii cu acel ceva.Dar asta nu are legătură cu divintatea, ci e o tulburare psihică.

| BroascaCuElice a răspuns:

Mama Omida aproba

| BogdantheDreamer a răspuns:

Inaltarea spirituala este foarte greu de atins, cunoasterea si apropierea de Hristos se face traind in rugaciune, prin pocainta, napastuit, fara a se te tulbura, asa cum spunea parintele pustnic Proclu. Uniunea cu Dumnezeu, cu Hristos se face prin revarsarea Duhului Sfant, lucruru de care devii constient imediat.

Nu va ganditi ca va apare Hristos in prag si va felicita pentru viata voastra curata. De altfel este considerat pacat faptul sa vrei sa ai aratari de la Dumnezeu. Acesta este pacatul greu al mandriei, pacat ce ii incearca cel mai des pe pustnici. Noi trebuie sa traim smeriti cu gandul ca suntem pacatosi si nu suntem vrednici de a vedea pe Hristos.

Aveti aici un documentar foarte frumos despre pustnici Romaniei, in care se vorbeste despre ispitele viziunilor.

https://www.youtube.com/watch?v=A44VewFbr4w

| PreaDistinsul explică (pentru BogdantheDreamer):

Tu esti indoctrinat cu dogme ortodoxe. Eu vorbesc despe ce scrie in Biblie.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru PreaDistinsul):

Salut. Nu sunt indoctrinat. Nu mi-a bagat nimeni informatii cu forta in cap. Eu singur am ales sa urmez drumul acesta, la fel cum tu l-ai ales pe al tau.
Eu ti-am raspuns potrivit dogmatici, exact asa cum este expus versetul si insemnatatea lui.
Nici un crestin nu iti va da un alt raspuns in afara de cel pe care il avem. Sunt sigur ca vei primi si raspunsuri ironice, "comice" din punctul de vedere al unor anumite persoane de aici. Sper ca acelea sa te satisfaca.

Ps: Iisus se scrie cu doi i happy. Sunt sigur ca din neatentie ai uitat al doilea i.

O zi buna!

| PreaDistinsul explică (pentru BogdantheDreamer):

Eu vreau raspunsuri clare pe masura claritatii spuselor lui Isus. Daca voua va place sa afundati lucrurile simple pe care el le-a spus in dogme adanci neintelese nici macar de voi asta e problema voastra.