Pentru ca moartea este trecerea la adevarata viata vesnica.Domnul Isus a spus,, Eu ma duc sa va pregatesc un loc, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi.,,
http://www.youtube.com/watch?v=8WaI0IJIAD4
Cine crede in viata de dupa moarte?=diverși oameni între care și eu
si de ce?== că așa cred eu
Da cred...pentru-ca viata aceasta nu e decat un abur, care se arata putintel si apoi piere.
V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică.
Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
O trimisul lui isus pe pamant mor de ras du-te culcate
Ff frumos - trage tare acum cat mai poti ca pe urma o sa traiesti din amintiri - daca o sa ai amintiri draga CataUK
M-ai facut prost indirect, argumenteaza raspunsul sau inchide gura!
Din argumentul meu din celalalt comment ar vrea sa reiese faptul ca eu cred ca exista viata si intr-o alta dimensiune, dupa moartea noastra.
"De proști" ce vrei sa spui prin asta? Ca toti cei ce cred in viata de dupa moarte sunt niste prosti? Uite,aici gresesti,adevarat este ca nimeni nu s-a intors din morti sa spuna "Frate, am ajuns in Rai!", dar ce spui tu e o prostie mai mare decat tine.Fiecare are parerea lui, dar sa jignesti niste oameni...
Poate esti ateu si nu stiu eu...Multi se cred ateii, dar nici nu stiu pe ce lume sunt.
Nu dam exemple ca se supara CătăUK.
E foarte curios sa aflam ce a a zis de fapt catauk
Agumenteaza te rog
Ar fi bine să fie scoasă de la categorii religia pentru că e vorba doar de ce cred unii și alții
Una e să crezi și alta să știi
Eu cred, pentru ca Biblia o spune si pentru ca Sfintii Parinti o confirma. Pt ca Sfinta Traditie (Duhul Sfint in Biserica) ne-o demonstreaza in fiecare zi.
Va recomand cartea lui Serafim Rose (Viata de dupa moarte) si scrierile Sfintului Serafim de Sarov.
Nu mai alergati dupa senzational ci mergeti la sursa. In Biserica o sa gasiti exemple vii care va pot confirma ceea ce au trait. Chiar credeti ca cei peste 1000 de monahi care se roaga zi si noapte in Muntele Athos o fac degeaba? Chiar credeti ca cei care isi consacra viata intreaga slujirii aproapelui (in Biserici si Manastiri, in spitale, in azile de batrini o fac doar ca sa treaca ziua mai repede?) Chiar credeti ca cei care dau din timpul lor ca sa mai lamureasca pe unii sau pe altii pe aici o fac ca sa se afle in treaba? NU. Ci pentru ca credem cu tarie ca ceea ce ochii apostolilor au vazut, ceea ce miinile lor au pipait a fost, este si va fi marturie vie. Dar NU puteti intelege asta doar aici, ci trebuie mers la sursa.
Am o prietena care a fost declarta moarta (timp de 3 zile) si a treia zi doctorii nu mai intelegeau nimic atunci cind au vazut-o treaza. Fata asta mi-a povestit cu multe detalii experientza ei (si desi nu citise nimic din Sfintul Serafim de Sarov, a povestit cu aceleasi cuvinte ceea ce descrie Sfintul despre moartea pacatosilor).
Un preot din Bucuresti ne-a povestit odata despre un enorias care s-a intors din morti ca sa dea marturie despre ceea ce a vazut si auzit. Si i-a fost dat sa-l auda pe diavol cum ii spune ca l-a cistigat (descriindu-i cu lux de amanunte prin ce anume l-a cistigat); I-a mai fost dat sa vada un inger trimis de insusi Hristos ca sa-l scoata din miinile celui rau. I-a mai fost dat sa-l vada pe Insusi Hristos care l-a intrebarea de ce il trimite inapoit, ii raspunde "ca sa dea marturie".
Stiu ca oricit m-as stradui, multi or sa rida sau o sa priveasca cu neincredere (imi cer iertare, e neputintza mea daca nu-s convingatoare) insa mai stiu si ca nu poti fi crestin ortodox daca nu crezi in viata de dupa moarte. In fond noi credem si marturisim ca Hristos A INVIAT din morti ( si nu a facut asta pentru senzational ci pentru ca a luat viata fiecaruia dintre noi in serios, pentru ca a vazut neputintele noastre si pentru ca ne iubeste pur si simplu).
Mergeti la Sursa, "pescuiti mai la adinc" cum zice Scriptura.
Am prea multe griji in viata, ca sa ma intereseze asta. Sunt indiferent daca exista sau nu viata de dupa moarte si nici n-as vrea sa stiu. Daca s-ar dovedi ca exista, s-ar pocai toti. Daca s-ar dovedi ca nu, nu vreau sa stiu ce s-ar intampla.
Nonsens, ca existenţa lui god, de altfel.
--Later--
Huăăăă, satanisto, de ce nu crezi, copil neavortat la timp, huăă, o să ajungi în focurile gheeeenei, du-te la roackerii tăi! huăă
Pentru ca nici macar o particula din acest univers nu poate aparea fara a exista o entitate superioara de al carei inceput nu putem vorbi pentru ca iese din ratiunea noastra. Chiar si ce ai intrebat tu iese din ratiunea noastra daca nu mergem exact pe calea religiei.
Nu e vorba neaparat de religie sau de Dumnezeul pe care ni-l creaza Biserica, ci despre o entitate superioara
Serios nici o particule de unde asa sigur? iarba creste fara ca cineva so semene nu am vazut vreun zeu sa semene ceva sau nori tu vezi pe dumnezeu in nori?
Las-o balta, m-am saturat de filozofi ca voi.
Eu mi-am exprimat opinia si cred ca e cel mai plauzibil.
Am inteles ca esti analfabet deoarece ai plecat dupa o paine mai buna in alta tara si ai uitat sa "vorbeste romaneste".Dar sa insisti sa fii si ignorant, nu ai nici o scuza.
Da eu cred ca exista o viata dupa moarte pentru ca viata e ca un film cu mai multe parti cand crezi ca totul s-a terminat mai apare o serie
Fain da vezi tu si filmul are un final
Da. Eu cred ca exista viata dupa moarte pentru. ca exista Dumnezeu, iar daca vei citi Biblia iti vei da seama cu siguranta .
Eu cred ca adevarata viata este viata vesnica. viata acesta de pe pamant este de fapt ca o moarte care ne pregateste pentru viata vesnica. Ca si cand sameni o samanta in pamant.Mai intai samanta moare (putrezeste) ca apoi sa creasca(invie). la fel ca trupurile noastre.Mai intai trupul acesta de carne trebuie sa putrezeasca(sa moara) ca apoi sa invie in ziua de apoi cand trupurile noasre vor fi transformate in trupuri ceresti.Sufletul omului este din Dumnezeu, iar El este vesnic deci si noi vom fi.Cine neaga ca Dumnezeu nu este tatal lui se dezmosteneste de la viata vesnica impreuna cu El.Si mai ales in biblie spune caDumnezeu a pus in inima omului gandul vesniciei.Deaceea visam sa traim vesnic iar uneori in adancul inimii simt asta cu adevarat.
LiaPaula10 întreabă: