| PorumbRodica1965 a întrebat:

Cine credeti ca a fost cu ideea gresita a introducerii,, religiei " ca disciplina in scoli? Ce efect are? Unde ar trebui sa fie educati copii si tinerii din punct de vedere spiritual?

Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

Educatia religioasa se face acasa, fiecare dupa cultul din care face parte.
Parintii stabilesc limita la care un copil poate fi expus educatiei religioase.

44 răspunsuri:
| PorumbRodica1965 explică (pentru anonim_4396):

Dar cine-i cere parerea bisericii catolice? Ea insasi ar trebui sa se intrebe :,, de ce este impotriva lui Dumnezeu? A luptat dintotdeauna impotriva lui Dumnezeu, si-a crestinilor adevarati? Mai are putin de trait in lux nerusinat, de pe spinarea celor pe care ii tin in intuneric spiritual.

| PorumbRodica1965 explică (pentru suffarstar):

Asa este > Atunci cand Creanga a prins,, mustele cu Ceaslovul", tot aceeasi apa a fost ca si acum. Preotia hrapareata s-a bagat peste tot, in scoli, in securitate, in politici, in imoralitate, si daca stiti, in,, Pedagof de scoala noua (ILC)" i se adresau copiii pe plac popiii -,, sarutam dreapta, parinte " > Si acu, saruta multi dreapta ii dau si intretinerea la cutia milei (transformata in butoaie la sarbatoarea Parascivei

| PorumbRodica1965 explică (pentru danut):

E bine Danut! Papagalita asta a ta tot zboara si nu mai ajunge sa desfaci odata plicul, astept sa vad scris in el : _,, principii pentru -viata vesnica ", si cum poti recunoaste inchinarea adevarata.Cum poti trai prin credinta? "

Da, si aceasta idee, dar au vrut sa domine, si sa faca,, un leu saracii " ca deja sunt multi ca nu au atatea locuri de munca, si mai fac si ore la scoli. Dar nu vad, ca rezultatul le e 0. Nu sunt ei interesati de buna educatie spirituala a societatii, bani conteaza.

| PorumbRodica1965 explică (pentru HowdidIgethere):

Desi este gresita expresia,, iehovisti " am mai spus, este corect,, Martorii lui Iehova, trebuie sa stii ca aceasta organizatie, are scoli teocratice la care participa alaturi de parintii si copiii, iar copii Martorilor fac studii in familie in fiecare saptamana, si la Sala Regatului, de doua ori pe saptamana. Daca vreti sa vedeti, va invitam cu placere pentru a cunoaste adevarul. Desigur noi am vrea ca toti copii din scoli si parintii lor (si cei ce nu sunt Martori), sa vina la Sala Regatului, A Martorilor lui Iehova, pentru a se lasa invatati si indrumati de Dumnezeul Atotputernic si adevarat, care doreste ca,, orce fel de oameni sa-l cunoasca, in scopul vietii vesnice, si sa aiba un mod de viata potrivit cu cerintele lui Dumnezeu care este sursa vietii > Atunci ar fi iubire intre oameni, respect, apreciere, o buna colaborare. Dar asa iata ce este in societate!

| suffarstar a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Vad ca ai avut timp sa aprofundezi,dar tot degeaba. In Romania Biserica nu s-a bagat in scoli,scoliile au fost infiintate in cadrul Bisericii de catre preoti,de cate ori sa ma repet? Tu nu ar trebui sa vorbesti despre mafia religioasa, chiar tu esti membra unei organizatii care se ocupa cu asa ceva.
Nu sunt ortodox si nici nu apar vreun sitem religios, dar in cazul de fata chiar nu ai dreptate. Tie ti se pare incorecta predarea religiei in scoli, dar ce zici de impartirea revistelor iehoviste si "propavaduirea adevarului " din casa in casa. Stiu, o sa-mi insirui versete. Priveste obiectiv. Sunteti spalati pe creier.

| PorumbRodica1965 explică (pentru suffarstar):

Ata poti tu sa gandesti? De ce suntem spalati pe creier? Ca invatam lucruri adevarate, ca vedem realitatea? De fapt bine zici ca suntem spalati, doar tot ce se spala, inlatura murdaria. Dar te rog sa meditezi putin daca poti. Spui ca Martorii impart reviste si brosuri, din casa in casa, ce este gresit, ca respectam porunca data de Isus (Matei 28:19, 20; Matei 24:14. Este gresit ca dorim ca toti oamenii sa ajunga la cunostinta lui Dumnezeu, si sa fie salvati de la distrugere intr-o zi de,, mare necaz" ce sta in fata noastra? Este gresit ca, din ceea ce avem noi, le dam si semenilor nostri? Crestinii adevarati au la baza inchinarii lor Biblia si o respecta. Il respecta pe Dumnezeu si pe Isus, si actioneaza in conformitate cu credinta lor. Sunt neutri din punct de vedere politic, si doresc ceea ce este mai bine pentru familia lor, pentru semeni. Dar daca semenii nu pot aprecia,,, nu pot unii ", pentru ca sunt destui care au o minte sanatoasa si apreciaza efortul Martorilor de-a invata si studia Biblia cu cei cu o inima sincera. Ajungand la usa fiecarui om, se poate si la usa inimii lui, nu doar la scoala unde, nu au unii nici cea mai vaga idee despre Dumnezeu, nu la besericile crestinatatii, unde bat clopotele sa-i adune, cine vrea merge cine nu, nu. Nu sunt interesati de starea spirituala a oamenilor ci de cea materiala. Lumea lui Satan ofera tot felul de placeri, strada este plina, du-te dupa ea. Ca doar acolo este binele. Acolo este minciuna, mandrie si prejudecata. Cand o sa cunosti organizatia religioasa a Martorilor lui Iehova(si-ti doresc acest lucru, ) o sa vedem daca ve-i mai spune si crede ceea ce crezi si spui acum. Nu este bine, dar e treaba ta.

| suffarstar a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Da,da,atragerea oamenilor catre Dumnezeu. Sau mai bine zis la religia voastra, ca sa traiasca altii frumos pe spatele vostru. Fiecare religie sustine ca detine adevarata cale. Sa nu mai pomenesc ca JW este o religie noua, cu multe "profetii" care nu s-au intamplat niciodata, invatarea Bibliei de care spui tu nu e altceva decat spalare pe creier, e normal, ca sa-i puteti converti pe altii trebuie sa fiti informati

| danut a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Fiecare va raspunde in fata lui Dumnezeu pentru ceea ce sustine si scrie. Daca eu scriu gresit voi raspunde PERSONAL si asa fiecare din noi la randul lui. Pentru fiecare fapta exista si "o rasplata". Uni cred (ca milan) ca totul se va sterge cu buretele dar eu stiu (asa cum spune si crezul ortodox) ca totul va ajunge la JUDECATA FINALA unde Dumnezeu spune (in Biblie) ca mai bine nu s-ar fi nascut decat sa fi inselat un singur om in privinta religiei.

Da. Acum gandeste-te, de cata ipocrizie si lacomie dau dovada, unii capii, care tin oamenii in intuneric spiritual, pentru ca ei sa aiba un castig marsav? Dar fiecare om are posibilitatea sa cunoasca,, adevarul " si sa iasa din cercul celor, intinati, sa-i lase acolo unde sunt. Daca vrei citeste Matei 24:14 : Apocalipsa 18:4. Isus a spus,, -Sunt fericiti, cei constienti de necesitatile lor spirituale."(Matei 5:3)Deci, cine sunt fericiti?

Apreciez faptul ca ti-ai facut timp sa comentezi.

| danut a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Draga "PorumbRodica1965" daca am apleca urechea la cate se spun pe acest pamant nu am mai avea timp de noi, de a ne corecta pe noi. Eu stiu un singur lucru, acela de ai indrepta pe oameni catre singura marturie (la indemana orcui) a lui Dumnezeu pe pamant, Biblia. De aici mai departe fiecare raspunde SINGUR in fata Creatorului pentru ceea ce a facut cu informatile primite. Imi permit sa mai intervin doar atunci cand unii useri se abat intentionat si "grosier" de la litera Scripturii, dar in rest, fiecare are dreptul la propria opinie. Numai bine.

Da, fiecare are dreptul la opinie. Dar, tu iti dai seama ce ii reprezinta pe unii? Pai daca e un site pentru religie, crestinii ar trebui sa se exprime caatare, cu blandete si bucurie, ca doar se numesc crestini, si sa aiba colaborare placuta, nu aroganta, nu ipocrita. NU? Pai iata dovada : citeste Maleahii3:18; Romani 15:1-5.

| AZŞeEduardAZŞBorta a răspuns (pentru HowdidIgethere):

Religia Adventista deZiua a Saptea este unica religie care face ceea ce spune Biblia!