Iisus a zis ca o sa l roage pe tatal lui, adica pe Duhul sfant sa ne de a alt mangaietor deci...
mai mult decat atat, El a zis ca acela o sa l slaveasca si ca o sa ne aduca aminte de tot ce ne a invatat el
Eu am vorbit serios, man. Că nu cred în biblie și religii e una. Dar nici nu fac bășcălie de oameni doar așa de plictiseală și ambăț. Grow up!
Coa, nici Dumnezo nu știe exact. Se răzgândește de 17 ori din Geneza până-'n Apocalipsã.
De ce ai impresia că Tatăl său e duhul sfânt? Caută și o să găsești mai multe chestii pe google despre Mângâietor ca fiind Duhul Sfânt. Se referă la alt duh față de duhurile rele care au pus stăpânire pe oameni cred.
Inlocuieste cuvantul "pueril" amintit de mine, in toate afirmatiile biblice referitoare la sf. duh si vei intelege non sarcasmul meu. Poti?
Crez fara umbra de indiala; sau este doar o banuiala? sigur-sigur nu vreau sa ne certam!
„Dacă Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt Mângâietor, care să fie cu voi pentru totdeauna, Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi. Nu vă voi lăsa orfani, voi veni la voi. Încă puţin şi lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea; pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi".
În versetul 26 vedem că Mângâietorul este Duhul Sfânt. Dar Domnul vorbeşte despre El într-un mod cu totul diferit de tot ce am văzut până acum în atâtea locuri din Noul Testament. Domnul nu vorbeşte de viaţă, ca în capitolele 3 şi 20, nici de puterea care lucrează în această viaţă, ca în capitolul 4, nici de un râu de apă vie care curge din cel credincios, ca în capitolul 7. Aici El vorbeşte despre o Persoană care poate fi comparată cu Sine Însuşi, deoarece este egal cu El. Numai o persoană poate fi trimisă, poate rămâne în noi şi cu noi, ne poate învăţa şi ne poate aduce aminte ce ne-a spus Domnul Iisus (versetul 26), poate da mărturie (Ioan 15:26 ), poate să dovedească sau să încredinţeze (Ioan 16:8 ) şi poate călăuzi, auzi, vorbi, vesti şi primi (Ioan 16:13-15 ).
Persoana aceasta este trimisă de Tatăl (Ioan 14:26 ) şi Domnul Iisus arată că este egală cu El. Cuvântul grecesc „parakletos", care aici este tradus „mângâietor" se găseşte numai de cinci ori în Noul Testament. De patru ori se găseşte în locul acesta, unde aşa Îl numeşte Domnul Iisus pe Duhul Sfânt şi o dată în 1. Ioan 2:1, unde Domnul Isus este numit aşa („Mijlocitor" sau „Avocat", „Mângâietor"). Înţelesul cuvântului „parakletos" nu este redat în întregime nici prin „Mângâietor", nici prin „Avocat". El are sensul unuia care acţionează pentru un altul şi caută, îngrijeşte de interesele lui.
Este evident, deducân-du-se din cele menționate, că Hristos vorbea de Duhul Sfânt, egal cu El, pe care ei îl vor avea iar ceilalți nu, pentru că NU îl pot vedea, NU îl cunosc ș.a.m.d.
Unu-i tatal, isus este fiul, iar duhul sfant este mangaietorul. in metafora biblica se sugereaza ca gandul bun si actiunea constructiv creatoare ne poate mangaia sufletul si ne poate salva viata.
Duhul sfant a fecundat-o pe Maria.
Si se pare ca a intrat pe gaura obisnuita.
Te rog copiaza link ul cum trebuie caci nu pot sa l accesez
OctavianDanielMaria întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: