Cine este Dumnezeu?
depinde de care dumnezeu vorbim, notiunea asta de dumnezeu este vazuta numa in crestinism in 4000 de feluri, pe langa crestinism mai exista multe alte religi, de exemplu islamul, iudaismul, hinduismul, budismul
Cum este El?
fiecare il vede in mod diferit, dumnezeu daca citesti vt este un zeu războinic http://bibliapentrusceptici.ro/crime-dumnezeiesti-biblie/
iisus a spus ca a venit doar pentru oile lui israel
Vindecarea fiicei femeii cananeence este una din minunile lui Iisus,... El a răspuns: "Eu am fost trimis numai către oile cele pierdute ale casei lui Israel.".
De ce ar trebui ca omul sa se increada in El?
pentru ca cei nu cred vor arde pe vechie in iad,scrie un user mai sus ca cica sa nu crezi in dictori pai atunci stai acasa omule,daca crezi in iisus ce mai cauti in spital?
nu trebuie sa crezi, stii cum se dreseaza de animal? de mic, la fel si religia spala creiere de mici copii cu povestile lor, credinta orbeste ratiunea, curiozitatea omului, te mentine ignorant
Increde-te in Dumnezeu. Asa cum ne incredem in multe lucruri, pe scaunul pe care te pui ca te tine, in patul in care dormi.
tu te auzi cand scrii cum sa te increzi in scaunul pe care stai omule cand stii ca stai pe ceva, in schimb zeul tau e o fantezie, una e stiinta, cunoasterea alta e credinta in basme
1) Dumnezeu este cel care ti-a dat viata. De unde crezi tu ca ai facut rost de viata?
un ovul si un spermatoiz mircea
3) Omul nu TREBUIE (cu sensul de a fi obligat ) sa creada in El. Dumnezeu a dat libertate omului sa aleaga absolut orice doreste. Daca Dumnezeu ar fi vrut ca tu sa crezi OBLIGATORIU in El, te-ar fi facut dependent de El asa cum esti dependent de oxigen
nu esti obligat dar ajungi gratar pe vechie in viata de apoi daca nu crezi si fix in secta ta sa fie inscris ca daca nu e vai de el
Dumnezeu este iubire pentru ca si tu ai fost creat tot din iubire, dar se spune ca exista un Dumnezeu in fiecare din noi numai ca din pacate pentru noi Dumnezeu a murit si noi o data cu el.
Este o cantare crestina care iti raspunde la intrebari, la prima - strofa 3, la doua - strofa 2, la ultima - strofa 1 si refrenul.
1.Ca un cerb setos de ape
După Tine eu suspin.
Vreau să-Ţi fiu tot mai aproape
Ţie, Doamne, să mă’nchin.
Refren
Scutul meu, tăria mea,
Doar Ţie, Doamne-Ţi voi cânta
Tu-mi eşti singura dorinţă,
Tu îmi saturi inima.
2. Mai de preţ decât argintul,
Sau ca aurul curat,
Mi-este să-Ţi aud Cuvântul
Care m-a eliberat.
3.Mi-eşti prieten şi-mi eşti Frate,
Împărat şi Dumnezeu,
Te iubesc mai mult ca toate
Şi Te voi iubi mereu!
1) Dumnezeu este cel care ti-a dat viata. De unde crezi tu ca ai facut rost de viata?
2) Dumnezeu este asa cum spune El ca este, o alta sursa de informatii in aceasta privinta nu exista
3) Omul nu TREBUIE (cu sensul de a fi obligat ) sa creada in El. Dumnezeu a dat libertate omului sa aleaga absolut orice doreste. Daca Dumnezeu ar fi vrut ca tu sa crezi OBLIGATORIU in El, te-ar fi facut dependent de El asa cum esti dependent de oxigen
Nu știu de unde ai scos întrebările astea și nici la ce îți folosesc. Însă la ultima pot să zic că este exact pe dos: in unele privințe, toți oamenii se încred în D-zeu. Că pe de altă parte nimeni nu crede 100% ceea ce este scris într-o carte, sau în predicile și îndemnurile unor popi (pastori, predicatori, etc) asta este cu totul altceva.
1. Dumnezeu este un tata iubitor care tine foarte mult la tine si ai un mare pret in ochii Lui, este atent preocupat de tine si te iubeste neconditionat. Dumnezeu este cel care a venit pe pamant si si-a dat viata pe cruce pentru tine, si tu prin acceptarea jertfei Lui pe cruce ca plata pentru pacatele tale, daca ii ceri sa te ierte de pacate si sa te mantuiasca prin sangele Lui varsat pe cruce, El o va face, pe fiecare picatura de sange a Domnului Iisus Hristos varsat pe cruce, scrie numele tau, si scrie numele meu, dragostea Lui pentru tine este infinita si nu poate fi schimbata sau intrerupta de nimic. El te priveste cu dragoste si ti-a promis imparatia cerurilor, acolo nu vei fi oaspete, ci mostenitor.
2. Atributele Lui Dumnezeu sunt : Dragostea, bunatatea, indurarea, indelunga rabdare, mila, omnistienta, omnipotenta, omniprezenta. Dumnezeu este suveranul acestui univers si este in deplin control. Dumnezeu este plin de dragoste, Dumnezeu este mereu gata sa se daruiasca din dragoste, Dumnezeu are dragostea numita in biblie ''agape'' dragostea care se jerfeste, dragostea care daruieste ce este mai bun, Dumnezeu nu sta in cer si doar da reguli, nu, El ne ajuta la implinirea lucrurilor noastre si este profund preocupat de persoana noastra, de sentimentele noastre, de gandirea noastra, nimic nu este lipsit de importanta pentru El, El ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale si ne accepta cu dragoste, nu ne respinge si nu spune ''cum ai putut sa faci asa ceva'' nu, nu asa procedeaza Dumnezeu, El spune ''Stiu cum te simti, inteleg de ce te simti asa, vreau sa stii ca totul va fi bine, Eu sunt langa tine'' Iisus cauta oaia pierduta, El este pastorul cel bun, Iisus a spus ''Eu sunt pastorul cel bun, pastorul cel bun isi da viata pentru oile sale''. Iisus este alaturi de noi, nu ne spune ''Uite drumu, pe ala trebuie sa mergi, hai, du-te, nu ma intereseaza ce faci si cum faci, acolo trebuie sa ajungi, pleaca acum, du-te.'' Dumnezeu nu procedeaza astfel, cum face un tata cand isi invata copilul sa mearga? Il tine de maini, si il lasa sa mearga, daca va cadea, il va ridica, il va lua in brate si il incurajeaza sa mearga iar ''Hai fiule, intr-o zi, vei putea sa mergi, eu voi fi langa tine, nu te voi lasa singur, sunt aici, sunt cu tine, nu te teme caci eu te voi ajuta si te voi ocroti'' Daca ai copii, tu ce le-ai face daca i-ai invata sa mearga si ei ar cadea, si striga la ei, le-ai spune ''copil nenorocit, ai cazut, nu esti bun de nimic, m-ai facut de ras aici pe trotuarul asta'' Cu siguranta ca nu vei face asa, si noi care suntem oameni, limitati, putem fi buni si iubitori cu fiii nostri, cu atat mai mult Dumnezeulcel infinit in intelepciune si dragoste va fi langa tine, cel care si-a dat fiul pe cruce pentru tine, nu te va lasa la greu.
Dumnezeu nu te va lasa singur in aceste lucruri, va fi langa tine, este de partea ta, nu impotriva ta, iti rea binele si nu raul, Domnul cauta folosul tau. El este alaturi de tine si nu doreste sa treci singur prin nicio greutate.
3. Increde-te in Dumnezeu. Asa cum ne incredem in multe lucruri, pe scaunul pe care te pui ca te tine, in patul in care dormi. Cand esti pe masa de operatie, si iti pui increderea in medicul ala, un medic caruia ii tremura mana si tu nu stii, un medic care toata seara a fost la chef, si tu nu stii, un medic care deja nu mai vede bine, si tu nu stii, si te increzi in om. Increde-te cu atat mai mult in Dumnezeu. Cand suferi, cand esti la spital bolnav, inainte sa vina medicii dimineata, cel care a stat la capul tau seara de seara, zi dupa zi, este prietenul tau Hristos, Iisus spune ''imi pasa de tine, imi pasa de tine, te iubesc si vreau sa fii cu mine in cer''.