| Dorugar a întrebat:

Cine este Dumnezeu?
O fi Creatorul Universului sau o fi o creatura jalnica de om?

Cine e Creatorul? O fi cumva Dumnezeul pe ale carui legi numite Torah crestini fac lipsa mare?

Sau o fi un avorton de rabin nenorocit nascut dintr-o femeie cu 7 copii, rabin pe care voi crestinii il slaviti ca Dumnezeu?

Repet:
Cine e Dumnezeu?
O fi creatorul sau creatura?
Sau nu stiti?

42 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Acest sistem deosebit de frumos format din soare, planete si comete a putut aparea doar prin sfatul si stapanirea unei fiinte inteligente si puternice.Omul,o fiinta atat de minunata si de complexa, creata dupa chipul si asemanarea Lui.,, Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!,,

Răspuns utilizator avertizat
| MMihai a răspuns:

Religia creștină este departe de a fi perfectă și are foarte multe lipsuri și sunt multe de reproșat religiei creștine.

Tu încerci distrugerea religiei creștine, cam fără spor, că nu propui nimic mai bun decât această religie și vrei să înlocuiești religia creștină cu nimic.

Pe site-ul ăsta sunt atei declarați, sunt și oameni de alte religii și fiecare își promovează ideile, în măsura în care îl duce mintea.

Tu văd că vrei să strici și nu vrei să pui nimic în loc.

| TheAce a răspuns:

Exista 2 tipuri de adevar. 1: Adevarul obiectiv : Apa este uda, noi comunicam acum virtual, ziua are 24 de ore etc si 2: Adevarul absolut. Adevarul absolut, adica adevarul personal, tine numai si numai de credinta si parerea ta proprie. Tine astfel de adevarul tau absolut/personal sa iti raspunzi la aceasta intrebare, mai ales datorita subiectivitatii sale. Pentru mine Dumnezeu e Creatorul, dar nu cel din Biblie, nu cel care te condamna la Rai si Iad sau care te iubeste pe baza religiei tale sau a crezului personal.

| WR104 a răspuns:

Creatorul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai omule Biblia iti raspunde fix la aceste intrebari deci numai posta aiurea.

| Dorugar explică (pentru anonim_4396):

Poi atunci din ce cauza crestini fac lipsa mare pe Dumnezeul Bibliei si pe Legea Lui?
Au ceva probleme cu bibilica sau s-au rasgandit si nu mai il vor pe Creator ca Dumnezeu si prefera un rabin iudeu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dorugar):

Dumnezeu s-a revelat chiar prin acel rabin iudeu cum ii spui tu deci numai vorbi aiurea. Caci Isus n-a fost numai un simplu rabin cum crezi tu ci este fiul Dumnezeului VIU in fata carei vei sta si vei fi judecat.

Nu te supara, dar Dumnezeu era revelat cu mult inaintea nasterii rabinului evreu!
Si anume i s-a revelat lui Moise cu cateva mii de ani inaintea lui Isus!
In plus de asta niciunde nu scrie ca Dumnezeu s-a revelat prin Isus, pentru ca Isus nu a lasat in urma lui nimic Dumnezeiesc, decat cel mult o religie care face lipsa mare pe Legea lui Dumnezeu numita Torah

Bai Dumnezeu i-a spus lui Isaia despre Isus si multor altor proroci. Pana si Moise caruia i-sa revelat Dumnezeu a prorocit despre venirea lui Isus:
Deuteronomul 18:15 "Domnul Dumnezeul tău îţi va ridica din mijlocul tău, dintre fraţii tăi, un proroc ca mine: să ascultaţi de el!"
Deuteronomul 18:16 "Astfel, el va răspunde la cererea pe care ai făcut-o Domnului Dumnezeului tău la Horeb, în ziua adunării poporului, când ziceai: „Să nu mai aud glasul Domnului Dumnezeului meu şi să nu mai văd acest foc mare, ca să nu mor."
Deuteronomul 18:17 "Atunci Domnul mi-a zis: „Ce au zis ei, este bine."
Deuteronomul 18:18 "Le voi ridica din mijlocul fraţilor lor un proroc ca tine, voi pune cuvintele Mele în gura lui, şi el le va spune tot ce-i voi porunci Eu."
Deuteronomul 18:19 "Şi dacă cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe care le va spune el în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală."
Deuteronomul 18:20 "Dar prorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu un cuvânt pe care nu-i voi porunci să-l spună, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, prorocul acela să fie pedepsit cu moartea."
Deuteronomul 18:21 "Poate că vei zice în inima ta: „Cum vom cunoaşte cuvântul pe care nu-l va spune Domnul?"
Deuteronomul 18:22 "Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el."

Ma da esti culmea! Dumnezeu i-a spus lui Isaia in 43.10 ca nu exista alt mantuitor decat el Dumnezeul creator si nici alt mantuitor in afara de El!

Acele versete apartin lui Moise si vor sa-l legitimeze pe Moise ca fiind prorocul sau, asa ca nu l-a prorocit pe Isus ci se legitima pe sine insusi cu puteri divine!

Bai Isus este fiul lui Dumnezeu. Am sa-ti explic mai simplu pentru tine: "Doamne
arata-ne pe Tatal. Adevarat, adevarat, va spun ca cine m-a vazut pe mine a vazut pe Tatal.

| Andrei233 a răspuns:

Nimeni nu stie.Noi doar credem intr-un El.

| ἶῆfἶῆἶƮყ a răspuns:

Deci tu te lasi influentat de altii? pai stii totul despre creatie, pentru ca tot ce a zis Isus s-a infaptuit, numai Dumnezeu poate spune is FACE > isus in Zahharia ca va veni si va trai printre noi, a venit ca Isus, nu te poti preface ca nu, a venit!

Isus mi-a raspuns rugaciuni, ca si cum va face pentru toti ce se pocaiesc.

Context
A Gentle Answer Turns Away Wrath
…28The heart of the righteous ponders how to answer, But the mouth of the wicked pours out evil things. 29The LORD is far from the wicked, But He hears the prayer of the righteous.

Din experienta zic ca Lui Dumnezeu ii pasa de cei ce vor sa faca Voia Lui.
Cum a promis in Cuvantul sau, ca Dumnezeu sta departe de pacatosi dar asculta pe cei drepti

Aia e legea, nu ai cum sa o schimbi,
Dumnezeu a zis si a infaptuit

https://www.youtube.com/watch?v=KQB5acwM5qk

https://www.youtube.com/watch?v=Bk0ZcBj-VYY

Ori ai evoluat ceea ce a fost demonstrat nestiintific, ori cineva te-a creat, nu exista intre :)
http://sunszet.tumblr.com/......ne-is-born

| SmexyBoy a răspuns:

Dumnezeu este/sunt 3 persoane:
Tatal, Cuvantul, Duhul.

| Dorugar explică (pentru SmexyBoy):

Esti sigur ca Dumnezeu nu este 5?
Tata Mama Copilul Catelu si pisica?

| SmexyBoy a răspuns (pentru Dorugar):

Frate sunt sigur, ca sunt 3 persoane, lucru pe care eu abia l-am intels,
Ce inseamna Dumnezeu, natura Lui?
Nimeni nu stie nimeni nu l-a vazut decat singurul sau Fiu.

In primul rand, cand vorbesti de masini sau alte lucrui, trebuie sa ai si anumite cunostinte, daca vrei sa le dobandesti, le cauti si acumulezi informatie, asa si cu Dumnezeu, cine il cauta il gasesti, depinde si ce vrei tu acum, sa il cauti sa sa incerci sa ii negi existenta. mai gandeste-te...

| Miauti a răspuns (pentru SmexyBoy):

Si Isus!?

Ma piticu credincios, cum iti explici faptul ca acelasi Dumnezeu nu are copii in religia sa originala (mozaica) si are copii in plagiatul numit crestinism?
Poi ce Isus nu mai este mesia ci a ajuns chiar Dumnezeu?
Poi prorocii nu anuntau venirea lui Messia?
A venit cumva Dumnezeu in locul lui?

Ce ar fi sa/mi arati in Biblie versetul in care DUMNEZEU recunoaste ca este format dintr-o treime si nu din Trei treimi?

Poi unde imi recomanzi sa il caut ca sa-l gasesc!
In casa cu tron pe care peretii sunt scrijelite tot felul de scripturi?
Ce crezi, acolo in viermuiala aia scarboasa il pot gasi pe Dumnezeu?
Nu de alta dar nu se manifesta nicicum altfel, si poate se manifesta prin viermuiala?

Isus Hristos e Dumnzeu.
Isus Hristos e Fiul lui Dumnezeu.

Amandoua afirmatiile sunt corecte.

Caci trei sunt care marturiesc: Tatal, Cuvantul(IsusHristos, fiul, etc) si duhul sfant, si acestea 3 una sunt.

Sti, nu e nevoie de nimic altceva decat de vointa,
Sau cum se spune:
Cine ma v-a cauta, ma va gasi, cine bate i se va deschide.

| hahaha a răspuns:

Eu unu cred in Dumnezeu ca asa am fost educat de mic, sa merg la biserica si restul, asta pana la 16 ani. Totusi Dumnezeu este energia ce ne inconjoara, tot ce are suflare, nu este o personala fizica, materiala, este doar energia din jurul nostru, ori unde te-ai uitat exista Dumnezeu, adica energie. Pseudonimul de Dumnezeu, a fost creat pentru controlarea maselor, asa si religia. Este doar o parere proprie, sunt crestit ortodox

| Dorugar explică (pentru hahaha):

Parerea ta ar fi completa daca Dumnezeul tau s-ar numi Big Bang, dar daca te recunosti ca fiind ortodox, esti totusi departe de adevar, pacat!

| hahaha a răspuns (pentru Dorugar):

Gandes-te frate in mod rational. crezi ca treaba cu spoveditul e ca sa scapi de pacate? era folosita in trecuta ca raufacatorii sa-si recunoasca "pacatele" si dupa popii se ducea si turnau la cavaleri, garzi ce erau atunci si ii decapitau ca au aflat cine a facut faradelegile

| Prettygirl99 a răspuns:

Dumezeu este cel care ne-a creat pe noi, crezi ca un om ar putea creea toate acestea? Crezi ca omul ar putea avea inteligenta si puterea sa faca una ca asta? Dumnezeu este Cel ce a creeat Universul, Pamantaul, toti oamenii etc. Daca nu ar fi fost El noi nu am fii existat pana acum. O seara buna! happy happy

| Dorugar explică (pentru Prettygirl99):

Poi daca Dumnezeu este cel care a creat Universul, din ce cauza i te inchini unei creaturi de om nenorocit asa cum a fost rabinul Isus?

| Prettygirl99 a răspuns (pentru Dorugar):

Isus este Fiul Lui Dumnezeu. El a venit pe Pamant ca sa moara pentru noi, pentru pacatele noastre. Rugaciunile noastre numai prin Isus ajung la Dumnezeu. happy happy

Zau? Ce mai raspuns, parca ti-l-au batut popii cu ciocanul in cap!
Eu stiam ca Isus nu a venit pe pamant, ci a fost nascut de muma-sa, Maria si stiu ca a fost arestat, acuzat judecat, condamnat si executat ca orice alt talhar de rand!
Nu inteleg cu ce s-a sacrificat el mai mult decat talharii de langa el?

Crezi ce vrei, citeste Biblia. Ea are toate raspunsurile la intrebarile tale. straight face

Sa stii ca o sa-ti ascult sfatul si o sa citesc Biblia!
Pina acum doar am studiat-o!

Aha... happy

| Gangstaass a răspuns:

Dumnezeu este creator universului si ca sa te duci in rai trebuie sa pazesti poruncile lui si sa le respecti.Sa te botezi, Nu ai cum sa nu greseste dar macar ca gresesti atunci cand te pocaiesti mai plangi

| AdrianDragan10 a răspuns:

Dumnezeu este creatorul a tot ce inseamna natura

| Dorugar explică (pentru AdrianDragan10):

Zau... pai atunci cum se explica faptul ca Natura a existat cu multe miliarde de ani inaintea aparitiei lui Dumnezeu?
Nu cumva Dumnezeu a aparut odata cu evolutia omului din maimuta in acea de om prost?

| EuCiobanu a răspuns:

Pentru mine Dumnezeu este Natura! Care spun ca Dumnezeu este atotputernic si a creat lumea ei nusi dau seama ca ei au invedere de natura care ne inconjoaraea este atotputernica!

| EuCiobanu a răspuns:

Pentru mine Dumnezeu este Natura! Care spun ca Dumnezeu este atotputernic si a creat lumea ei nusi dau seama ca ei au invedere de natura care ne inconjoara.Ea este atotputernica!