Mântuitorul nostru, Fiul lui Dumnezeu, El Însuși Dumnezeu Adevărat, deoființă (termen consacrat ce se referă la unica Natură Divină) cu Tatăl și cu Duhul Sfânt!
Mesia (care, tradus, inseamna Hristos)" (Ioan 1:41). in limbile ebraica si greaca, cuvintele redate de regula prin „Mesia", respectiv „Hristos", inseamna „Cel Uns". Isus a fost „Unsul", sau Alesul lui Dumnezeu — promisul Conducator (Isaia 55:4). Scripturile contineau profetii despre el, iar la acea vreme, evreii erau in asteptarea lui. —Luca 3:15.
De unde stim ca Isus a fost intr-adevar Alesul lui Dumnezeu? Sa analizam ce s-a întamplat in anul 29 e.n., cand Isus era in varstă de 30 de ani. El a mers la Ioan Botezatorul pentru a fi botezat in apele Iordanului. Biblia spune: „Dupa ce a fost botezat, Isus imediat a iesit din apa; si iata, cerurile s-au deschis, si el a vazut coborand ca un porumbel Duhul lui Dumnezeu care venea peste el. Iata! A fost, de asemenea, o voce din ceruri, care zicea: «Acesta este Fiul meu, cel iubit, pe care l-am aprobat»" (Matei 3:16, 17). Dupa ce a auzit aceste cuvinte de aprobare, putea Ioan sa mai aiba vreo indoiala ca Isus era Alesul lui Dumnezeu? Turnand Duhul Sau sfant asupra lui Isus, Iehova Dumnezeu l-a uns, sau l-a numit, Rege al viitorului Sau Regat. Astfel, Isus a devenit Isus Hristos, sau Isus Unsul.
Povesti vanatoresti.
Crezi tu?!
Conform criteriilor din Vechiul Testament, Isus nu poate fi Mesia.
Biblia cuprinde proorociile mesianice ale Vechiului Testament care au fost implinite intocmai de Isus Hristos. In intreg Noul Testament apostolii au apelat la doua aspecte pentru a-I dovedi mesianitatea.Primul a fost invierea, iar al doilea implinirea profetiilor mesianice.Vechiul Testament, scris de-a lungul unei perioade de peste 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat. Toate acestea implinandu-se in Hristos, realizeaza o confirmare puternica a identitatii Sale de Mesia. Biblia contine 6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, in timp ce restul profetiilor privesc evenimente inca viitoare.Asa ceva nu mai exista in nici o alta carte.Este imposibil ca aceste profetii sa se fi implinit la intamplare.
Vechiul Testament contine o singura proorocie mesianica despre Isus, cea cu proorocul mincinos ranit la maini in casa prietenilor sai. In rest, cele care au fost interpretate drept profetii despre Isus fie nu sunt profetii deloc, fie nu se refera la Mesia.
Ba da.
Romanii au tot mai putin respect pentru cele sfinte, iar injuraturile romanilor la adresa lui Dumnezeu sunt cele mai josnice.
Este darul lui Dumnezeu pentru noi.Pentru mine este Mantuitorul si cred in El ca fiind unicul Mijlocitor intre Dumnezeu si om, unicul Nume prin care putem intra in vesnicie.
Isus a fost un evreu (daca a existat) inteligent cu talent oratoric. Modul cum il prezinta biblia ca fiind fiul lui Dumnezeu este un nonsens.
Salvatorul.-pentru noi crestinii.
Pentru musulmani-un profet.
Pentru restul-nu reprezinta nimic.
Pentru mine-prietenul, fratele, si tatal care nu ma tradeaza niciodata, si ma intelege.
Isus a fost un predicator evreu si vindecator ambulant, razvratit si carcotas.
Cine poate sa faca semne si minuni, decat Fiul lui Dumnezeu?!
Sau poti si tu?
Problema e ca nu a fost singurul care facea minuni in epoca respectiva. Plus ca lui Mesia nu i se cerea sa faca scamatorii, ci sa elibereze tara.
De unde stii?,, „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, şi prinşilor de război, izbăvirea;
2 să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi;
3 să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi „terebinţi ai neprihănirii", „un sad al Domnului", ca să slujească spre slava Lui."
4 Ei vor zidi iarăşi vechile dărâmături, vor ridica iarăşi năruirile din vechime, vor înnoi cetăţi pustiite, rămase pustii din neam în neam.,,
De unde stiu? Din Vechiul Testament si din alte izvoare istorice, de ex. Evanghelia lui Vespasian. Pe urma, lauda de sine nu miroase a bine, se pare ca Isus nu era la curent cu asta. Isus n-a fost singurul care si-a inchipuit ca e Mesia, cazurile de pretendenti la titlul de Mesia erau frecvente, dupa cum rezulta chiar din Biblie.
Dar El este Mesia. Venirea Lui pe acest pamant a facut parte din planul lui Dumnezeu de a mantui lumea.,, Am auzit glasul Domnului, intreband: "Pe cine sa trimit si cine va merge pentru Noi?,,
Mesia nu exista, era doar o speranta desarta a evreilor.
Din pacate evreii nu Il recunosc pe Isus ca Mesia. A venit la ai sai si ai sai nu L-au primit.
Conform criteriilor din Vechiul Testament, nimeni nu mai poate fi Mesia, cu atat mai putin un infractor crucificat.
Este Fiul lui Dumnezeu, mijlocitor intre noi si Tatal, Rege in cer instaurat de Dumnezeu si mijlocul prin care putem obtine viata vesnica.Ioan3:16,1Corinteni15:24-28,Ioan14:6
Au trecut 2000 de ani de cand a murit, probabil nici oasele nu mai sunt din el. Deci Isus nu e nimic.
Un filosof budist care crestini au facut mesia din el, intre ani 12-30 de ani a fost in india si invata invataturi budiste acolo a invatat ca viata e suferinta ca prin iubire, pace se poate, chiar si budisti recunosc ca crestinismul = budism, cele 8 brate =pildele lui isus, isus si buddha se aseamana foarte mult, chiar tu vb de legea iubiri = budismul
asta i pentru mine isus un filosof
Isus este doar un personaj din noul testament si nimic mai mult.El nu este nicaeri in istorie consemnat. Daca Ioan botezatorul care ce facea? Vorbea oamenilor ca un "nebun",dupa cum spune isotia, deci istorici vremii, botezind oamenii in apele Iordanului, daca aces om a putut fi consemnat de istorie, atentie nu de biserica ci de istorie de cei care conduceau pe acea vreme lumea, cum de acest Isus n-a fost consemnat? La ce facea el, la cit de cunoscut a fost si asa mai departe, la ce spune noul testament ca a fost judecat de Irod si mai stiu eu de cine, deci ajunsese pina la cel mai mare sef de pe atunci din Israel vedem ca totusi istoria nu la mentionat nicicum.Aici ceva nu este in ordine.Si nu se pune problema ca sa se fi dat ordine sa nu se consemneze odata ce cita lume vazuse si asta ar fi ajuns si la urechile grecilor si a altor carturari istorici care ar fi consemnat acest lucru. Daca cum am spus Ioan a fost consemnat de istorie, de romani de greci si asa mai departe asa ar fi trebuit sa fie consemnat si Isus.El nu apare decit in biblie si cineva aminteste de el totusi un istoric acel josefinus pe care nimeni nu il credea si nici nul crede ce spunea referitor la orice.Deci josefinus asta era unu care vorbea si el cum se spune vorbea gura fara el ca numai prostii spunea.Si asta sa si dovedit cite balarii debita si tot ce el a scris s-a dovedit a fi neadevarat.Probabil voia si el sa cistige ceva banuti asa fara sa dea cu sapa.Revenim la Isus deci vedem ca la minunile ce el le-a facut la cita vilva a declansat din ce spune biblia el totusi ramine neconsemnmat de nimeni.Si asta arata clar ce? Ca de fapt este un personaj inventat de cineva cu un anumit scop.Nimeni nu are vreo dovada ca acest Isus ar fi existat cu adevarat.Bine asta in afara de biblie unde ma rog Ioan, matei scriu despre el, persoane care de fapt nu lau vazut niciodata desi se pare ca ar fi trait prin acea vreme.Deci daca nici Matei asta nu il vazuse nu la intilnit cum putem spune ca Isus a existat cu adevarat? Deocamdata ramine doar un personaj asa cum este si Fat Frumos din povestile noastre.Pt mine el asta reprezinta.Atita timp cit nu avem o consemnare serioasa nu avem un istoric sa spuna da am trait si am vazut pe Isus in timpul ala eu nu il pot considera decit un personaj dintr-o carte numita NT.
Nu te oboseşti să iei în calcul existenţa lui Dumnezeu? Fă acest lucru şi vei evalua nebunia răspunsului tău...
Pentru mine El, Iisus Hristos, reprezinta Calea, Adevarul si Viata.Reprezinta Imparatul Cerului si al Pamantului, reprezinta Mantuitorul tuturor vietilor existente pe pamant.Reprezinta totul.
Bună!
Nu înţeleg rostul întrebării.
Faci mişto, dar în fine.
Iisus Cristos sau Hristos e conform creştinismului fiul unui zeu numit Dumnezeu ce are un rival numit Satan.
Pe curând!
In caietele mele, din cate imi aduc aminte, spuneam ca Iisus este singura lacrima de nefericire si singuratate a lui Dumnezeu, iar acea lacrima este un magnet al aversiunii.
Nici eu nu mai stiu ce reprezinta pentru mine... incep sa nu mai cred in Dumnezeu...
Dar de ce ti frica de asta? tu chiar crezi ca vei arde in iad vesnic ca nu ai crezut in zeul evreu? ai o varsta gandeste logic, exista vreo dovada ca exista dumnezeu? cum putea aparea ceva din nimic care sa fi creat totul din nimic asta i pura fantezie, stiinta poate explica istoria universului fb prin logica, dovezi, ratiune nu fantezi, citeste biblia si mitologia sa vezi ca biblia e copie mitologica
O persoană a Sfintei Treimi, Fiul lui Dumnezeu Tatăl, cel ce din cer S-a pogorât, și S-a născut din Prea Fericita Fecioară Maria, și a trăit asemeni unui om, cu smerenie a trăit 33 de ani pe pământ și pe urmă a pătimit, a fost biciuit, lovit, scuipat, batjocorit, răstignit și omorât pentru noi toți. Cel ce moartea a călcat și păcatul strămoșesc a iertat, pe toți cei de la Adam și Eva la Înviere a scos din locul cu scrâșnire de dinți, și a mai stat 40 de zile pe pământ și s-a înălțat, și dea-dreapta Tatălui Ceresc șade, cela ce-i unul cu Tatăl și cu Duhul Sfânt în Sfânta Treime.
Și unii îi reneagă existența...
Bine, poti sa imi spui ce reprezinta Ea pentru tine?
TOTUL
Dumnezeu este totul.
Universul, Cerul, Luna, Marea, Soarele, Stelele, Pământul, totul.
Este Isus mantuitorul tau personal?
Oare nu sunt eu decât un fir de iarbă pe acest pământ?
Oare ce se va-ntâmpla cu restul câmpiilor pământului dacă se va uita numai la mine. Dar, din nou, tocmai la mine ce poate vedea, un biet firicel uscat?
Nu, Hristos iubește toată câmpia la fel, chiar și pe cei mici cu credință slabă ca mine.
Asa este. El ne iubeste la fel de mult, de aceea a platit acelasi pret pentru fiecare pentru ca avem valoare in ochii Lui. Depinde de noi daca alegem ca sa Ii slujim sau nu.
A fost un om simplu care s-a nascut din alti oameni simplii si a fost rastignit pe cruce din motive necunoscute apoi a murti l-au ingropat si niste hoti l-au furat si l-au ascuns si nici acum nu mai este de gasit si se zice ca a inviat dar nu este adevarat
anonim_4396 întreabă:
RAY întreabă: