| TOTO54 a întrebat:

Cine este Isus Hristos? Nu doresc sa aflu opinia voastra ci doar din perspectiva biblica!

73 răspunsuri:
| TOTO54 explică (pentru Moisie):

Dumnezeu care este mai puternic decat orice in lumea asta care este slab...noi suntem ca niste gunoaie fata de el de Domnul.Iti spun eu ca Biblia aceasta nu este falsa pentru ca INSUSI DUMNEZEU A AVUT GRIJA ca ea sa ramana cum trebuie.Eu ma incredere in Domnul care spune > Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile. Daca biblia ar fi o minciuna atunci DUmnezeu nu ar fi corect, din pct tau de vedere! Dar lasand la o parte gandurile tale desarte si culese de pe cine stie pe unde...ai ajuns sa te lepezi de credinta! Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios. Bine le-a spus Isus la Carturari si la Farisei, care pentru timpul acela erau cei mai destepti, cei mai culti( nu oricine stia sa citeasca pe atunci) Care din amândoi a făcut voia tatălui său?" „Cel dintâi", au răspuns ei. Şi Isus le-a zis: „Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu. E mai bine sa fie necredincios decat sa fi indoctrinat ca tine! Esti un indoctrinat cu pareri omenesti! Tu nu vrei sa accepti adevarata Scriptura!

| Moisie a răspuns (pentru TOTO54):

1 Poi tocmai ca El e puternic si tu esti slab, ar trebui sa te lapezi de o religie care-L blasfemiaza si ii calca Legea in picioare.
2 Biblia este o minciuna, si Dumnezeu este corect, de aceea a inspirat RABINII sa scrie Tanachul sub atenta supraveghere a Duhului Sfant, ca nu cumva sa apara niste sarlatani sa-i modifice intelesul, si iata ca sarlatanii au aparut si au modificat mincinos scripturile religiei mozaice, iar rezultatul manevrei lor Anti-Dumnezeu si Anti -Adevar se numeste BIBLIA crestinilor!
Ce e greu de inteles in treaba asta ata de simpla si logica? Sau este mai greu de acceptat?
3 Nu m-am lepadat de credinta din momenc ce nu am fost niciodata credincios, dar iata ca m-am documentat si acum am dobandit Cunoastere Rationala in loc de credinta a proasta!
4 Exemplul dulgherului Isus era dat pentru CREDINCIOSII de aceeasi religie cu el, si nu pentru crestinii care in diabolicitatea lor au indraznit sa-l fure si pe Isus din contextul natural al religiei sale, si asta da marsavie, pacat ca sunt atatia care doar cred fara sa gandeasca, ca daca ar gandi RATIONAL si logic degeaba s-ar mai duce la biserica.
5 Ai dreptate, mai bine necredincios decat indoctrinat intr-o religie incropita de niste sarlatani cu scopul sa traiasca bine in carca prostilor care doar cred, fara macar sa stie ce cred.
6 Adevarata scriptura NU este Biblia ci Tanachul, dar la nivelul meu de intelegere si de Cunoastere Rationala, fac pipi, bineinteles la modul figurat si pe Biblie si pe Tanach si pe Coran, pentru ca toate sunt niste instrumente criminale, mai periculoase decat "Mein Kampful" mantuitorului Hitler, folosite de niste sarlatani avizi de bani si de putere!

Daca Dumnezeu ar pregati pentru noi TANACH-ul iti spun cu certitudine ca la ora actuala ar fi tradus in toate limbile! Cel putin macar in limba noastra! Cum crezi tu ca Dumnezeu ar fi lasat asa ceva TANACH-ul ca ORIGINAL SI NOI SA CREDEM IN IMITATI...PE CAND TAnach nu este tradus! cum iti explicit?

1 Fii sigur ca Tanachul este tradus in majoritatea limbilor, chiar si in limba romana, si chiar Septuaginta care este la radacina crestinismului era de fapt Tanachul in limba greaca tradus de rabinii elenisti!
Asa ca rationamentul tau este fals, si vad ca nu raspunzi punctual la temele in discutie, oare de ce?
Sa fie din cauza ca iti pica greu sa accepti adevarul ca Biblia este un text inspirat de Dumneyeu rabinilor si apoi marsavit de crestini?
Sau nu vrei sa accepti nici adevarul ca Isus nu are nicio legatura cu religia crestina, pentru ca era RABIN al religiei mozaice?

Arata-m tanachul in romana..si iti demostrez cu el in fata ca ce vb e pe langa orice, si pe langa biblia crestina si pe langa tanach.Ce sa raspund la niste aberati? Pavel criminal! DC pentru ca era inainte de pocainta temnitar? de aceea? pai tu nu pricepi ca nu conteaza cine esti! Isus a murit pe cruce ca toti care traim sa ne fie iertate pacatele,deci nu pacatele te inpiedica sa fi mantuit ci insusi CREDINTA! Bine inteles ca odata ce faci botezul, te angajezi ca nu o sa mai pacatuiesti din acel moment, altfel totul e degeaba! Pavel era ca noi toti, PACATOS! DEXEMPLU POTI SA SPUI TU CA NU AI PACATE? AI CURVIT VREODATA? AI VB INJURAT, AI MINTIT? POATE CHIAR AI SI LOVIT, OMORAT! DAR TOATE ASTA NU CONTEAZA DACA TU ACCEPTI PE ISUS si din clipa aceea el ea nastere in tine.Cum spune in scriptura> dacă bobul de grâu, care cade în pământ, nu moare, rămâne singur; însă dacă moare, aduce rod mult. IN galateni Câţi în Hristos v-aţi botezat, în Hristos v-aţi îmbrăcat» (Gal. III, 27). Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască.Dar Isus te asigur ca nu a avut nici un pacat! Isus nu era Dulgher, Isus era Domnul despre care ISAIA a spus urmatoarele> Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Asa si tu pentru ca el s-a nascut un om simplu, fara trasaturi frumoasa(om de la care iti intorceai fata)...nascut intr-o familie saraca, Tu nu pricepi dc? ca sa ascunda toata astea de tine, mine si oricine nu il cauta cu adevarat, Dar vad ca tu ai primit mult binecuvantare si tot degeaba!

1 Eu nu obisnuiesc sa fac lectiile in locul altora, daca cauti atent la mine pe forum vei gasi si linkul catre ce doresti tu.
2 Nu se cheama aberatie daca citesti un text si il interpretezi corect in contextul original al religiei in care a fost inspirat, aberatia incepe acolo unde bagi in acele texte niste minciuni, si le interpretezi conform acelor minciuni, si ca ex. ai dovada ca in religia mozaica nu exista Diavol nici pina in ziua de azi, iar voi crestinii interpretati povestea cu Adam si sarpele ca si cum sarpele ar fi Diavol si omul este vinovat de pacatul neascultarii de Dumnezeu, cand tocmai voi crestinii incalcati LEGEA lui Dumnezeu, ceea ce este mult mai grav decat sa nu asculti o vorba de-a Sa, pentru ca sper ca ai discernamantul sa iti dai seama ca un sfat nu are puterea si nici importanta unei legi!
3 Pavel era un terorist (prigonitor) care avea misiunea data de ucigasii lui Isus, sa readuca pe calea normala sau sa lichideze total SECTA ratacita a rabinului Isus, el a fost implicat si in uciderea Sfantului Stefan dar si a multor alti oameni din secta nazariteanului.
4 Isus nu a murit pentru oamenii cinstiti ci doar pentru criminali, curve si talhari!
Oamenii cinstiti care greseau sau pacatuiau puteau sa-si spele pacatele sacrificand un animal!
5 Prin credinta in Potrivnicul lui Dumnezeu NU se mantuieste nimeni. pentru ca insusi numele lui Isus inseamna in traducere ca Yahwe este singurul mantuitor!
6 Eu nu am pacate, chiar daca am mai si injurat, pentru ca am invatat ca este bine sa-ti ceri scuze fata de cel care ai gresit, decat sa te duci la biserica si sa bati matanii a proasta!
Si daca am iubit, nu este un pacat pentru ca IUBIREA nu este pacat, sau crezi ca daca imi citea un sarlatan din marea carte a minciunii aveam permisiune de la Dumnezeu sa iubesc?
De la care Dumnzeu ca nici sarlatanul cu pricina nu are niciun Dumnezeu?
6 Exampul cu Bobul de grau este valkabil daca bobul cade pe pamant bun, dar cum minciuna si sarlatania nu sunt ogoare roditoare ci WC-uri, e pacat sa aruncam boabele de grau in WC, daca tot e vorba de pacat!
7 In Galateni, ca si in tot restul NT, se omite a se spune cine este UNSUL, adica Christosul, ca din Biblie nu rezulta nici ca Isus a fost UNS, nici cand a fost UNS si nici in ce functie a fost UNS, asa ca nu stim cine e Christosul, desi eu cred ca am rezolvat si "misterul" acesta, si anume ca Isus a devenit Christos doar dupa INVIERE, cand a fost UNS in functia de SEF al IADULUI, adica Potrivnicul care a desfintat Legea lui Dumnezeu si care se lauda ca detine cheile IADULUI, nu si ale Raiului.
7 Isaia nu a prorocit suferintele unui dulgher ci suferintele UNSULUI pe nume Simon Bar Kochba, care a fost UNS ca rege al iudeilor si acceptat ca Messia si care a avut aceeasi soarta ca si dulgherul Isus care nu a fost UNS niciodata!
8 Adevarul este foarte clar, si nu este ascuns de nimeni, unii il cauta prin documentatie si il afla altii care toata viata lor nu citesc decat o singura carte, iau minciuna drept adevar!

Bine, YHWH sa fie cu tine! Eu am terminat cu tine discutia!
Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori!
Prov 4.14-15; Ps 26.4; Ier 15.17;
2 Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!
Ps 119.35-92; Ios 1.8; Ps 119.1-97;
3 El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit.
Ier 17.8; Ezec 47.12; Gen 39.3-23; Ps 128.2; Isa 3.10;
4 Nu tot aşa este cu cei răi: ci ei sunt ca pleava pe care o spulberă vântul.
Iov 21.18; Ps 35.5; Isa 17.13; Isa 29.5; Osea 13.3;
5 De aceea cei răi nu pot ţine capul sus în ziua judecăţii, nici păcătoşii în adunarea celor neprihăniţi.
6 Căci Domnul cunoaşte calea celor neprihăniţi, dar calea păcătoşilor duce la pieire.

Ma bucur ca ai inteles sa nu te mai duci la sfatul celor rai ce se tine in biserica celor care au ucis zeci de milioane de oameni care il batjocoresc pe Dumnezeu spunad ca are un fiu si mai si incalca constient Legea lui Dumnezeu!
Ma bucur ca ai postat versetul asta: "2 Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!" si ma bucur ca ti-ai dat seama ca incalcarea de catre crestini a Legii lui Dumnezeu este o nebunie si o ratacire a mintii!
3 Ma bucur si de faptul ca constientizezi in sfarsit ca, incalcand Legea lui Dumnezeu te asteapta mari probleme la Judecata de Apoi si realizezi ca calea crestina pe care ai urmat-o pana cum, adica calea pacatosilor incurajati sa face pacate de catre Christos, duce, asa cum bine zici, la pieire!
Ce frumos ai grait, pacat ca nu te-a dus cerebelul pina acum sa iti dai seama de marea ratacire, dar ma bucur acum in ceasul al 12-lea ca ti s-au deschis ochii si mintea si sper sa arunci la gunoi acel instrument diabolic (biblia) care pina acum ti-a luat mintile ratacindu-te de calea adevarata a lui Dumnezeu
Felicitari!

Sunt sigur ca nu asta ai inteles! Dar esti prea SMECHER si incerci sa faci pe interesantul.Sincer sa iti spus si nu ca sa te jignesc, imi pun intrebarea daca nu cumva suferi de vreo boala psihica. Poate gandesc gresit dar oricum ai o gandire tare ciudata chiar si ca OM AL FIRII!

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Moisie):

Am zis ca nu-ti mai raspund, dar vad ca nu ma pot abtine. Auzi, daca Isus a fost pentru tine un vagabond, totusi poti afla ca a fost cel mai mare om care a trait vreodata pe pamant, cu ceea mai mare influienta pozitiva asupra oamenilor cu o minte sanatoasa. Tezele lui (PREDICA DE PE MUNTE-MATEI 5; 1-30)au doar o indemnare pozitiva, multi oameni si-au schimbat modul de viata, de gandire, de a vorbi, in urma metodelor de instruire lasate de Isus, azi isi instruieste popor care sa se respecte, sa invete ce inseamna iubirea de sacrificiu, invata oameni sa traiasca in pace, sa aiba o moralitate buna. Dar daca pentru tine El a fost si este un nimeni, Tuu, cu ce ti-ai adus aportul la pacea si bunastarea semenilor tai? Cati dintre fratii tai de credinta se pot numi frati? cati membri din familia ta, pot sa constientizeze ca trebuie sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru tine ca esti un dar pentru ei, si gandirea ta este sanatoasa, astfel incat sa schimbe vieti? Daca mama ta traieste, poate sa se mandreasca cu tine ca i-ai fost dat in dar de la Dumnezeu, si cauti sa faci binele semenilor tai, intr-adevar manifesti o iubire de sacrificiu pentru semenii tai,. Ce om minunat!

| TOTO54 explică (pentru PorumbRodica1965):

Pacea Domnului, sunt curios! din ce religie sunteti? Domnul sa fie cu tine!

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru TOTO54):

Buna seara. Apreciez faptul ca vrei sa porti un dialog pe seama adevarului redat in paginile Sfintelor Scripturi, lucru ce necesita seriozitate, umilinta, interes, si dovada crestinilor adevarati: - iubirea fata de aproapele. Insa iata ceea ce se intampla azi cu relatiile dintre multi asa cum se pretind a fi crestini denota faptul ca traim in ultimele zile ale acestei lumi, instrainata de Dumnezeu. Daca doresti te rog sa citesti in 2Timotei 3:1-5; si 2Corinteni 4:3, 4,5. Mai vorbim daca doresti.

| TOTO54 explică (pentru PorumbRodica1965):

Cunosc foarte bine acele versete, dar nu inteleg ce vreti sa imi transmiteti mie prin el. Intr-adevar dialogul care vrea sa il port este unul strict biblic... fara adaosuri, rastalmaciri peste rastalmaciri cum se mai spune. Puteti sa imi dati un ID de messenger sau skype pe privat! Repet vreau sa vorbim doar despre scriptura! Nu urmaresc nimic altceva!