Nu exista pacat mic sau pacat mare,exista doar pacat.
Pe cand vorbea Isus cu ucenicii Sai le-a zis " Ati auzit ca s-a zis in vechime "Sa nu ucizi",dar Eu va spun ca oricine va uri pe fratele sau, este un ucigas, iar un ucigas nu va intra in Imparatia Cerurilor"
Acum judeca si tu!
Daca nu se pocaiesc de pacatele lor,amandoi.Dar, daca ei isi cer iertare si parasesc pacatul, vor fi iertati.
Doar prostia e un pacat capital.Cel ce cade prada placerilor trupesti,este un om slab,ce nu stie sa-si stabileasca niste prioritati clare dinainte,si cedeaza in fata unor avantaje efemere,iar hotul,fie are nevoie de ce fura, fie o face din cleptomanie, fie o face ca sa pricinuiasca rau.Amandoi vor ajunge in Rai sau Iad, cum si eu am ajuns in Mordor sa distrug inelul...
Pentru amandoi este cale cale de intoarcere. E mai putin important care are mai multe puncte acumulate.
Pai crezi ca e vreunul din noi care are cantarul exact al masurarii pacatelor? Fereste-te sa faci raul de orice fel, in masura in care poti. Ai cazut intr-o greseala? Vei primi pedeapsa, o ispasesti si iti continui drumul incercand sa nu mai faci. Simplu.
Pentru a răspunde trebuie definit "păcatul" şi "iadul". Dacă păcatul înseamnă să aduci durere altuia, atunci hoţia este un păcat. A aduce plăcere cuiva, implicit şi ţie însuţi, nu poate fi "păcat".
Dar a nu respecta normele celor ce au inventat iadul este un păcat şi atunci "a cade pradă plăcerilor trupeşti" te trimite în iad. Altfel spus, un hoţ ce nu crede în iad cu certitudine nu ajunge acolo de nu e prins, în timp ce un credincios ce simte fiorii iubirii va trăi în iad toată viaţa pentru asta.
Nu cred ca exista o persoana care sa iti raspunda corect la intrebarea asta!