| flavius1994 a întrebat:

Cine Il poate cuprinde? Cine Il cunoaste suficient ca sa-L respinga?
Puterea Sa nu sileste. Dumnezeu nu sileste pe om sa fie bun!
Sa facem acelasi lucru in problema existentei lui Dumnezeu. Sau, cum a sugerat Blaise Pascal. El a spus: „Daca-mi pun credinta in Dumnezeu si El nu exista, nu pierd altceva decat placerile vinovate la care trebuie sa renunt si care imi sunt oriunde daunatoare. Insa daca El exista, am castigat o fericire vesnica!"
Notiunea exista cu siguranta altminteri nu am putea dezbate astazi existenta Lui
Crezi in Dumnezeu?
Bineinteles

De ce crezi? L-ai vazut vreodata?

Nu, dar nici nu am vazut vreodata un japonez. Insa sunt convins ca exista japonezi deoarece armata noastra a luptat impotriva lor. Si cred in existenta lui Dumnezeu pentru ca guvernul nostru (comunist) duce o batalie atat de cumplita impotriva Lui. Purtati oare razboi impotriva unei fiinte care nu exista?

A admite doar ceea ce intelegi, duce la o ignoranta voita
Dumnezeul la care se inchina cei religiosi se aseamana in mod remarcabil cu Dumnezeul pe care Il neaga ateii
A trai inseamna a muri. A fi un ateu inseamna a fi atat de preocupat cu Dumnezeu incat trebuie sa-I negi chiar si existenta, pentru a avea liniste sufleteasca! Nu exista un ateu senin.
De ce s-ar stradui cineva, cu atata truda, sa convinga toata lumea ca nu este Dumnezeu, daca nu tocmai din pricina ca el insusi este nelinistit de posibilitatea existentei Lui?
Daca Dumnezeu exista, NU are nevoie de aparare. Daca El nu este, pe cine atac? O himera? Atunci de ce nu contestam si alte povesti?
Extras din „Dovezi ale existentei lui Dumnezeu" de Richard Wurmbrand

10 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

O persoana care il cunoaste cu adevarat nu il respinge pe Dumnezeu, din contra il va sustine si va vorbi tuturor despre numele sau.

| Holiday a răspuns:

"De ce s-ar stradui cineva, cu atata truda, sa convinga toata lumea ca nu este Dumnezeu, daca nu tocmai din pricina ca el insusi este nelinistit de posibilitatea existentei Lui?"

Ateilor li se rupe de spiridusul vostru, nu cu el avem treaba, ci cu prostiile imprastiate de voi care au rezultate nefaste in societate. Bine, mai putin nefaste, sau chiar bune, pentru cei care va baga in cap tampeniile si fac cocoselul mare de pe urma voastra...
Iar una din metodele prin care cel putin unii care nu sunt inca spalati pe creier religios, este de a le arata stupiditatea pe care se bazeaza povestea spiridusului respectiv.
E simplu.
Plus ca e tampenie asta conform careia daca contesti un spiridus inseamna ca nu esti convins de inexistenta lui. Daca ar fi asa inseamna ca nici voi nu sunteti convinsi de inexistenta celorlalti spiridusi...ca doar incercati sa convingeti pe toata lumea ca al vostru, oricare ar fi el, e singurul real, cu alte cuvinte "luptati" in numele spiridusului vostru cu ceilati spiridusi.

| sublime89 a răspuns:

"Daca Dumnezeu exista, NU are nevoie de aparare." Atunci ce cauti tu aici aparandu-l? Daca scrii o intrebare, oricat de stupide argumente ai prezenta in ea, macar incearca sa nu te contrazici singur.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Acum depinde fiecare ce concept are despre Dumnezeu.
Asa zisul JHWH sau Yahve sau Jehova, din Biblie este unul dintre sutele de colonizatori (Elohim in ebraica) care erau facuti din carne si oase, se deplasau cu" gloria" lor care producea fum zgomot si flacari, era gelos, ii placea la nebunie fumul de la grasimea arsa a primilor nascuti (oameni sau animale), razbunator si cam mincinos deoarece nu si-a tinut promisiunea de a da evreilor pamanturile promise.
Ii tot trimitea sa omoare in stanga si dreapta la verii lor, sa mai faca rost de ceva teritorii.

| suffarstar a răspuns:

Argumente de doi lei cu concluzii puerile.

| CinevaNou a răspuns:

Nu-mi spune ca si tu fumezi...

| Deaad a răspuns:

Pe japonezi ii vedem la televizor si ii si auzim.Sunt filme japoneze, anime-uri cu japonezi.Nu e acelasi lucru ca Dumnezeu care nu l-a vazut nimeni,nu l-a auzit si nu l-a simtit.
Comunistii au vrut sa distruga institutia biserica prin care prostea populatia.E o diferenta.

'' A fi un ateu inseamna a fi atat de preocupat cu Dumnezeu incat trebuie sa-I negi chiar si existenta''--Insusi prin definitia sa, ateul nu crede in orice divinitate deci cuvantul ''chiar'' nu are ce cauta acolo.
''A trai inseamna a muri''--Facand apoi referire la atei deduc ca toate fiintele urmeaza ciclul vietii, ateii, nu, pentru ca sunt preocupati cu Dumnezeu?

| Mariani_Roberto_1993 a răspuns:

Ochi au și nu văd urechi au dar nu aud Cuvîntul Domnului care strigă către noi da de ce nu îl auziți că scris este duh de amorțîre pe pămînt, iubește pe Dumnezeu din inima și El îți va arăta calea căci iubirea e credință și dacă avem credință avem iubire.

| flavius1994 explică:

Pentru un credincios nu am nici un argument, pentru un ateu am 1000 happy

| flavius1994 explică:

"Dar daca nici un ateu nu vrea sa renunte la pacatele lui eu chiar nu am ce sa fac cu privire la asta."

„Poti aduce un ateu la dovezi, dar nu-l poti face sa gandeasca!"happy