| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cine imi da si mie prorocirea despre uciderea bebelusilor de cate Irod?

23 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu era nicio proorocie despre astea. Tot ce zic crestinii ca ar fi profetii din Vechiul Testament despre Isus sunt trageri la tema, schimonosirea versetelor.

| anonimg a răspuns:

"Aşa vorbeşte Domnul: „Un ţipăt se aude la Rama, plângeri şi lacrimi amare: Rahela îşi plânge copiii; şi nu vrea să se mângâie pentru copiii ei, căci nu mai sunt!"" (Ieremia.31:15)

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| fllu07 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ia dacă vrei argumentație.
Oricum stiu ca ceea ce fac eu acum se aseamănă cu atuncatul perlelor în gura porcilor. Dar e mai bine sa ai mărturie.

"
Isus – CaleaFug de un conducător rău

CAPITOLUL 8

Fug de un conducător rău

MATEI 2:13-23

FAMILIA LUI ISUS FUGE ÎN EGIPT

IOSIF ŞI FAMILIA SA SE MUTĂ LA NAZARET

Iosif o trezeşte pe Maria. Trebuie să-i dea neapărat vestea. Îngerul lui Iehova i-a apărut în vis şi i-a spus: „Scoală-te, ia copilaşul şi pe mama lui şi fugi în Egipt. Stai acolo până îţi voi spune eu, fiindcă Irod are de gând să caute copilaşul ca să-l omoare" (Mat. 2:13).

Iosif şi Maria împreună cu fiul lor ies fără întârziere din oraş, la adăpostul întunericului. Ei fug chiar la timp, deoarece Irod află că astrologii l-au înşelat. El le spusese să se întoarcă şi să-l informeze cu privire la Isus, însă ei au părăsit ţara fără să facă aceasta. Irod este furios. El nu renunţă la ideea de a-l ucide pe Isus, de aceea dă ordin să fie omorâţi toţi băieţii din Betleem şi din împrejurimi de la vârsta de doi ani în jos. Calculul său se bazează pe ceea ce aflase de la astrologii veniţi de la răsărit.

Uciderea tuturor acestor băieţi este ceva îngrozitor. Nu ştim câţi copii au fost ucişi, dar plânsul amar şi strigătele de durere ale mamelor îndoliate împlinesc o profeţie biblică făcută de Ieremia, un profet al lui Dumnezeu (Ieremia 31:15).

Turnul de Veghe, 15 decembrie 2014Întrebări de la cititori

ÎNTREBĂRI DE LA CITITORI

La ce s-a referit Ieremia când a spus că Rahela îşi plânge fiii?

În Ieremia 31:15 se menţionează următoarele: „Iată ce a spus Iehova: «Un glas se aude în Rama, bocet şi plâns amar: Rahela îşi plânge fiii. Nu vrea să fie mângâiată pentru fiii ei, fiindcă nu mai sunt»".

Când a murit Rahela, cei doi fii ai ei erau în viaţă. Prin urmare, ceea ce a consemnat Ieremia după 1 000 de ani de la moartea Rahelei pare a fi o informaţie inexactă.

Primul fiu al Rahelei a fost Iosif (Gen. 30:22-24). Mai târziu, ea a avut încă un fiu, căruia i s-a pus numele Beniamin. Însă Rahela a murit la naşterea celui de-al doilea fiu. Atunci de ce se spune în Ieremia 31:15 că ea îşi plânge fiii deoarece „nu mai sunt"?

Lui Iosif, primul fiu al Rahelei, i s-au născut Manase şi Efraim (Gen. 41:50-52; 48:13-20). Cu timpul, tribul lui Efraim a devenit cel mai important trib din regatul nordic al Israelului şi a ajuns să reprezinte cele zece triburi ale acestui regat. Tribul care s-a format din descendenţii lui Beniamin, al doilea fiu al Rahelei, a ajuns să facă parte din regatul sudic, împreună cu Iuda. Se poate spune, aşadar, că Rahela era, într-un anumit sens, un simbol al tuturor mamelor din Israel, atât din regatul de nord, cât şi din cel de sud.

Când a fost scrisă cartea Ieremia, regatul de nord al celor zece triburi fusese deja cucerit de asirieni, iar mulţi dintre locuitorii lui fuseseră duşi în captivitate. Totuşi, unii descendenţi ai lui Efraim e posibil să se fi refugiat pe teritoriul lui Iuda. În 607 î.e.n., babilonienii au cucerit regatul sudic al lui Iuda, alcătuit din două triburi. Din câte se pare, mulţi prizonieri au fost duşi la Rama, situat la aproximativ opt kilometri nord de Ierusalim (Ier. 40:1). Probabil că unii dintre ei au fost ucişi acolo, pe teritoriul lui Beniamin, unde fusese îngropată Rahela (1 Sam. 10:2). Astfel, expresia „Rahela îşi plânge fiii" s-ar putea referi la durerea provocată de moartea beniaminiţilor în general ori a celor din Rama. Sau este posibil ca această expresie să se refere la faptul că toate mamele din poporul lui Dumnezeu au plâns moartea israeliţilor sau ducerea lor în exil.

Indiferent cum au stat lucrurile, cuvintele lui Ieremia „Rahela îşi plânge fiii" aveau semnificaţie profetică, îndreptând atenţia spre ceea ce s-a întâmplat secole mai târziu, când viaţa copilaşului Isus a fost în pericol. Regele Irod a poruncit să fie ucişi toţi băieţii de la vârsta de doi ani în jos din Betleem, aflat la sud de Ierusalim. Cât de mare trebuie să fi fost durerea mamelor care şi-au pierdut fiii! Da, aceştia nu mai erau! Era ca şi cum strigătele de durere ale mamelor se auzeau până departe, tocmai la Rama, situat la nord de Ierusalim (Mat. 2:16-18).

Prin urmare, cuvintele „Rahela îşi plânge fiii" exprimau atât în timpul lui Ieremia, cât şi în timpul lui Isus, într-un mod cât se poate de sugestiv, durerea mamelor evreice, ai căror copii fuseseră ucişi. Însă cei care, figurativ vorbind, au mers în „ţara duşmanului", adică au murit, vor putea fi eliberaţi din ghearele acestui duşman la înviere (Ier. 31:16; 1 Cor. 15:26).

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| fllu07 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu e metaforă. E literal.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Uite cum stau lucrurile.
Avraam a nascut pe Isaac; Isaac a nascut pe Iacov. Iacov a fost numit ulterior Israel. Israel a nascut 12 fii care apoi au devenit conducatori ai celor 12 triburi (semintii) care au alcatuit poporul Israel. Iar acest Iacov (Israel) a avut de nevasta pe Rahela. Chiar daca nu toti cei 12 copii au fost facuti cu Rahela, totusi ea este amintita in profetie pentru ca Iacov a iubit-o cel mai mult.
Dar profetia a fost facuta la cateva sute de ani dupa moartea Rahelei, si cu mult timp inainte de a se implini (tot cateva sute de ani). De aceea credem ca profetia se refera la uciderea copiilor de catre Irod.

Si mai este o profetie legata de acest eveniment nefericit. Profetul Osea a scris-o (in Vechiul Testament). Apoi cand profestia s-a implinit (in Noul Testament) a fost consemnata de catre evanghelistul Matei.
"Cand era tanar Israel, il iubeam si am chemat pe fiul Meu din Egipt." (Osea.11:1)

"Dupa ce au plecat magii, un inger al Domnului se arata in vis lui Iosif si-i zice: "Scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui, fugi in Egipt si ramai acolo pana iti voi spune eu; caci Irod are sa caute Pruncul, ca sa-L omoare."
Iosif s-a sculat, a luat Pruncul si pe mama Lui, noaptea, si a plecat in Egipt.
Acolo a ramas pana la moartea lui Irod, ca sa se implineasca ce fusese vestit de Domnul prin prorocul care zice: "Am chemat pe Fiul Meu din Egipt."" (Matei.2:15)

Nu trebuie sa ne miram ca versetele nu ne ofera prea multe detalii, amanunte, sau chiar expresii succinte. Cand vom ajunge sa cunoastem pe Dumnezeu, vom ajunge sa-I intelegem si vorbirea. Doar Duhul Sfant ne va putea ajuta sa cunoastem aceste lucruri asa cum trebuiesc ele cunoscute. Este la fel ca orice disciplina: cand vorbim despre matematica folosim termeni matematici; cand vorbim despre engleza folosim termeni din limba engleza; cand vorbim despre Scriptura folosim termenii biblici, asa cum sunt ei redati -intr-o profetie sau alt eveniment.

| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"Si Domnul Dumnezeu a zis femeii: "Ce ai facut?" Femeia a raspuns: "Sarpele m-a amagit si am mancat din pom."
Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: "Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana.
Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul." (Geneza.3:13-15)
Aici Eva este simbolizata ca fiind biserica lui Dumnezeu. Biserica va strivi "capul sarpelui" -adica va putea birui pe cel rau. Si biserica nu este o cladire, nici o organizatie religioasa, ci reprezinta toti mantuitii din toate veacurile. Toti cei care vor fi mantuiti sunt toti aceia care vor birui vrajmasul in incercari si ispite. Sunt toti aceia care "nu si-au viata chiar pana la capat". Adica nu si-au irosit sanatatea, timpul, banii si influenta numai pentru viata aceasta. Ei au trait in viata aceasta in asa fel ca sa o castige pe cea vesnica.
"Ei l-au biruit (pe cel rau) prin sangele Mielului si prin cuvantul marturisirii lor, si nu si-au iubit viata chiar pana la moarte. (Apocalipsa.12:11)

Deci aceasta este o profetie care se intinde in tot timpul existentei noastre pe acest pamant pacatos; in tot timpul existentei pacatului in lume, si implicit a celui rau.
Profetia aceasta a inceput de la existenta pacatului in lume, si va tine pana la disparitia acestuia (a pacatului).

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Dupa cum sunt multe tipuri de profetii (cu privire la un om, la un popor sau la Dumnezeu; cu privire la viata aceasta sau la cea viitoare), tot asa sunt si multe moduri in care ele sunt expuse (se poate vorbi in mod direct si concret -cum sunt cele din cartea lui Daniel si Apocalipsa-, sau ele se gasesc in contexte diferite.

Uite un exemplu:
"Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:
"Fiul omului, fa un cantec de jale asupra imparatului Tirului si spune-i: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete.
Stateai in Eden, gradina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald si cu aur; timpanele si flautele erau in slujba ta, pregatite pentru ziua cand ai fost facut.
Erai un heruvim ocrotitor cu aripile intinse; te pusesem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor scanteietoare.
Ai fost fara prihana in caile tale, din ziua cand ai fost facut pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in tine.
Prin marimea negotului tau te-ai umplut de silnicie si ai pacatuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu si te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scanteietoare."" (Ezechiel.28:11-14)
Despre cine este vorba aici? Despre imparatul Tirului care domnea in vremea proorocului Ezechiel, sau despre Satana? Raspunsul ar fi unul care sa dea de gandit cititorului: 10% despre imparatul Tirului si 100% despre Satana.
Multe profetii se gasesc ascunse in contexte diferite. Unele sunt explicate in mod direct in Biblie -cum sunt cateva din cartea lui Daniel; pe cand altele isi gasesc explicatia numai cand se cerceteaza evenimentul la care se face referire, indiferent ca acest eveniment cuprinde o perioada scurta de timp sau una lunga.
Repet: profetiile se pot gasi in contexte diferite.

Versetul "Când era tânăr Israel*, îl iubeam şi am chemat** pe fiul Meu† din Egipt", este explicat de catre evanghelistul Matei ca este o profetie care s-a implinit in timpul vietii Domnului Hristos pe cand era inca un Prunc.
Mai mult de doua minute nu-ti i-a sa citesti capitolul 2 din Matei:
https://old.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/matei/2/

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Este total aiurea scos din context

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Nu amestecati vt cu nt, e blasfemie, stim deja din vt ca iisus era om si ca nu trebuie sa se nasca dintr o virgina si toata povestea

| RAY a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Astia vad profeti peste tot, sunt 32000 de confensiuni crestini

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

De fapt, daca citesti Cartea lui Daniel, in ea Daniel este laudat pentru lucruri condamnate in Deuteronom.

| Davidutz777 a răspuns:

Daca vrei sa înțelegi ce întrebi tu aici caută pe YouTube Hope Discovery România, o să îți explice tot ce întrebi tu la vrăjeală presupun. caută și o sa te convingi!