Uite clar, ce vrei tu sa stii: http://www.controverscial.com/Pentagram%20-%20Pentacle.htm
in cazul in care mai vrei material imi spui si vb me messenger! Am avut o vreme cand ma pasiona si chiar incepusem sa practic ceva de genul asta!
Sunt doua pentagrame, ceea ce e si normal in dualismul care exista pretutindeni. Fara dualism n-ar putea exista cunoasterea. Pentagrama satanista are doua varfuri in sus, pentagrama folosita in diverse ritualuri pur ezoterice are un singur varf in sus, si este exact opusul primeia (ca si utilizare, insemnatate, etc.). Ar fi mai multe de zis...
Bun, exista, poti fi mai explicit? ...adica practici sau cunosti persoane care practica?
ESTI SIGUR?
Ce vrei sa stii?
Vreau sa stiu daca tu practici magie sau daca cunosti pe cineva care practica...mai scurt daca esti sigur ca exista
Sunt sigur. dar tu ce vrei? carti pot sa-ti dau, explicatii mai putin ca ia mult timp si TPU nu e un mediu potrivit.
Stai...nu poti sami scrii la mesaje aici, pe TPU?
Pfff...sunt multe de spus si nu poti sa intelegi niste chestii in 5 minute.
Foarte pe scurt: pentagrama e simbolul pagan comuniunii fizice dintre barbat si femeie (cele doua triunghiuri care "intra" unul in altul). biserica interzice relatiile sexuale "din placere", si a incercat sa asocieze imaginea pentagramei cu ceva murdar, interzis, diavolesc. de aceea s-a pierdut simbolistica initiala a pentagramei, ea ajungand sa reprezinte in ochiii multor neavizati o reprezentare a diavolului, a magiei negre etc.
N-are nici o treaba cu comuniunea fizica dintre barbat si femeie; fiecare colt al pentagramei poarta numele unei zeitati (considerata si demon celest); nu a insemnat niciodata comuniune (de pentagrama vb), nu stiu unde ai citit tu asta!
Sunt 2 pentagrame... una cu varful in sus si cealalta cu varfu in jos... dar ce inseamna?
Draga mea, pentagrama e una singura, tu vrei sa zici ca sunt 2 triunghiuri.
Deci...in mitologia nordica, adica aia cu vikingi si zeitatile lor, pentagrama reprezenta cele 4 niveluri ale Yigdrassil-ului, adica arborele vietii, sustinatorul Universului!
Rahatul asta cu semnificatia buna si semnificatia rea a fost inventat de un grup de, hai sa zicem persoane, care au impresia ca fac woodoo sau ma rog, alte vrajeli din astea!
Problema cea mai mare e ca s-au confundat multe chestii din alte credinte si s-a ajuns la credinta ca sunt mai multe pentagrame si ca semnifica chestii diferite!
Uite clar, ce vrei tu sa stii: http://www.controverscial.com/Pentagram%20-%20Pentacle.htm
in cazul in care mai vrei material imi spui si vb me messenger! Am avut o vreme cand ma pasiona si chiar incepusem sa practic ceva de genul asta!