| victor333 a întrebat:

Cine l a creat pe Dumnezeu (fara raspunsuri gen omul e cel care l a creat)?

Răspuns Câştigător
| ººShakeªª a răspuns:

Serios vorbind, onul l-a creat pe dumnezeu! pentru ca doar omul crede in dumnezeu! daca acesta exista cu adevarat, era doar un zeu suprem in lume. cauta cati zei exista in acest moment! si cate religii nu il venereaza pe iisus!

64 răspunsuri:
| Zenit313 a răspuns:

Nimeni si nimic, pentru ca el NU exista...este doar in imaginatia umana!

| stenciu a răspuns:

Am sa iti pun o intrebare: cum erau zilele insinte sa existe ziua si noaptea? Am sa iti raspund eu: este peste masura noastra omeneasca de a gandii, la fel e si cu intrebatra ta Dumnezeu nu e cum credem noi el nu are timp,, EL a creeat timpul asa ca incearca alta intrebare.

| victor333 explică:

Pai eu stiu oameni buni eu s ateu -de asta am si intrebat...

| danay72 a răspuns:

Nimeni,Dumnezeu exista dintotdeauna.
Ps. 90:2: „Înainte să se fi născut munţii şi înainte ca tu să aduci în existenţă pământul şi solul roditor ca în durerile naşterii, din veşnicie în veşnicie tu eşti Dumnezeu".
Este raţional lucrul acesta? Este un fapt pe care mintea noastră nu-l poate înţelege pe deplin. Totuşi, acesta nu este un motiv să nu credem. Exemple: 1) Timpul. Nimeni nu poate stabili un moment anume ca început al timpului. Este adevărat că viaţa noastră are sfârşit, însă nu şi timpul. Noi nu respingem noţiunea de timp doar pentru că nu înţelegem toate aspectele legate de el. Dimpotrivă, chiar ne organizăm viaţa în funcţie de timp. 2) Spaţiul. Astronomii nu găsesc nici începutul, nici sfârşitul spaţiului. Cu cât scrutează mai mult universul, cu atât descoperă mai multe lucruri. Ei nu resping faptele; mulţi consideră că spaţiul este infinit. Acelaşi principiu este valabil şi în ce priveşte existenţa lui Dumnezeu.
Alte exemple: 1) Astronomii afirmă că temperatura din nucleul Soarelui este de 15.000.000 de grade Celsius. Respingem noi această idee pentru că nu putem înţelege pe deplin ce înseamnă o temperatură atât de ridicată? 2) Se afirmă că dimensiunile Căii Lactee sunt atât de mari, încât unei raze de lumină, cu viteza de aproximativ 300.000 km pe secundă, i-ar trebui 100.000 de ani pentru a o traversa. Înţelege mintea noastră ce înseamnă o asemenea distanţă? Totuşi, recunoaştem că există, pentru că este susţinută de dovezi ştiinţifice.
Care afirmaţie este mai raţională: Că universul este opera unui Creator viu şi inteligent sau că el s-a format printr-o simplă întâmplare, din materie nevie, fără intervenţia unei inteligenţe? Unii optează pentru a doua variantă, pentru că altfel ar fi nevoiţi să recunoască existenţa unui Creator ale cărui calităţi nu pot să le înţeleagă pe deplin. Dar se ştie că savanţii nu înţeleg pe deplin modul de funcţionare al genelor, care se află în interiorul celulelor vii şi care stabilesc cum se vor dezvolta aceste celule. Ei nu înţeleg exact nici cum funcţionează creierul uman. Dar cine ar putea nega existenţa acestora? Ar trebui să ne aşteptăm să înţelegem totul despre o Persoană care este atât de grandioasă, încât a putut să aducă în existenţă universul, cu structura sa complexă şi cu uluitoarele sale dimensiuni?

| zurick a răspuns (pentru victor333):

Nu e perceptia mea.Iti mai explic odata. Timpul a aparut odata cu crearea lumii, invatatura de credinta dovedeste ca doar Dumnezeu este atemporal, El exista din veci, neprimindusi existenta de la nimeni.

| victor333 explică (pentru zurick):

Asta e mintea ta care nu proceseaza cum trebuie atemporal pentru a exista trebuie pus intr un context temporal ca sa aiba un sens... timpul e invetnia omului pentru a da cat de cat sens la ce il inconjuara cevva n are cum sa nu si primeasca existenta de la nimeni...

Inseamna ca trebuie sa mai citesti ca sa imi poti comenta raspunsul toate astea le-am citit dintr-o carte, deci tu esti perfect si nu mai tu stii raspunsul, daca il stii tu mai bine de ce ai mai pus intrebarea?

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu există dintotdeauna, ca o cauză primordială a întregii existenţe. Dacă azi ar fi existat doar "materia", era necesar să existe CEVA înainte de acea materie. Dacă azi ar fi existat doar "energia", ar fi fost necesar să existe CEVA înainte de acea energie. Începutul tuturor acestor SURSE este însă Dumnezeu – ca entitate şi energie necreată.

Dacă ar fi căutată o anume SURSĂ a divinului, am intra într-un cerc vicios fără rezolvare, întrucât şi acelei SURSE i se poate căuta o altă SURSĂ, iar acest raţionament ar merge iresponsabil la nesfârşit, nereuşind decât să trimită în superficial totul!

Cartea cu Harry Potter ai citit o? crezi ca exista Harry Potter si tot felul de monstrii de aia? dz exista la fel de mult precum exista si mos craciun! el e o superstitie a omului...e frica de haos de a pierde controlul de necunoscut, de moarte, de sine. daca u preferi sa traiesti intr o lume care l promoveaza pe mos craciun ca lider suprem cum e in religiile din ziua de azi atunci n ai decat eu unul nu vreau...si nici nu mi e foarte greu sa o fac da recunosc a fost extrem de greu sa ajung la concluziile la care am ajuns in mom de fata dar merita tot efortul.-merita sa stii ca esti liber, fapt pe care orice om il simte dar nu l percepe

Da am citit-o si pe ea dar nu ma refeream la cartea asta.Nu cred in monstri, vrajitori, mos craciun si alte inventii fantastice.Imi place ca ai o parere si o sustii cu ardoare, dar nu uita nu-ti place o parere, toti au pareri diferite.Te-as ruga sa-mi raspunzi la intrebare dupa ce ai comentat toate parerile sunt curioasa care este parerea ta.

Vreau sa stiu ce varsta ai? Curiozitate

25

Cu toate ca sunt mult mai mica decat tine vreau sa-mi raspunzi si la celalalt comentariu.

Care?

Deci mai intrebat de cartea Harry Potter si ti-am scris, inainte sa te intreb varsta ta

| Resurrection a răspuns:

Aceasta este una din intrebarile care nu isi vor gasi raspunsul prea curand.

Ce sa ti raspund ca nu m am prins zi mi intrebarea din nou?

Bine.Probabil ca esti ateu daca nu ma insel.Te intrebam de ce ai pus intrebarea vad ca la fiecare raspuns ti-ai spus parerea ceia ce-mi place.Vad ca ai principii diferite, deci de ce ai pus intrebarea ce vreai sa afli? Sper ca nu e saloasa intrebarea.

Nu vreau sa aflu nimic special sunt curios sa vad cum gandesc oamenii ..Dz exista adica la fel cum exista si Zana maseluta n ai cum sa zici nu bine chiar daca zici da 100 la suta nu exista.te intrebi ce inseamna 100 la suta adica exista o limita in orice...e vb de perceptia noastra noi vrem sa stim totul si uite asa stim din ce in ce mai putin-cand zic totul ma refer la sine cred ca asta e problema aici omul inca nu s a descoperit pe sine nu se cunoaste cu adevarat nu si cunoaste potentialul si limitele si nu accepta ca exista situatii si situatii ...care nu se pot compara una cu alta nu asa cum vrem noi.Ce ma supara pe mine e ca religia face mult rau in lume de aici si intrebarile mele in rest n am probleme poti sa crezi ce vrei tu dar cand predai in scoli sau scrii prin lege-uita te la islam-cred totusi ca e o problema majora a umanitatii

Imi place cum gandesti.

Mersi,imi place

| YRI a răspuns:

El a fot din totdeauna

| marinelpop a răspuns:

(Psalmul 90:2) 2 Înainte să se fi născut munţii şi înainte ca tu să aduci în existenţă pământul şi solul roditor ca în durerile naşterii, din veşnicie în veşnicie tu eşti Dumnezeu.

| RadikalGamer a răspuns:

Deci sa-ti dau un exemplu.
Un fluture, care traiestie 2 saptamani ne vede pe noi traind vesnic, deoarece ne pot vedea si 1000 de generatii de fluturi. Asa e si cu oamenii. Noi il vedem pe Dumnezeu ca traind vesnic. E doar o explicatie.

Despre ou si gaina, cred ca gaina. tongue
Oricum, gaina, ca si omul, s-a dezvoltat. Poate inainte a putut zbura, sau a fost un dinozaur, cine stie...

| victor333 explică (pentru RadikalGamer):

Exact e doar o explicatie dar in practica e o aberatie...

| ChicaIdiota a răspuns:

Pai e ciudata intrebarea adica .....scz. nu am un raspuns sorry

| GabiTanase a răspuns:

Dumnezeu a existat dintotdeauna, Crede si nu cerceta, nu suntem noi masura sa punem astfel de intrebari, aici intervine indoiala...deci cum spune Sf Scriptura Crede si nu cerceta!

| Other00 a răspuns:

Chiar omul la creat. in mintea lui.Chiar credeti ca exista asa ceva? s-au gasit dovezi ceva? A fost dovedit ca de la bing bang a fost creata lumea a fost refacut un astfel de bing bang de catre om o replica si sa realizat ca pentru o milisecunda a fost creata o noua dimensiune.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare