| marinelpop a întrebat:

Cine l-a făcut pe şarpe să-i vorbească Evei?

14 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Ingerul rau.

"Biblia spune că un şarpe i-a vorbit Evei. Tu ştii însă că animalele nu vorbesc. Cum de a putut să vorbească acel şarpe? — Un înger a creat impresia că şarpele vorbea. În realitate însă nu şarpele, ci îngerul vorbea. În mintea lui apăruseră gânduri rele. Acel înger dorea ca Adam şi Eva să i se închine lui şi să asculte de el. El voia să-i ia locul lui Dumnezeu.

Prin urmare, îngerul acela rău a strecurat idei greşite în mintea Evei. Folosindu-se de şarpe, el i-a zis: „Dumnezeu nu ţi-a spus adevărul. N-o să mori dacă mănânci din pomul acela. O să devii la fel de înţeleaptă ca Dumnezeu". Tu ce-ai fi făcut, ai fi dat crezare acelei voci? —"

http://webcache.googleusercontent.com/......tp?/search

| Miauti a răspuns (pentru evenso):

Nu cred ca ca a avut idei gresite.

| anonim_4396 a răspuns (pentru evenso):

1 - Prezinta versetul sau versetele din biblie unde apare ce ai zis tu acum.
2 - Daca tie iti apare un sarpe care iti vorbeste ce faci?

Banuiesc ca in cazul evei, daca ar fi avut un gram de inteligenta ar fi trebuit sa-si spuna : "bai, asta vorbeste cu mine? (sau ca sa fie mai interesant : "are you talking to me?")... doamne, hai ca am o problema".

Sau daca eva nu era chiar atat de inteligenta, macar adam sa fi spus : "si zici ca ai vorbit cu un sarpe nu? doamne, vezi ca mi-ai facut o femela defecta, reinstaleaza windows-u."

Se pare ca amandoi erau atat de "inteligenti" incat au fost pacaliti de un sarpe VORBITOR.

| evenso a răspuns (pentru anonim_4396):

1 - Am prezentat link-ul unde ii da explicatie celui care a postat intrebarea.
2 - Daca mi-ar vorbi un sarpe m-as duce la in psiholog sa-mi explica ce se intampla cu mine.

Eu nu comentez biblia.

| anonim_4396 a răspuns (pentru evenso):

"Am prezentat link-ul"... faza e ca nu apare in biblie cum ca sarpele respectiv ar fi fost satana sau ca "un înger a creat impresia că şarpele vorbea". Astea sunt upgrade-uri facute de unii pentru a incerca sa faca povestea sa nu mai para atat de ridicola.
"m-as duce la in psiholog"... corect. Tu stii ca ceva nu e bine cand vine un sarpe si iti vorbeste. Adam si Eva insa nu s-au gandit la asta. Ar fi trebuit sa dea multora de gandit. Era totusi un sarpe VORBITOR.

"Eu nu comentez biblia. "... de ce?

| evenso a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca nu ma intereseaza!

| marinelpop explică (pentru anonim_4396):

Locul biblic care ne ajuta sa identificam cine e sarpele...(Revelaţia 12:9) 9 Astfel, balaurul cel mare, şarpele cel vechi, cel numit Diavol şi Satan, care induce în eroare întregul pământ locuit, a fost aruncat jos. A fost aruncat pe pământ, iar îngerii lui au fost aruncaţi împreună cu el.

| Mădă0611 a răspuns:

Daca nu ziceai ca esti martorul lui nenea (asta nu inseamna ca ai fost prezent la nu stiu ce, nu stiu cand?), as fi crezut ca esti parintele, un user de p'aciulea. Pui intrebari ca sa ne oferi raspunsuri. laughing

R: Dumnezeu.

| M25M a răspuns:

Peter Pan.

| Zenit313 a răspuns:

Tu crezi ca animalele vorbesc, dar ai nesimtirea ca contrazici teoria evolutiei...

| pozeanimate a răspuns:

Sarpele era insusi Diavolul

Răspuns utilizator avertizat
| DigiMind a răspuns:

Gregorian Bivolaru.

| DiandraDya a răspuns:

Satan bineinteles.

Întrebări similare