Esti dus cu capul. Si e grav ca la tine se inrautateste pe zi ce trece. Esti de plans.
Pe viitor, te rog si pe tine ignora pe acest instigator netrebnic numit SAIMOS, care terfeleste tot ce apreciem mai mult, credinta.Cu ce drept intra "cu bocamcii" in religie?
Pai ma, n-ai vazut ca viata nu sta in loc? Evoluiaza frate si la fel si mintea umana fie ea crestina sau altfel.
Evident ca da ca doar altfel nu as fi pus intrebarea!
Dar tu ai idee care este diferenta intre Tanach si Vechiul Testament?
Tu chiar crezi ca exista Dumnezeu?
Ce te face sa crezi ca legea veche nu a fost si ea scrisa de cioflingari? In cazul asta doar s-a schimbat o cioflingarie cu alta. Ce, daca Moise a afirmat ca i-a fost data de Dumnezeu, noi trebuie neaparat sa-l si credem?
(Apropo, cum s-o fi zicand in engleza la cioflingari? Ca eu am cautat in cateva dictionare, dar n-am gasit.)
Adevaratii crestini nu se bazeaza doar pe Noul Testament ci si pe cel Vechi, pentru ca in 2Timotei 3:16 se spune ca,, toata Scriptura este inspirata de Dumnezeu.''Iar apostolii din Noul Testament aplicau legile pentru ca doreau sa faca vointa lui Dumnezeu si chiar citau deseori din vechiul testament.
Nu pentru ca aplicand legea iubirii crestini adevarati nu fac asta, noi nu suntem fanatici, dar in secoulu intai Stefan, un crestin a fost omorat de evrei cu pietre. Romani 10:4 spune ca,, Cristos este sfarsitul legii'', crestinii nu mai aplicau legile privitoare le jertfe si alte lucruri care aveau legaturi direct cu ei ca popor ales de Dumnezeu. Dar legea iubirii era si la baza legii mozaice, iar Dumnezeu nu se schimba.
Ok..care Lege au suspendat-o? despre ce vorbesti? si ce alte legi au facut "cioflingarii"? si ce Legi suntem invatati sa nu respectam? daca nu vorbesti si tu mai exact, cum te astepti sa primesti un raspuns care sa te multumeasca? dap, deci nu stiu contextul, dar oricare ar fi el, crestinismul e sigur calea catre Dumnezeu. doar n-o sa-L vada nuste pagani, nu? si pana la urma, care e contextul? sorry, mi s-o parut interesanta intrebarea, dar nu prea am inteles-o, si d-aia te rog sa ma lamuresti... scuze daca te-am suparat sau ceva ingenu.
Lasa-l ca saracu are o problema mentala!
Au suspendat "Legea Veche" adica legile din Vechiul Testament cele date de Dumnezeu lui Moise!
Santeti invatati bsa nu ascultati de Legile pe care Dumnezeu le-a dat lui Moise, adica Legile Torei, cele pe care Isus a venit sa le intareasca, nu sa le schimbe!
Cum sa fie crestinismul Calea catre Dumnezeu cand legile ei isi bat joc de Dumnezeu?
Da problema mea "mentala" consta in faptul ca am de-a face cu niste tineri inca verzi la minte, tineri care cred totul asa a proasta fara sa cerceteze si sa rationeze?
Nu cumva asta inseamna prostie?
Cati ani ai tu ba?))...la cum gandesti mai mult de 13 nu iti dau