| i86e2 a întrebat:

Cine pictează curcubeul? Ieri aveam o discuție cu careva care nu înțelegea de ce e ilogic să spună că D-zeu a creat Universul și i-am dat un exemplu:
Presupunem că tu nu înțelegi cum se formează curcubeul și eu îți zic că un spiriduș îl pictează. Nu vezi vreo problemă în logica mea? Pot să zic: curcubeul e prea complex ca să apară întâmplător, dar spiridușul nu e prea complex ca să existe din întâmplare, spiridușul e necreat, el există pur și simplu, dintotdeauna. Mișto, nu? Cam la acest nivel se află argumentele religioase, deși mulți nu pot să vadă asta.
Singura ei problemă cu analogia mea e că se știe cum se formează curcubeul, dar nu se știe cum s-a format Universul. Nu pot decât să bănuiesc că dacă nu se știa, atunci ar fi fost corectă analogia mea, of, prostia umană.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa iti spun sincer eu nu am inteles chiar exact ce vrei sa evidentiezi tu aici. Daca vrei sa pui pe tapet ca o anume persoana nu crede ca d-zeu ar fi creat universul nu mi se pare asa o mare noutate. Multi oameni nu se iau dupa religie, nu cred in existenta divinitatii supreme, creatorul pamantului si al lumii. In tot cazul, fie ca vrei sa crezi in explicatiile stiintifice, fie in cele religioase, tot trebuie sa cunosti ambele variante de raspuns atat timp cat ai ceva cultura generala.

| TiffanyღBJ a răspuns:

Nu picteaza nimeni curcubeul. Curcubeul este un fenomen optic, apare atunci cand razele de soare se refracta in picaturile de apa din atmosfera. Lumina se descompune in culori in picaturile de apa.

| i86e2 explică (pentru TiffanyღBJ):

Nu-i așa că nu te-ai obosit să citești tot ce am scris? Era și mult. happy

| Kaleo a răspuns (pentru i86e2):

"Nu-i așa că nu te-ai obosit să citești tot ce am scris? Era și mult." Lasa, ca nu a pierdut nimic. Nivelul argumentatiei e jenant... happy

| Kaleo a răspuns:

Tie ti se pare ca un Dumnezeu etern poate fi explicat cu cativa neuroni ai tai? Sau deh, universul se poate forma din nimic dar ceva etern nu poate exista, nu? Atat te duce logica? Care e probabilitatea ca din nimic sa se autocreeze energia si sa aiba loc o explozie a particulelor de nimic din care se formeaza un intreg univers complex, cu o planeta pusa ca intr-un ceas exact acolo unde trebuie pentru a se forma viata? La sfarsit il mai avem si pe Vanghelie plus un destept cu un computer care scrie pe TPU aberatii despre faptul ca a fost la intemeierea lumii si nu l-a vazut pe Dumnezeu. Deci, daca nu a vazut el, nu exista!

Mr. "Fecund Intelligence", nu trebuie sa imi spui cum s-a creat universul, ca iti luxezi inteligenta si imaginatia. Spune-ne doar cum si ce a fost inainte de a aparea timpul si promit sa te cred... happy