"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Iisus Christos, pe care L-ai trimis Tu." ( Ioan 17, 3 )
Ce putem intelege din cuvintele Mantuitorului? Putem fi doctori in teologie, in doctrine biblice, in profetii, in diaconie sau lucrare misionara, insa daca nu-L cunoastem pe Dumnezeu cu adevarat, am pierdut totul. Nu suntem fii ai lui Dumnezeu, ci robi ai unei religii sau alteia.
Cineva ar putea obiecta: "Bine, dar dupa ce am citit de atatea ori Biblia, dupa ce am ascultat atatea sute sau mii de predici, dupa ce am facut tot ce am gasit de facut in lucrarea lui Dumnezeu, inca nu-L cunosc pe Dumnezeu?"
Nu, nu aceasta vreau sa spun. Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii este faptul ca aceasta cunoastere este un proces continuu, care nu trebuie sa inceteze niciodata, nici chiar in vesnicie.
Biblia ne atrage atentia ca necunoasterea lui Dumnezeu are consecinte din cele mai grave:
- Rautatea este prima consecinta a necunoasterii lui Dumnezeu. Despre fiii preotului Eli se spune ca erau niste oameni rai. Stiti care era cauza rautatii lor? Cuvantul lui Dumnezeu ne spune: "Nu cunoasteau pe Dumnezeu." ( 1 Samuel 2, 12 ). Da, acesta este un mare adevar: oamenii care nu-l cunosc pe Dumnezeu sunt rai, din cale afara de rai…
- Orbirea spirituala este o alta consecinta a necunoasterii lui Dumnezeu. Mantuitorul ne avertizeaza ca "va veni vremea cand oricine va va ucide sa creada ca va aduce o slujba lui Dumnezeu. Si se vor purta astfel cu voi pentru ca n-au cunoscut nici pe Tatal, nici pe Mine." ( Ioan 16, 2.3 ) Este uimitor la ce orbire spirituala poate ajunge un om care s-a oprit din procesul cunoasterii lui Dumnezeu.
– Pieirea este poate cel mai teribil efect al necunoasterii lui Dumnezeu. "Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta", constata cu durere Insusi Creatorul. "Fiindca ai lepadat cunostinta, si Eu te voi lepada…" ( Osea 4, 6 )
"Cine crede în Fiul lui Dumnezeu are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el!"
Daca l-ai iubi cu adevarat, atat cat ai impresia ca o faci, ai asculta si de Dumnezeu si de porunca lui din Deuteronom 13.1 dar si de indemnul din apocalipsa 18.2.
Nu uita tu faci parte din biserica Christosului care este sef peste Diavoli, si tu nu respecti Legea lui Dumnezeu cea din Torah, ci faci 3, 14+3, 14 pe aceasta lege a Creatorului!
A si mai pot sa-ti spun ca degeaba zicem ca il cunoastem daca nu implinim legile si poruncile lui,iubirea de aproapele si iubirea de dumnezeu,din cate citesc aici stam de vorba cu un evreu care nu crede in cristos, eu cred si in lege si in cristos, dar faptul ca nu crezi in cristos nu-ti da dreptul sa vorbesti urat cu ceilanti nici biblia si nici torah nu te cheama la asta
1) Ioan nu este Dumnezeu Creatorul ca sa pui pret pe vorbele lui, ci doar un cioflingar amarat, adica o creatura!
Intre cuvintele lui Ioan si intre Legea lui Dumnezeu trebuie sa fi prost nuca ca sa nu stii pe ale cui cuvinte sa pui pret!
2) Nu este alt mantuitor decat Dumnezeu.
3) Cu orbirea spirituala ai mai mare dreptate decat crezi, Nu exista niciun Dumnezeu Fiul ci doar Dumnezeu Creatorul!
4) Poporul lui Dumnezeu nu a pierit ci chiar are o tara a lui asa cum Dumnezeu i-a promis!
5) Despre Dumnezeu fiul nu poate fi vorba pentru ca prorocii nu au prorocit decat pe Mesiah si nu pe Dumnezeu jr.
Asa ca tot ce scrie in NT despre credinta in Dumnezeu jr, este = vax
Nu ma iau dupa ce scrie pe net,mai i-au dupa ce scrie in biblie si dupa ex personala care o am cu isus,daca ie cum spui tu de ce multi evrei se intoc la Dumnezeu si primesc botezul in apa in numele Domnului Isus.Da poporul lui Dumnezeu nu a pierit sunt de acort cu tine,dar sa nu itam ca a fost risipit printre neamuri,omorat si chinuit din cauza crimei care au facut-o cu fiul lui Dumnezeu,da sunt de acord ca smochinul blestemat a prins viata din nou,si poporul lui D-zeu o sa continuie in impetrirea asta,pana cand intra numarul deplin al neamurilor Nu toti evrei o sa fie mantuiti si nici toti crestini.
Daca ie asa cum susti tu de ce o parte din ai vostri au inceput sa creada in Cristos,nu stiu daca ai auzit de evrei mesianici care l-au acceptat pe mesia ca salvator personal.
Stim ca Cristos a venit ca miel de jertfa,pentru pacatul lumi intregi, profetiile, din isaia
De aceea Domnul însuş vă va da un semn: Iată, fecioara va rămînea însărcinată, va naşte un fiu, şi -i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi)
Isaías 7:14 sa implinit odata cu venirea luiamesia.
Vă atrag atenţia la cele spuse de Gamaliel şi anume, că "dacă încercarea sau lucrarea aceasta (creştinismul) este de la oameni, se va nimici; dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. Să nu vă pomeniţi că luptaţi împotriva lui Dumnezeu." Creştinismul este de la Dumnezeu şi învăţătura lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecărui om. De aceea, nimeni din oameni, cu toate persecuţiile organizate împotriva creştinilor, nu au putut să o nimicească pentru că nimeni nu se poate împotrivi lui Dumnezeu şi nu va putea.
, fiecare evreu şi orice alt om din lumea aceasta trebuie să ştie şi să creadă cuvintele lui Isus care a spus: "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." Dumnezeu să le aducă mântuire evreilor şi tuturor oamenilor.
Citatul tau este dat de un prost ca Ioan, si nu de Dumnezeu!
Esti atat de limitata incat nu esti capabila sa faci diferenta intre duma proasta a unei creaturi primitive si Creator!
Creatorul spune ca El este singurul mantuitor si nu spune ca are un fiu care este Dumnezeu jr.
Ce sa mai vorbim de incultura si de faptul ca nu stii ce este un Messia, si ca o ignoranta crezi ca este un Dumnezeu junior!