| Dece5 a întrebat:

Cine sau ce este Dumnezeu?

Cred ca nu multi pot da un raspuns scurt si real. Dar asta e, nu toata lumea trebuie sa stie tot.

Răspuns Câştigător
| SilentRain a răspuns:

Este un personaj din cea mai populara carte de povesti numita bibilie

Doar o tactica de manipularea a maselor

| Dece5 explică (pentru SilentRain):

Multumesc pentru raspuns. E o placere sa vezi ca obtii in timp scurt un raspuns perfect adevarat, cand vezi cata lume (in special cu probleme) se agata de o fantezie. Chiar acum aud un vecin ca citeste rugaciuni. Are de facut o operatie la ficat, ca pana acum nu avea timp de asa ceva. Imi pare rau pentru el. De 1 ora tot citeste. Asta-i viata. Cand nu mai ai la cine sa te rogi, te rogi fara rost la ceva ce nu exista - Dumnezeu. Daca nu esti naiv si credul, macar faci ceva util in timpul care ti-a mai ramas.

| SilentRain a răspuns (pentru Dece5):

Din disperare se agață de o speranță, o iluzie

| Dece5 explică (pentru SilentRain):

Asa este. E foarte greu atunci cand nu ai o rezolvare pentru o problema importanta din viata.

18 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din DEX:
DUMNEZÉU, (2) dumnezei, s. m. 1. N. pr. (În religiile monoteiste) Ființă supremă personală, cauză transcendentă primordială, principiu fundamental al existenței și ordinii universale, creator și judecător al lumii, binele absolut și principiu al mântuirii care acționează în istorie.
...dar sunt subiectivi (credinciosi). Eu as spune ca este un mit al existentei, sau mai bine spus o legenda.
Asa cum fiecare localitate are cate o legenda legata de numele acesteia (de obicei moare cineva, ca si in cazul Iisus).
Oamenii se plictiseau pe vremuri, aveau creierele capabile precum noi, dar cultura 0. Ce n-au putut explica la vremea respectiva, au umplut de... sfinti si extraterestri.

| Dece5 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Excelent si acest raspuns. Multumesc.

| RainmakerX a răspuns:

M-ai dezamagit. Credeam ca esti un fanatic si o sa-mi faci o prelegere dar am vazut raspunsul lui Silent(Rain) laughing

| Dece5 explică (pentru RainmakerX):

Cand ma uit la imaginea de profil, nici eu nu ma recunosc laughing))

| Dece5 explică (pentru RainmakerX):

Si eu ma asteptam sa sara fanaticii, dar vad ca pana acum am scapat.

| Superior a răspuns:

Dumnezeu este energia primordiala omniprezenta si constienta responsabila pentru aparitia a ceva in loc de nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da se poate da, Dumnezeu este nimic.
Nici cineva, nici ceva.

| Dece5 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru raspuns. E perfect si acest raspuns.

| chuckmanson a răspuns:

Un lucru pe care oamenii și l-au imaginat pentru a se simți mai confortabili cu privire la sensul vieții, la necazuri, la moarte și pentru a găsi răspunsuri la lucruri care nu puteau fi explicate științific la vremea respectivă.
https://www.youtube.com/watch?v=ODetOE6cbbc

| Dece5 explică (pentru chuckmanson):

Asa e. Parca as vrea ca toata lumea sa fie cu picioarele pe pamant. Dar inteleg ca nici nu e treaba mea si nici nu e posibil. Parca mai bine as vorbi cu un om corect decat cu cineva care promoveaza fanteziile. Am intrebat o asistenta medicala in legatura cu un bolnav si a raspuns: Noi facem tot ce tine de noi si vom vedea ce va vrea Dumnezeu, sau ceva de genul asta. La fel a facut si doctorita. Acel bolnav a murit dupa 27 de zile de tratament nu prea bine ales si cred ca nici nu s-a simtit asa de bine in tot acel timp. Nu pot sa spun ca au facut chiar tot ce tine de ei. Poate ca daca murea acasa intr-un timp mai scurt, o zi doua, era un castig pentru el si nu numai. Am vazut prea multa indiferenta si superficialitate. Nu mai am ce sa mai zic. Poate doar "Minciuna are picioare scurte" şi "Dreptatea umblă cu capul spart".

| Paul754880338 a răspuns:

Este sursa si motivul existentei noastre, chiar in nepasare a unora, si mai ales in dragoste si intelegere a altora. Este prezentat si in carti de basme pentru cei ce par sa ateste teoria lui Darwin( nu ma refer la parul de pe corp) si este folosit si pentru manipularea maselor, mai ales a celor ce se cer manipulati.

| Dece5 explică (pentru Paul754880338):

Multumesc pentru raspuns. Eu credeam ca imi datorez existenta efemera tatalui meu supradotat si inteligent, care la 65 de ani face un copil dupa care se comporta ca si cum ar fi singur - si mamei mele care mai ignoranta fiind, nu a divortat de un om care nu merita sa aiba o famile, la care sigur se adauga si politica demografica a vremii. Acum daca tot El e sursa existentei mele, incep sa ma simt ca un zeu laughing))))))))))))))). Ma intreb totusi daca el e sursa, de ce face atatea erori si creaza personaje cu impact negativ asupra societatii. Nu il intereseaza ce face? Nu e in stare sa faca ceva bun? Daca ar exista asa ceva, nu as fi de acord cu el in nici o privinta. Stiind totusi ca nu exista, nu mai am ce sa zic, doar imi pare rau ca un asemenea personaj populeaza mintea si a unor oameni care nu merita asa ceva.