Niciunde nu scrie asa ceva in Biblie.
Singura inchinare trebuie adusa doar lui Dumnezeu.
El este un Dumnezeu viu, ca atare lucreaza prin oamenii vii, care sunt inca in viata. Un om odata ajuns la desavarsire, rupe legatura cu Pamantul si nu mai stie nimic din ceea ce se intampla aici.
Si exista un singur mijlocitor intre noi si tatal - Isus Hristos!
Multi confunda versetele din Biblie unde scrie sa ne rugam unii pentru altii si le iau "sa ne rugam unii la altii"
In fine..ar fi prea multe de scris si oricum n-ai cu cine.
http://tomisthecat.ro/romania-moastelor-a-superstitiilor-si-a-evului-mediu/
Tu ce religie esti(de curiozitate)
Uite,din cauza ca mi s-a zis de multe ori ca fac propaganda religioasa si ca vreau sa atrag oameni la religia mea, iti voi spune in privat.
Dar din start iti spun ca eu ma bazez pe Biblie, nu pe vreo religie deoarece, am vazut ca nu exista religie care sa fie in conformitate cu Scriptura 100%
Draga Ivana tu faci o confuzie f mare, ma rog, stiu ca nu e vina ta, acestea sunt argumentele preotilor.
Nu am stat sa verific fiecare verset care l-ai dat, dar sa luam unul la intamplare. 1 Corinteni 3, 16:17
" Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?
Dacă nimiceşte cineva templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci templul lui Dumnezeu este sfânt, şi aşa sunteţi voi."
Fiecare om care este spalat in Sangele lui Isus Hristos,care este nascut din nou este Biserica lui Hristos, sau Hristos cand va veni sa isi ridice biserica, ii va ridica doar pe acei numiti de voi "sfinti"? Toti crestinii (adevarati) fac parte din biserica Lui, toti (crestinii adevarati) sunt madulare si pietre vii, iar temelia este insusi Hristos, care si-a dat viata pentru a rascumpara Biserica (adica pe noi)
Deci daca tu esti dusa in eroare, nu mai duce si pe altii.
Eu zic sa lasi telenovelele, pe Inna si streepsees-ul si sa te rogi ca Dumnezeu sa te ajute sa intelegi Scriptura, nu sa o iei de-a gata, mura-n gura!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun"
Nu stiu ce interpretare vezi, oricum nu vreau sa continui discutia, cum am zis si mai sus nu am cu cine vorbi.
Uita-te la viata ta, trece-ti faptele si modul de trai prin lumina Scripturii si gandeste-te daca esti un exemplu de crestin demn de urmat.
Nu arata cu degetul murdar catre altii care prin viata si faptele lor sunt superiori tie si multor oameni din cultul tau!
Pe mine nu ma impresioneaza vorbele, ci faptele.
O seara buna!
Să nu uităm că prima minune din Cana Galilei, Hristos a făcut-o la insistenţele şi din grija Maicii Sale care a mediat pentru oamenii de acolo.
Deşi nu-şi începuse misiunea publică de propovăduire, Hristos a făcut ascultare de mama sa, ca dovadă ce tărie are rugămintea drepţilor în faţa
lui Dumnezeu.
A se vedea Ioan cap 2 verset I-XI
Ti-ai gasit de treaba. Ma asteptam la asa ceva de la Dorugar, Gaia, Navarre... Cred ca ai sa constati din experientele vietii tale ca nu este bine sa deschizi gura despre ce nu intelegi.
Nu mi se pare normal sa ne inchinam la moaste.
Numai sa ne uimim de starea in care sunt si de a cui apartin.
Dar de inchinat...numai zic.Ce rost are sa te inchini lor? Numai zic.
pana la dumnezeu te manca sfinti asa ca e bine sa te rogi lor sa treaca la vegeaterieni
Creştinii apostolici, cei din timpul apostolilor, venerau sfinţii, strângeau osemintele lor şi le cinsteau (unul dintre exemple este cel al actului martiric al Sf. Mucenic Ignatie, decedat între 98 – 117 în care se enţionează grija şi cinstea purtată de comunitatea creştină acestor martiri şi sfinţi)
Această cinstire nu se confunda cu cinstirea divinităţii, cinstirea adusă numai lui Dumnezeu! Aşa cum fac şi ortodocşii astăzi (menţionez, cei care sunt autentici, cei cu adevărat ortodocşi, care îşi cunosc şi îşi respectă credinţa!), ei nu confundau cinstirea sfinţilor cu cinstirea care trebuie acordată divinităţii!
Corectitudinea învăţăturilor ortodoxe este garantată de faptul că Biserica îşi raportează modul de viaţă, la reperele autentice, la scrierile vechilor comunităţi creştine (sec I-IV). Aceste scrieri îi au ca autori pe cei numiţi „Părinţii Bisericii", oameni cu o viaţă exemplară, făcători de minuni, care au fost preoţi sau Episcopi în „Biserica primară".
Pentru asta trebuie sa discutați cu un preot sau cu un duhovnic DVS și veți avea nevoie de cateheze că să învățați cate ceva din biblie și explicațiile lor pe înțelesul vostru!
Pai credinciosul se inchina la morti si mortaciune... de exemplu la degetul mijlociu al moastei Hristofor.
Oricum mai asteapta 50 de ani si o sa apara in biblie ca porunca a 12 a. Ca a 11 a o sa fie "Dati bani la biserica ca sa nu ajungeti in Iad"
Heaven? nu scrie in biblie.dar nu batista vindeca ci doar puterea credintei.ti-aducu aminte de femeia cu scurgerea de sange? doar s-a atins de haina mantuitorului si s-a vindecat.sau filisteanca, ce avea o fetita bolnava? nu se cade sa iei painea de la gura copiilor si sa o dai cainilor, a spus Iisus.dar Doamne, si cainii se satura cu ceia ce cade de la masa stapanilor.asta i-a fost luata drept mare credinta si fata i-a fost vindecata.sutasul care a spus; doamne, nu sant vrednic sa intri sub acoperisul meu. spune doar, si fiul meu se va vindeca.asa s-a intamplat.deci credinta vindeca.iar cu moastele; cinstirea este una si venerarea este altceva.toate acestea au fost stabilite la sinoadele ecumenice,cine si cui se cuvine sa dam,cinstire, adorare, venerare, inchinare, ascultare etc.
Sfinţii şi drepţii mijlocesc pentru noi atât în faţa lui Hristos cât şi a lui Dumnezeu, care una sunt.
Misiunea lor continuă şi după mutarea din trup, când ajung aproape de Domnul.
- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca mijlocitori, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, V, 20)
- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinţilor, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)
Legat de inchinare adică cinstire, ea poate fi şi o rugăciune în numele Sfintei Treimi spusă în faţa moaştelor, fără batiste şi altele.
Moaştele sfinţilor prefigurează viaţa veşnică la care drepţii s-au mutat şi atestă faptul că aceştia au dus o viaţă de sfinţenie.
În definitiv ce vină au sfinţii că la moaştele lor, cei care au crezut, s-au tămăduit spiritual şi trupeşte de unele neputinţe?
Sau, ia-o altfel, unde scrie că e păcat să aducem cinste drepţilor lui Dumnezeu?
recedaniel3 întreabă: