| deakema a întrebat:

Cine stie ce se intampla cu trupul omenesc dupa moarte?

38 răspunsuri:
| deakema explică (pentru baal24):

Ball24 ma refer din punct de vedere religios,stiu ca corpul se descompune, dar ce se intampla cu el? Biblia spune despre cei ce mor ca se odihnesc dar nu este odihna trupeasca, este odihna sufleteasca

| KittyKa a răspuns:

Putrezeste big grin Si e mancat de gandaci big grin

| KittyKa a răspuns:

Se duce in rai/iad, in functie de bunatatea sau rautatea sufletului big grin Am citit pe internet ca o fata, era in coma. Si visase un drum alb, dupa care ajunsese pe un camp, si putea sa fie tot ce vrea: o floare, un fluture, orice! Dar ea nu se vedea, era doar spirit. Si venise dupa aia un spirit mai mare ca ea, intreband-o daca vrea sa ramana acolo. Ea, crezand ca e un vis, a spus ca da. Noroc ca medicii au salvat-o, ca altfel, dusa era straight face
Eu chiar cred in astfel de povesti. E adevaratwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru deakema):

Pai ti ai raspuns singura la intrebare.Ramane mancare pentru viermi iar sufletul se odihneste pana la Judecata.

| MMihai a răspuns:

Cadavrele sunt îngropate sau sunt incinerate.

| 11diewahrheit a răspuns:

Nu ai de unde sa stii exact, depinde in ce religie crezi.Religiile asiatice precum budismul,shintoismul etc. cred in reincarnare(cauta "metempsihoza"pe net), crestinii cred in viata dupa moarte(rai sau iad), scientologii nu cred ca omul dispare complet dupa moarte.Sunt multe variante, fiecare crede ce vrea.

| baal24 a răspuns (pentru deakema):

Ehei, pai nu-i chiar asa de simplu, dupa cum vezi, pana sa ajunga la descompunere trece printr-o gama larga de modificari fiziologice. In fine, ca sa-ti raspund la intrebare, cred ca trupul nu mai prezinta interes din punctul de vedere al teologiei crestine deindata ce inceteaza din viata.

| 11diewahrheit a răspuns:

Depinde in ce religie crezi, de exemplu religiile asiatice precum budismul sau shintoismul sustin ca sufletul parcurge o serie de reincarnari pana la purificarea completa, dupa care dispare.Crestinii sustin ca sufletul este nemuritor si va fi judecat dupa moarte dupa care este repartizat in rai sau iad, scientologii sustin ca nu exista suflet si omul dispare complet dupa moarte.Toate contin cate un sambure de adevar, dar nu poti sa le contrazici decat in mod subiectiv.Lumea nu va sa dovedeasca ce va fi dupa moarte,sunt doar teorii,poate intr-un viitor foarte indepartat.E bine sa crezi in ce vrei tu, nimeni nu te poate condamna pentru asta, pentru ca toate religiile sunt niste teorii.

| heisenberg a răspuns:

Din punct de vedere stiintific ramane in pamant. Din punct de vedere religios ramane in pamant, cu sansa de a deveni un veritabil moroi, caz in care trebuie incinerata inima si bauta cenusa.

| Remus82 a răspuns:

Putrezestelaughing))

| evolutION83 a răspuns:

Nici macar nu putrezeste, a mancat prea multe E-uri!laughing

| cthulhu a răspuns:

Dobandeste o pofta incontrolabila pentru creierul uman.

| EmaS a răspuns:

Trupul omenesc merge in pamant si se decompune.La inviere vom primi un trup care nu va fi supus materiei,timpului si spatiului, dar acel trup va simti chinul in iad, sau fericirea si bucuria in rai.Depinde unde iti pregatesti un loc.Numai prin jertfa lui Isus poti sa fii mantuit.

| BubblesDoubleS a răspuns:

Vei fi zombie, vei bantui prin texas fii sigur / a

Răspuns utilizator avertizat

BUN,dar biblia spune clar ca omul o sa fie judecat,viata de pe pamant e o sansa,depinde ce facem cu ea, si mai spune ca vom invia in ziua de apoi, uni pentru viata alti pentru judecata.

Cum nu mai prezinta interes deoarece Dumnezeu iubeste omul.Moartea este doar o usa, trece in eternitate...

| KittyKa a răspuns:

Ah dah?! si atunci unde te duci pentru o eternitate? te odihnesti in trupul mort?!

| evolutION83 a răspuns (pentru EmaS):

Trezeste-te,te.au prostit prea tare mancatorii aia de poamana cu fantezii homosexuale! fara suparare, dar mai ai timp sa te salveziwinking

| EmaS a răspuns (pentru evolutION83):

Si tu cat timp mai esti in viata, mai ai ocazia sa te salvezi de iadul vesnic!

| deakema explică (pentru evolutION83):

Sunt destul de treaza...biblia nu e o fantezie iti spun eu happyeu cercetez mult si asa aflu si adevarul!

| deakema explică (pentru EmaS):

Asta-i sigur! Ema ce religie ai?

| Rapplex a răspuns (pentru KittyKa):

Cum spunea si Hawking:"Creierul este ca un calculator, are anumite pise care la un moment dat se strica". Suflet nu exista, totul tine de creier.Toti crestinii spun ca sufletu e in inima, dar va intreb eutongueoti oare sa traiesti fara creier? Nu! Suflet este doar o referire metaforica a sentimentelor si alte chestii.

| KittyKa a răspuns (pentru Rapplex):

Mai! Asta-i sigur ca noi nu putem sa traim fara creier, dar intrebarea e, ce se intampla cuu trupul dupa ce moarewinking Si vrei sa zici ca nu exista viata dupa moarte? Atunci unde te duci? Imi poti raspunde unde te duci dupa ce mori ( sau ce faci )? Toti avem un suflet, e adevarat ceea ce ai zis mai sus, dar nu zic ca noi nu avem un sufletwinking Numai binewinking

Nu exista suflet.Nu stiu ce intelegi tu prin suflet. Dupa moarte e neant, nu mergem nici unde. Daca nu venim de nici unde, de ce am merge undeva? Oamenilor le e teama sa accepte ideea ca au doar o viata si ca dupa moarte nu e nimic, de aceea se simt mai bine presupunand ca merg undeva.Si aici intervin majoritatea cresitnilor, care cu toate ca sustin ca dupa moarte mergi in Rai/Iad, le e frica de moarte, ceea ce denota ca nici chiar marii "credinciosi" nu sunt asa siguri pe credinta lorwinking

| Rapplex a răspuns (pentru EmaS):

Te`a iertat D-zeu de pacate, bineinteles, daca ai pacatuit?

| EmaS a răspuns (pentru Rapplex):

Nu este nici un om fara de pacat.Singurul Isus Hristos care a trait pe acest pamant fara sa pacatuiasca.

| KittyKa a răspuns (pentru Rapplex):

Eu chiar sunt sigura de credinta meawinking Noi venim de undeva, si de aceea de celee mai multe ori se zice ca ne reincarnamwinking Avem pareri diferite, si de aceea credem in lucruri diferite. Dar nu-mi zice ca nu exista viata dupa moarte si ca asta e doar o iluzie a crestinilor. Eu chiar cred in asta, si nu ma indoiesc niciodata de credinta mea. Dumnezeu exista, altfel cine ar fi creat lumea? Dar adevarata intrebare este: Cine l-a creat pe Dumnezeu? Cu toate ca se crede ca El a existat dintodeauna, desi eu nu stiu raspunsul. E credinta ta, eu o am pe a mea, cu toate ca exista martori cara au fost in coma si au visat ce-am scris mai sus. Numai binewinking

Visul e provocat de subconstient.Si eu am avut vise SF, dar asta nu`i dovada ca exista extraterestriilaughing.Nu ai cum sa fi sigura pe credinta.Verbul "a crede" difera foarte mult de "sunt sigur". Combinate, nu au niciun sens, se anuleaza reciproc.Eu nu pot sa dovedesc inexistenta, fiindca ea se dovedeste prin dovedirea existentei, desigur, daca aceasta este posibila.winkingViata dupa moarte e chiar o iluzie, daca lumea nu vrea sa accepte asta e altceva.