Se duce in rai/iad, in functie de bunatatea sau rautatea sufletului Am citit pe internet ca o fata, era in coma. Si visase un drum alb, dupa care ajunsese pe un camp, si putea sa fie tot ce vrea: o floare, un fluture, orice! Dar ea nu se vedea, era doar spirit. Si venise dupa aia un spirit mai mare ca ea, intreband-o daca vrea sa ramana acolo. Ea, crezand ca e un vis, a spus ca da. Noroc ca medicii au salvat-o, ca altfel, dusa era
Eu chiar cred in astfel de povesti. E adevarat
Pai ti ai raspuns singura la intrebare.Ramane mancare pentru viermi iar sufletul se odihneste pana la Judecata.
Nu ai de unde sa stii exact, depinde in ce religie crezi.Religiile asiatice precum budismul,shintoismul etc. cred in reincarnare(cauta "metempsihoza"pe net), crestinii cred in viata dupa moarte(rai sau iad), scientologii nu cred ca omul dispare complet dupa moarte.Sunt multe variante, fiecare crede ce vrea.
Depinde in ce religie crezi, de exemplu religiile asiatice precum budismul sau shintoismul sustin ca sufletul parcurge o serie de reincarnari pana la purificarea completa, dupa care dispare.Crestinii sustin ca sufletul este nemuritor si va fi judecat dupa moarte dupa care este repartizat in rai sau iad, scientologii sustin ca nu exista suflet si omul dispare complet dupa moarte.Toate contin cate un sambure de adevar, dar nu poti sa le contrazici decat in mod subiectiv.Lumea nu va sa dovedeasca ce va fi dupa moarte,sunt doar teorii,poate intr-un viitor foarte indepartat.E bine sa crezi in ce vrei tu, nimeni nu te poate condamna pentru asta, pentru ca toate religiile sunt niste teorii.
Din punct de vedere stiintific ramane in pamant. Din punct de vedere religios ramane in pamant, cu sansa de a deveni un veritabil moroi, caz in care trebuie incinerata inima si bauta cenusa.
Trupul omenesc merge in pamant si se decompune.La inviere vom primi un trup care nu va fi supus materiei,timpului si spatiului, dar acel trup va simti chinul in iad, sau fericirea si bucuria in rai.Depinde unde iti pregatesti un loc.Numai prin jertfa lui Isus poti sa fii mantuit.
Ah dah?! si atunci unde te duci pentru o eternitate? te odihnesti in trupul mort?!
Trezeste-te,te.au prostit prea tare mancatorii aia de poamana cu fantezii homosexuale! fara suparare, dar mai ai timp sa te salvezi
Si tu cat timp mai esti in viata, mai ai ocazia sa te salvezi de iadul vesnic!
Sunt destul de treaza...biblia nu e o fantezie iti spun eu eu cercetez mult si asa aflu si adevarul!
Cum spunea si Hawking:"Creierul este ca un calculator, are anumite pise care la un moment dat se strica". Suflet nu exista, totul tine de creier.Toti crestinii spun ca sufletu e in inima, dar va intreb euoti oare sa traiesti fara creier? Nu! Suflet este doar o referire metaforica a sentimentelor si alte chestii.
Mai! Asta-i sigur ca noi nu putem sa traim fara creier, dar intrebarea e, ce se intampla cuu trupul dupa ce moare Si vrei sa zici ca nu exista viata dupa moarte? Atunci unde te duci? Imi poti raspunde unde te duci dupa ce mori ( sau ce faci )? Toti avem un suflet, e adevarat ceea ce ai zis mai sus, dar nu zic ca noi nu avem un suflet Numai bine
Nu exista suflet.Nu stiu ce intelegi tu prin suflet. Dupa moarte e neant, nu mergem nici unde. Daca nu venim de nici unde, de ce am merge undeva? Oamenilor le e teama sa accepte ideea ca au doar o viata si ca dupa moarte nu e nimic, de aceea se simt mai bine presupunand ca merg undeva.Si aici intervin majoritatea cresitnilor, care cu toate ca sustin ca dupa moarte mergi in Rai/Iad, le e frica de moarte, ceea ce denota ca nici chiar marii "credinciosi" nu sunt asa siguri pe credinta lor
Eu chiar sunt sigura de credinta mea Noi venim de undeva, si de aceea de celee mai multe ori se zice ca ne reincarnam Avem pareri diferite, si de aceea credem in lucruri diferite. Dar nu-mi zice ca nu exista viata dupa moarte si ca asta e doar o iluzie a crestinilor. Eu chiar cred in asta, si nu ma indoiesc niciodata de credinta mea. Dumnezeu exista, altfel cine ar fi creat lumea? Dar adevarata intrebare este: Cine l-a creat pe Dumnezeu? Cu toate ca se crede ca El a existat dintodeauna, desi eu nu stiu raspunsul. E credinta ta, eu o am pe a mea, cu toate ca exista martori cara au fost in coma si au visat ce-am scris mai sus. Numai bine
Visul e provocat de subconstient.Si eu am avut vise SF, dar asta nu`i dovada ca exista extraterestrii.Nu ai cum sa fi sigura pe credinta.Verbul "a crede" difera foarte mult de "sunt sigur". Combinate, nu au niciun sens, se anuleaza reciproc.Eu nu pot sa dovedesc inexistenta, fiindca ea se dovedeste prin dovedirea existentei, desigur, daca aceasta este posibila.Viata dupa moarte e chiar o iluzie, daca lumea nu vrea sa accepte asta e altceva.
AleXander_3505 întreabă:
anonim_4396 întreabă: