| PorumbRodica1965 a întrebat:

Cine stie _? In conformitate cu Biblia, in ce data se tine anul acesta,, Comemorarea mortii lui Isus Cristos conform cu Luca 22:19; si 1Corinteni 11:24-26?

15 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Sărbătoarea NU ESTE o simplă comemorare simbolică, astfel că fidelitatea corespondeţei calendaristice a datei (14 nissan) mai putin conteaza.

Sărbătoarea instituie un timp sacru, dar nu prin coincidenta datei (nu miyam aici pe vreo numerologie pagana...), ci prin confirmarea din partea Bisericii, prin DEDICAREA unei anumite zile pentru un anumit eveniment...

Incă de la începutul creştinismului, primii episcopi ai Bisericii au continuat modelul Apostolic al cinstirii Paştelui creştin la o data diferita de cel al evreilor. S-a propus a se calcula după un anumit algoritm (deci nu s-a ţinut la "coincidenţa de dată"). Nici evreii nu respectau intocmai corespondenta unui anumit evenimentului istoric.

| PorumbRodica1965 explică (pentru milan9):

Din punctul tau de vedere conteaza mai putin, sau de loc, corespondentul datei de 14 nissan. Pentru voi este importanta parerea si mandria popilor, nu ceea ce vrea Dumnezeu. Ignorati mereu adevarul. Sigur, evrei ce l-au respins pe Fiul lui Dumnezeu, au respins si comemorarea mortii sale, si au continuat sa tina pastele in 15 nissan, Catolicii, crezandu-se lor superiori, sa tina cu o saptamana mai tarziu, ortodocsii, pai de, ei sunt net superiori, cu multi preasfinti saracii, trebuie sa tina pastele cu o luna mai tarziu. Vai vai, stii cum l i-a numit Isus pe cei din fruntea lor,, calauze oarbe ", bine meritata lauda, caci nimic din adevar nu va trebiue. Comemorarea a luat locul pastelui evreiesc. Dar, putine urechi sunt deschise. Si totusii la nivel mondial sunt multi.

| LoadingUsername a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

14 aprilie.

| martzian a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

"Comemorarea a luat locul pastelui evreiesc." - Unde ati gasit lucrul acesta in versetele indicate?

| HDeNiSaR a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Mi-a fost dor de tine draga mea! ce mai faci?
imi place ca-l pui la punct pe milan!

| CIVIC1 a răspuns (pentru HDeNiSaR):

In afara de pupatul in c..r aveti si dvs. curajul va scrie aici pe acest site opinia fata de intrebarea pusa, opinie bazata pe idei personale sau pe cercetarea Scripturii cu inima curata?
Ca de ipocrizie sunt(suntem) satul(i), am gasit-o in mine si ma deranjeaza cand altii o afiseaza in raspunsuri de parca ceilati sunt inculti si insensibili in a demasca si recunoaste manipularea pupincuristilor.
Sau poate nu percepeti diferenta dintre adevar si minciuna.
Cu stima.

| milan9 a răspuns:

"Calauze oarbe" au fost numiti fariseii ce nu-si faceau datoria, "calauze oarbe" pot fi numite si cele cateva zeci si zeci de mii de cilte aparute ca ciupercile dupa ploaie.
Despre preotia crestina (despre cei care ii respecta misiunea), Fiul lui Dumnezeu a spus alte cuvinte:

-Iacov 5, 14 :"Este cineva bolnav între voi? Să cheme PREOŢII BISERICII (categorie aparte deci) şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
- Timotei 5, 17:"Preoţii, care îşi ţin bine DREGĂTORIA, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
- I Timotei 4, 14: "Nu fi nepăsător faţă de HARUL CARE ESTE ÎNTRU TINE, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor MAI-MARILOR PREOŢILOR (transmiterea SPECIALĂ a harului- făcută doar în cazul preoţilor)."
-I Petru 5, 1-2: "Pe PREOŢII CEI DINTRE VOI (doar unii aveau această misiune harică, nu toţi!) îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste.", etc...

| milan9 a răspuns:

De la începutul creştinismului se ştie că în cazul foarte multor sărbători nici nu s-a dorit o corespondenţă exactă cu data la ca s-a întâmplat evenimentul.

Pretentia exclusivista de a coincide exact datele este cel putin fixist "ritualică" (axată fiind pe o numerologie oarecum păgână), ca şi când coincidenţa ar conferi ceva magic, vreo putere ceva...
Dar creştinismul nu se gandeste la astfel de coincidenţe păgâne, superstiţioase şi superficiale.

Simpla dedicare şi "consfinţire" a unei zile de către Biserica primelor secole în memoria unui eveniment sau persoana este suficientă.

Să nu vindem castraveţi grădinarului...

| iurii75 a răspuns (pentru milan9):

"(axată fiind pe o numerologie oarecum păgână), "- Deci pentru tine numeroasele sărbători păgâne adoptate de creştinătate nu-s o problemă, de asemenea obiectele şi simbolurile folosite de religiile păgâne şi "creştinizate" de unii care susţin că-l urmează pe Cristos. De asemenea nu e greşit să schimbi denumirea sărbătorii "saturnalii" în "crăciun" cu toate că data naşterii lui Isus nu este cunoscută şi nici nu s-a pretins niciodată sărbătorirea ei, dar e greşit să faci ceea ce a poruncit Isus la luca 22:19, şi cu privire la care biblia prezintă data exactă. Halal, în grădina ta sunt numai spini şi pălămidă.

| milan9 a răspuns:

"Data" nu are nimic păgân în ea însăşi. Doar nu păgânii au creat solstiţiul şi zilele anului, ci Dumnezeu, nu?

Fiecare popor şi-a elaborat în mod liber denumiri pentru evenimente 100% creştine.

Şi fiindcă veni vorba de denumiri, ce spui de faptul că denumirile în engleză pentru zilele săptămânii sunt nume ale ZEITĂŢILOR SCANDINAVE, iar în latină şi română sunt nume ale zeităţilor din PANTEONUL ROMAN?
Şi lunile anului la fel...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Noi crestinii ortodocsi nu comemoram pe Hristos ar fi ilogic, noi serbam biruinta asupra mortii prin rastignire, ingropare si Inviere

| Freeeagle a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Asazisii,,iudeo-crestini'' urmeaza doar ritualuri,asazisele,,sfinte traditii'', care includ inchinarea la ciolane de morți, inchinaciuni la tablouri si statui, destainuiri la popi ( contracost ), in rest dogma clădita pe niste mitologii primitive a unor primitivi ca Moise care ucideau cu piatra in cap, in numele lui Dumnezeu https://www.youtube.com/watch?v=wmXI4VxYOrw

| milan9 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Cuvantul "obiceiuri" sau "traditii" se poate referi atât la "obiceiurile corecte ale crestinilor" cât şi la cele greşite ale grecilor spre exemplu.

Iată, doar cateva locuri în care este vorba de obiceiurile corecte ale creştinilor:
- Fapte 16, 21 - in care romanii pagani spunau despre crestini ca au anumite "OBICEIURI".
- "Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică OBICEIURILE bune." I Corinteni 15, 33 etc…

Un loc în care cuvântul "obicei" este folosit critic este următorul:
"Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este OBICEIUL UNORA, ci îndemnători făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeţi că se apropie ziua aceea." Evrei 10, 25

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bag sama ca nu esti ortodoxa nici catolica, si in loc de a-ti practica credinta si cauta mantuire, iti pierzi timpul cu gasirea pietrelor de poticnire, si cu judecarea celorlalti asa cum fac eu acilisea.e bine ce facem noi? probabil fiindca santem destepti taaaare di tat si de abia mai usuram munca judecatorului cand va veni ziua judecatii.ma rog di iertare, fiindca am gresit la fel ca popii care cred si sant convins ca sant constienti di gresalele lor, fistecare, precum rejele David, care spunea; pacatul meu este pururea dinaintea mea...io cred ca Bunul Dumnezeu ne va judeca cu dreptate.si nadajduiesc ca ne va ierta,si pentru ouale rosii,si pentru bradul de craciun, si pentru zidiri de piatra, mai mult goale, si pentru cele pline de oameni, pacatosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se ține în fiecare an la data de 14 nisan, în funcție de începutul anului evreiesc din secolul I.