| Ben00 a întrebat:

Cine stie pentru ce s-a randuit in vinerea de maine (din post) citirea Acatistului Buneivestiri? Doar cine stie, fara tafne si mistocareli ca pe urma spuneti ca vorbesc urat.

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Rodica considera probabil ca e datoria ei ca facand parte din acea grupare sa repete la nesfarsit o poezie fara rima si fara adevar...
Unde erau "martorii" la începutul creştinismului? De fapt unde au fost vreme de 1900 de ani de istorie a Bisericii lasate de Fiul lui Dumnezeu?
Nu oare tarziu in secolul 19 au venit ei pe scena cu profetii false, modificari violente a textului biblic, teorii bizare, etc…?

8 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Se citeste vineri, insa sambata care urmeaza se numeste "Sambata acatistului".
Este singurul acatist intrat in cult (oficierea slujbelor); se citeste ca sa ne amintim ca avem o ajutatoare puternica. S-a citit si cand era iminenta cucerirea Constantinopolului de catre persi, in timpul imparatului bizantin Heraclios.

| milan9 a răspuns:

Chiar în ciuda unor exemple negative referitoare la preoţia evreiască a fariseilor, Fiul lui Dumnezeu a inclus cu toate acestea misiunea preoţilor în linia activităţii Bisericii pe care a întemeiat-o pentru mântuirea oamenilor (subliniind durata misiunii lor: „până la sfârşitul veacurilor"). A considerat lucrarea lor de transmiterea a învăţăturilor şi harului ca fiind indispensabilă Bisericii Sale.

Preoţia Noului Testament are sarcini foarte precise şi se bazează pe transmiterea neîntreruptă a harului, de la apostoli!

Hristos nu a glumit când a spus:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." (Fapte 20, 28)

| milan9 a răspuns:

Despre o ierarhie in randul preotiei crestine vorbesc peste 50 de versete in Noul Testament:

1). -Iacov 5, 14 :"Este cineva bolnav între voi? Să cheme PREOŢII BISERICII (categorie aparte deci) şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
2). - Timotei 5, 17:"Preoţii, care îşi ţin bine DREGĂTORIA, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). - I Timotei 4, 14: "Nu fi nepăsător faţă de HARUL CARE ESTE ÎNTRU TINE, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor MAI-MARILOR PREOŢILOR (transmiterea SPECIALĂ a harului- făcută doar în cazul preoţilor)."
4). -I Petru 5, 1-2: "Pe PREOŢII CEI DINTRE VOI (doar unii aveau această misiune harică, nu toţi!) îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
5). -Tit l, 5: "Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi PREOŢI PRIN CETĂŢI (doar unii erau numiţi preoţi), precum ţi-am rânduit.", etc...

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Sunt ritualurile popilor. Trebuie sa faca ceva de ochii lumii pentru bani. Nimic din ceea ce practica ei, nu are legatura cu Dumnezeu, El nu a cerut asa ceva. Dar ei au curaj de-a tine oamenii in intuneric spiritual, cat mai pot, mai fac 1leut saracii.

| Filip23 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Cine merge la slujba asta stie ca nu se da nici 1leut si stie si de ce merge.

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Filip23):

Haide, fii si tu mai indulgent, ca eu acolo am fost, si in toate ritualurile, nu se sfinteste Numele lui Dumnezeu, si nu se face nimic din ceea ce vrea Dumnezeu de la inchinatorii adevarati. Degeaba vorbeste Milan, caci toata tagma preoteasca lupta cu vehementa impotriva adevarului, impotriva lui Dumnezeu si-a fiului sau Isus, nici decum nu cred si nu fac ceea ce trebuie. Vor fi obligati sa-l recunoasca pe IEHOVA ca Dumnezeu atotputernic, chiar daca i-au scos Numele din traducerile Bibliei pe care cei lipsiti de pietate l-au ignorat si nu l-au folosit. Ce insulta mai mare puteau sa-i aduca suveranului universului? Asa ca, poti sa mergi cat vrei la toate ritualurile, ca nu au nici un folos, nu asa ceva cere Dumnezeu. Desigur daca nu cunosti care este vointa cea buna si placuta lui Dumnezeu, mergi in deriva, ca miliarde de oameni. Ei, poti cauta adevarul.

| Filip23 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

@"eu acolo am fost"

Unde?

| milan9 a răspuns (pentru Filip23):

Rodica considera probabil ca e datoria ei ca facand parte din acea grupare sa repete la nesfarsit o poezie fara rima si fara adevar...
Unde erau "martorii" la începutul creştinismului? De fapt unde au fost vreme de 1900 de ani de istorie a Bisericii lasate de Fiul lui Dumnezeu?
Nu oare tarziu in secolul 19 au venit ei pe scena cu profetii false, modificari violente a textului biblic, teorii bizare, etc…?

| Alexandra_Alexa_1980_tBQw a răspuns:

Nu nu, sti ma-car ca vorbesti bine happy