Crestinii, daca trebuie sa aleg de aici, altfel, budistii: "My religion is very simple. My religion is kindness." Dalai Lama
Iubesc pe toti oamenii dar mai ales pe crestini pentru ca suntem frati in Hristos!
Crestinii, ca sunt fratii mei. Dar si musulmanii, ca sunt oameni si sunt "aproapele" meu.
Da, pe ortodocsi pentru ca in armata am cunoscut un credincios ortodox care a fost un exemplu de om, de credincios pentru toti cei de acolo, incit a primit porecla de "Nea Miloiu" (Miloiu era numele lui), desi era de-o virsta cu noi. Recunosc ca eu eram mult, mult mai slab pe atunci decit era el.
Da, si pe catolici, pentru ca bunica mea era catolica, si a trecut prin 7 operatii dificile pe creier cu credinta in Dumnezeu. Mai mult, exist datorita unei rugaciuni facute de mama mea la o manastire (Radna) catolica pe cind nu putea avea copii, iar medicii nu aveau nici o solutie pentru asta. S-a rugat acolo, si dupa aceea o calugarita i-a spus ca ce a cerut i se va implini pina ce va trece anul acela. Si asa a fost! Dupa 4 luni a ramas insarcinata cu sora mea, iar dupa un an si o luna a avut-o.
Eu nu cred ca Dumnezeu ii imparte pe credinciosi in protestanti, ortodocsi, catolici, etc. E o vorba in Biblie care imi place mult: "Dumnezeu ii cunoaste pe cei ce sunt ai Sai". Si e gresit sa spun ca adevarul e doar de partea mea. Atita timp cit Biblia are un cuvint greu de spus, cit Crezul (de la Niceea) este declaratia de credinta (noteaza ca e valabil si pentru neoprotestanti, si pentru ortodocsi, si pentru catolici acest crez!), si cit caut sa implinesc cea mai mare porunca a lui Isus Hristos, de a imi iubi semenii, cred ca denominatiunea din care fac parte conteaza mai putin. Ca fiecare isi are chestiile care nu sunt in regula, asta e altceva, adevarul absolut in gasesti doar la Isus Hristos in persoana, nu la noi, oamenii. Ca putem fi mai aproape sau mai departe de el, asta e altceva, ceea ce conteaza e ca suntem frati.
Ce contează religia?! Fiecare om are dreptul să creadă în cine vrea, dacă vrea.
Doar oamenii evoluati imi sunt dragi. Pe ceilalti ii consider mai putin draguti, adica dragalasi, la fel ca pe maimute.
Alex întreabă: