| AvalohAlyn a întrebat:

Cineva a zis ca daca citesti Biblia o sa fii fericit..asa e? La ce oare s-a referit?

19 răspunsuri:
| Couragebv a răspuns:

Acum depinde de fiecare. Pe tine ce te face fericit? Ce te bucura pe tine? Nu cred ca daca citesti biblia, ai sa fii si fericit. Nu condamn biblia, sau alte carti religioase. Dar felul in care te simti, depinde mai mult de tine, decat de alti.

| SG1995 a răspuns:

Citești despre aventurile amoroase a lui Avraam, Lot și Iacov și dai una mică și ești fericit. laughing

| mentholinks a răspuns:

Vei fi fericitit doar daca si crezi ca Isus a murit pentru ca tu sa ajungi nemuritor si alegi calea credintei.

| LePotato a răspuns:

Spoiler - n-a functionat

| Nilsson a răspuns:

Depinde, pentru unii e o cale spre implinire citirea Cuvantului lui Dumnezeu, pentru altii e un blestem si ajung sa isi piarda mintile, mai ales cei care citesc Biblia doar ca sa gaseasca modalitati sa o atace ori sa isi justifice necredinta.
Tocmai asta e farmecul si misterul acestei carti, chiar in Biblie se spune ca cuvantul lui Dumnezeu e ca o sabie cu doua taisuri.

| unvecin a răspuns:

Cine cugeta la Cuvantul Domnului gaseste fericirea, si cine se increde in Domnul este fericit. - (Proverbe 16:20)

Ferice de cine citeste si de cei ce asculta cuvintele acestei prorocii si pazesc lucrurile scrise in ea! Caci vremea este aproape! (Apocalipsa 1:3)

Și din experiență, confirm că cel mai happy am fost când am studiat mai mult. Probabil pentru că afli că Cuiva îi pasă de tine în cel mai mic detaliu și totul Îi stă în putere. Că în ochii lui Dumnezeu fiecare om e atât de valoros încât a plătit cu propria Lui viață salvarea noastră.

| suntserios a răspuns (pentru unvecin):

Da da, sa le zici asta și bolnavilor de cancer sau copiilor care nu au ce manca, sau unui prăpădit care doarme pe o banca în parc la - 10 grade. Fix asa sa ii zici

Cuiva ii pasa de tine și de aia vrea sa te omoare lent și prin cele mai crâncene suferințe... Da lui ii pasa, el a murit deja acum te omoară pe tine, important e sa fii tu happy ca lui ii pasa.

| danut a răspuns (pentru suntserios):

"Da da, sa le zici asta și bolnavilor de cancer sau copiilor care nu au ce manca, sau unui prăpădit care doarme pe o banca în parc la - 10 grade."
In TOATE situatile enumerate de tine OMUL este vinov, NU Dumnezeu. DE CE incerci sa arunci vina TA asupra altuia? Sau doar asa se ajunge "Campionul zilei", gasind un tap ispasitor pentru faptele tale?

| suntserios a răspuns (pentru danut):

Dintre toate raspunsurile fara logica alea tale, asta chiar e de tot ca.catul.

Anul trecut, pe vremea asta, am participat la o actiune caritabila si am impartit niste cadouri la un spital de oncologie pentru copii.

Te provoc sa te duci acolo, la copii aia care la 5-6 ani abia se pot misca din pat, sunt plini de perfuzii, nu mai au par, nu pot manca nimic si sunt supravegheati secunda de secunda de ochii plini de lacrimi ai familiei.

Te duci acolo si le spui copiilor si familiilor cum ei vor muri pentru ca parintii sunt vinovati ca micutii aia au o boala incurabila.

Te duci acolo si le spui copiilor alora si familiilor sa nu mai caute tap ispasitor pentru cancerul micutilor ca oricum ei sunt de vina.

Te duci acolo si torni acolo tot rahatul asta daca esti atat de inflacarat si spalat pe creier incat ai orgas.me cand scrii tampenia asta.

Te duci acolo si la spui toate astea si la final la zici cum batranelul care sta pe nor e atat de bun cu toata lumea si vegheaza asupra tututor da unul "suntserios" de pe TPU, campionul zilei cauta tapi ispasitori. Esti un om de nimic.

"Anul trecut, pe vremea asta, am participat la o actiune caritabila si am impartit niste cadouri la un spital de oncologie pentru copii."
Si trebuie sa te lauzi pentru ce ai facut? Un crestin face acelasi lucru fara sa "publice" pe net faptele facute.
"Te provoc sa te duci acolo, la copii aia care la 5-6 ani abia se pot misca din pat, "
Poate am fost dar fara sa pun pe net, nu trebuie sa stie stanga ce face dreapta dar esenta este alta, CARE ESTE VINA lui Dumnezeu ca parinti sunt asa cum sunt? Care este vina lui Dumnezeu pentru FUMAT, ALCOOL, DROGURI, POLUARE, PROMISCUITATE, lipsaa de educatie si civilizatie si multe, multe altele?
Pe langa faptul ca habar nu ai pe ce lume traiesti mai spui si aiureli:
"batranelul care sta pe nor e atat de bun cu toata lumea si vegheaza asupra tututor ". Dumnezeu NU ESTE OM si nici nu arata ca omul dar
unul ca tine care incearca sa arunce vina oamenilor asupra Creatorului, NU POATE mai mult. Nimicul il vezi dimineata cand te uiti in oglinda.

Esti praf. Atat de prins de rahaturile pe care le zici incat nu mai realizezi care e realitatea si care nu.

Atat ai inteles tu din ce am scrie eu? Ca ma laud?

Prietene, tu cu manuta ta ai scris ca eu si parintii copiilor alora cu cancer sunt de vina pentru dramele pe care le traiesc, te am provocat sa te duci sa le spui rahatul asta si lor. Cred ca o sa iti f.uta si vreo doua un tata mai impulsiv.

Du te, la parintii unui copil de cancer si zii asa.

Voi sunteti de vina ca acest copil se chinuie sa traiasca.
Voi sunteti de vina ca acest copil traiesti in chinuri groaznice.
Voi sunteti de vina ca acest copil nu va mai exista in vara anului urmator.
Dumnezeul pe care eu il venerez are grija de toata lumea, e bun, pur, atotputernic si iubeste pe toata lumea mai putin pe copilul asta care moare in chinuri pentru ca voi sunteti de vina.

Du te la parintii aia si debiteaza dejectiile astea create de creierul tau spalat. Discutam pe urma...

Chiar daca esti sau nu de acorrd, vina este a OMULUI, nu a lui Dumnezeu.
Vina este SIMBOLIC a ta, nu ai inteles ca nu pe tine fizic te-am acuzat ci omenirea in sine. Ce vina are Dumnezeu ca la Cernobal a explodat reactorul iar acum avem o Europa plina de cancerosi?
Nu cred ca sunt multi care si-ar permite sa-mi faca ce spui tu (dimensiunile naturale sunt cumva in "ajutorul" meu cat si "experienta" si vechimea pe care o am in "cartierul" meu recunoscut si foarte "popular" printre bucuresteni).

Fa ce ti am zis, pe urma discutam.
Sustineti abjectiile in viata reala nu pe net.

Daca le spui sau nu parintilor, REALITATEA ramane de neschimbat.

Este defect cand tu crezi intr-un batran catre traieste pe un nor dar imi vorbesti mie de realitate.

"cand tu crezi intr-un batran catre traieste pe un nor "
M-am facut sperante desarte crezand ca ai ceva in cap, am fost asa cum spui tu, un naiv. Iertare, nu te mai deranjez, exista o "zona" in care nu vreau sa "intru", discutile cu cei care se ghideaza dupa o grila. Eu m-am oprit.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru unvecin):

Daca fericirea ta este bazata pe faptul ca unui mister inexplicabil ii pasa de tine este grav. Chiar crezi ca Universului ii pasa de tine, fiinta infinitezimala?
Esti valoros in proprii ochi si in ai celor dragi tie! Atat! Pe asta se cladeaza fericirea. Dar hei, lasa meditatia buddhista deoparte sau alte mii de cai de a atinge implinirea, fericirea, iluminarea. Tu citeste biblia. Este EXACT ce iti trebuie!
Chiar incep sa cred ca anumiti oameni ar trebui obligati, limitati. Ei nu pot mai mult!

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Cine a zis? Poate era orb si citea un alfabet special.
Eu gasesc implinire in citirea Stapanului Inelelor. Care este problema? Oamenii pot gasi fericirea in orice. Tocmai asta e fumusetea! Ce cred ei? Fiecare pentru sine!
Mie nu imi pasa daca un crestin este fericit citind biblia. Bravo lui! Ar fi bine sa mai citeasca si alte carti!

Întrebări similare