Buna incercarea cu chat-ul dragule, dar asta denota ca cineva e interesat de subiect si stie sa-l dezbata. Dumnezeul de care vorbesti nu stiu cit de singur se simtea atunci cind ( sa presupunem ) l-ar fi creat pe om dar, El nu dorea niste copii sa-si imparta iubirea cu ei ci niste animale de companie. Da asta dorea de fapt iar Omul, atunci cind a muscat din marul interzis a ajuns asemenea lui Dumnezeu iar Acesta l-a pedepsit.
Pentru mine, acel raspuns, este mai degraba patetic si aberant decat interesant.
Nu cred ca isi poate imagina cineva Dumnezeul fara inceput. Nu ai cum. Infinitul poate fi inteles doar de infinit!
Fara o minte, ce poate fi "Puterea infinita"? Daca te-ai referit la Dumnezeul omniscient si omnipotent nu cred ca simte nimic, nu are nevoie de dragoste, nu are nevoie de nimic, pentru ca nu poate fi viu. "Totul" este egal cu zero. Totul absolut si nimicul absolut sunt fatadele aceleiasi identitati. Poate "Totul" sa fie constient cand toate comparatiile si toate schimbarile sunt deja in el?
Esti a noua si te pricepi la religie? asta e religia ta? a minti? buna cale.da ce biblie ai? satanista? ca in cea ortodoxa nu gasesc la efeseni ceia ce ai postat?
Am luat raspunsul de la alta intrebare.
Citatul ala e raspunsul, am si zis asta.
În Biblia Satanistă nu găseşti aşa ceva, adică nu e împărţită cu aceleaşi nume ca şi în Biblia Ortodoxă, deci nu are legătură. Îţi spun pentru că ştiu, am citit şi eu o parte din ea. Ar trebui s-o citeşti, LaVey s-a hotărât s-o scrie din cauză că vedea câţi credincioşi ipocriţi sunt, se roagă să li se ierte păcatele din cauză că râvneau la alte femei, iar în ziua următoare se duceau la cârciumă sau pe unde, apoi iar la biserică. Ceea ce e de actualitate, că se întâmplă şi acum. Recomand, dacă nu ai păreri preconcepute idioate. Dar sper că nu.
Ai primit raspunsuri interesante! Ca sa nu spun nesimtite! Referitor la ultima intrebare nu cred ca Dumnezeu a facut asta din lipsa de ocupatie sau solitudine! Are mult prea multe fiinte angelice pe langa El!
Noi oamenii rapotam tot la limita noastra spatiu-timp, si de aceea nu putem sa realizam infinitul, intr-o existenta in care nu exista coordonatele astea!
Iar ca raspuns la ultima intrebare la fel cum cineva nu se raporteaza la cineva cu bunatate, dragoste, mila ...pentru a primi atentie ci pentru ca asa e acea persoana in sine insusi (un parinte nu aduce pe lume un copil pentu ca se simte singur ci pentru ca asa e facut prin natura, vorbesc la modul general, nu de exceptii) La fel si Dumnezeu si-a facut fii pentru ca natura Lui in sine e sa iubeasca.
Dar ce rost are tot acest joc imbecil cu o viata limitata unde ti se hotaraste un destin etern? Dumnezeu daca este asa cum este prezentat in biblie este mult prea prost ca sa fie dupa chipul si asemanarea noastra(probabil suntem creatia dracului).
Pai este destul de abstract ce intrebi tu, noi suntem eterni ca si zeul tau, ca daca el vine dn eternitate inseamna ca ne avea pe toti in mintea lui din eternitate si inseamna ca nu a fost singur niciodata, plus ca un zeu care pedepseste si rasplateste dupa fapte, credinte, opinii etc. nu merita titlul de zeu si merita doar titlu de imecil narcist egoist.
Am sati raspuns: "daca esti sigur e asa de trist?" cum sa nu fie trist?! eu care am experimentez tristetea gandeatete un pic daca ati mor parinti la varsta de 13 ani si sa traiesti viata singur si oameni sa te evinta cum sa nu plangi in fiecare zi? eu asta nu inteleg la voi aveti de toate. si dragoste de mama si de tata surori si de prietenie si etc,,, dar tot nu va convine