| AvalohAlyn a întrebat:

Colindul si cantecul care a produs un FIOR, a impresionat si a facut sa vuiasca Internetul si media:

https://www.youtube.com/watch?v=9A7122QXEsE

Dar vreau sa subliniez mesajul VERSURILOR foarte valabil si potrivit pentru zilele de azi..si chiar pentru Romania, tara noastra...practic nu poate sa nu te impresioneze colindul asta...cantat tocmai de un avocat si un IT-ist in biserica..si cantand despre Romania si Dumnezeu.

Ce parere aveti despre cantec/colind si mai ales despre versurile colindului?

ii, cum veneau odata, leru-i ler
Sa colinde-n seara asta minunata leru-i ler
Dar li-i gura arsa si li-s ochii-n lacrimi leru-i ler
Prea degeaba sange, prea degeaba patimi, leru-i ler,

Gazdelor crestine sa-i primiti in casa leru-i ler
Si cum se cuvine sa-i poftiti la masa leru-i ler
Ni-i trimite sfantul sa ne-ncerce mila leru-i ler,
Domnii mari de astazi sa-si deschida vila leru-i ler,
Sovaielnic pasu, mainile plapande leru-i ler,
Tremurat li-i glasu, nu stiu sa colinde leru-i ler,
Daca stau la poarta si nu zic nimica leru-i ler
Domnilor de astazi sa va apuce frica leru-i ler,

Muta-i intrebarea ce rasuna afara leru-i ler,
Am murit degeaba, ce-ati facut din tara leru-i ler
Tot in frig si-n foame, tot cu maini intinse leru-i ler
Pe la porti straine, ce ne stau inchise leru-i ler,

Vin colindatorii cum veneau odata leru-i ler
Sa colinde in seara asta minunata leru-i ler
Dar li-i gura arsa si li-s ochii-n lacrimi leru-i ler
Prea degeaba sange, prea degeaba patimi leru-i ler.

Frumos? Va place?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Da,asa,ramai la colinde. Lasa logica, nu-ti mai bate tu joc de ea ca nu ti-a facut nimic.

| AvalohAlyn explică (pentru Inferno):

Si cum ramane cu ..Cum a aparut Universul daca nu printr-un Creator fiindca trebuie sa fie Cineva care sa existe dintotdeauna si fiindca orice efect are o cauza, cauza PRIMARA care a dat nastere la sirul ala de cauze si efecte de dupa care-i? Un Creator.
Stii tu, iti dadusem sau postam un link de la everystudent si altul de la gotquestions cu argumentele alea care aveau destula logica...
Sau logica pentru tine e doar de partea ateilor?

| Inferno a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Inti inteleg entuziasmul, insa pana la intelegerea Universului trebuie sa intelegem logica scolareasca:
Intai sa treci de clasa a 5-a si dupa mai vorbim.

http://www.tpu.ro/......-si-va-fi/

| AvalohAlyn explică (pentru Inferno):

Era bine daca citeai tot continutul din acea intrebare..Argumentele sunt bune, in favoarea lui Iisus=Dumnezeu.
Si apropos, eu sunt doar un student al crestinismului deocamdata..asteapta sa treaca ceva timp si poate te voi inchide.big grin Am obosit sa ma tot contrazic, pana la urma fiecare crede ce vrea, e alegerea fiecaruia.Eu nu am obligat pe nimeni sa creada in Iisus doar am postat niste argumente, o opinie, afirmatii etc.
Dar stiu, la voi asta e propaganda ieftina religioasa insa daca puneti voi o intrebare care sustine ateismul nu e tot o propaganda dar de data asta ateista?
Hai gata, pace.

| Fatamuntilor a răspuns:

Mai degrada am fost impresionata de vocile acelor barbati care in biserica au o rezonanta deosebita!
Si versurile sunt foarte actuale, imi place, dar nu prea suna a colind!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Colindul si cantecul care a produs un FIOR, a impresionat si a facut sa vuiasca Internetul si media"...

Vizualizari : 677, 599

Asta-i tot?

Pai pe acelasi model, "Hangabur" asta mai are putin si ii intrece pe astia cu cantatul :

https://www.youtube.com/watch?v=OKshziMp0yE

Ui aici cum arata un " produs FIOR pe net"

https://www.youtube.com/watch?v=Zg6iMDfOl9E

Dar sa revenim la clipul tau. Au voci faine. Totusi, ce mi-a placut mai mult a fost cand individul X s-a apucat sa tasteze pe telefon. Priceless.

"nu poate sa nu te impresioneze colindul asta"... ma subestimezi :))

| AvalohAlyn explică (pentru anonim_4396):

Ei oricum nu sunt nuci preoti, nici dascali, nici cantareti bisericesti, unul e avocat si unul IT-ist...e vorba ca in cantec cam e vorba de starea actuala a Romaniei de asta si zice: Am murit degeaba, ce-ati facut din tara?
Au voci foarte faine si ma bucur ca si tu ai recunoscut asta.
Salut

| anonim_4396 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Pai nu m-am luat de profesia lor. Am zis ca au o voce faina nu? In rest n-am avut treaba cu ei decat cu telefonul. Eu zic sa faca un colind despre uitatul obsesiv in telefon.