| EmaS a întrebat:

Complexitatea planetei noastre ne indica existenta unui Creator care nu doar a creat universul in care traim, ci il si mentine in viata astazi. Credeti ca El vegheaza asupra noastra zi si noapte?

Răspuns Câştigător
| Kramerwalt a răspuns:

Vegheaza asupra noastra este putin spus, El este cu noi si in noi in fiecare moment, ii simtim lipsa uneori dar nu intelegem ca in acele clipe doreste sa vada daca si noi suntem langa El si stim sa i-L chemam.Este ca un om ce asteapta sa i se deschida usa si sa poata intra in casa si inima ta, deschide-o, primeste-L stai cu El indiferent de cat de greu este si va avea grija sa te rasplateasca pe masura bunatatii tale.

33 răspunsuri:
| EmaS explică:

Toate functioneaza cu precizia unui ceasornic!

| Esperança a răspuns:

Da cred, pentru că îl văd acolo, îi simt Prezența. El e Vegheatorul și Stăpînitorul tuturor lucrurilor.
Nici un fir de păr nu ne cade fără știrea Lui.
http://www.resursecrestine.ro/poezii/89025/lucreaza-dumnezeu-te-vegheaza

| RAY a răspuns (pentru Esperança):

Daca un om are milioane de fire de par si suntem 7 mld de pers si ne cade 2 fire inseamna ca e in 14 mld de locuri in acelasi timp, cum poti crede asa ceva

| EmaS explică (pentru RAY):

Da,exact cum soarele straluceste si imprastie razele lui peste toti, la fel este si Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Gresit soarele nu isi imprastie razele peste toti si doar peste o parte a planetei la mine nu-i soare acum, dumnezeu personajul fictiv, imaginar, inventat de om nu imprastie nimic

| EmaS explică (pentru RAY):

Am primit acest mail de la un amic, preot in America, anul trecut cand am pierdut-o pe mama. Am vrut de mult sa il public, dar era in engleza si mi-a fost lene sa-l traduc. Azi m-am hotarat:

Un profesor de filosofie, ateu, vorbeste studentilor despre problema "credintei". Il intreaba pe unul dintre studentii pe care ii stia crestini:
Profesor: Esti crestin tinere?
Student: Da domnule.
Profesor: Deci crezi in Dumnezeu?
Student: Desigur domnule.
Profesor: Crezi ca Dumnezeu este bun?
Student: Bineinteles.
Profesor: Si crezi ca este puternic?
Student: Da domnule.
Profesor: Fratele meu a murit de cancer, desi s-a rugat zilnic sa fie vindecat. De fapt multi dintre noi ne rugam, sau ne-am rugat pentru cineva sa fie vindecat. Si asta nu s-a intamplat. Si atunci cum este Dumnezeu bun?
Studentul tace cu capul plecat.
Profesor: Nu ai un raspuns. Hai sa mai incercam. Exista rautate in aceasta lume?
Student: Da, exista.
Profesor: Exista rautate si exista peste tot in lume. In lumea pe care Dumnezeul tau a creat-o. Exista boala, imoralitate, ura, uratenie. Cine le-a creat.
Studentul tace.
Profesor: Exista 5 simturi prin care putem identifica si observa lumea creata de Dumnezeul vostru. Dar l-ai vazut vreodata pe acest Dumnezeu?
Student: Nu domnule.
Profesor: L-ai simtit, l-ai gustat, l-ai mirosit, ai avut vreo perceptie asupra lui?
Student: Nu domnule.
Profesor: Esti student la stiinte si in ciuda acestora tot crezi in existenta lui?
Student: Da, cred.
Profesor: Si totusi, conform protocolului demonstrat de catre stiinta, Dumnezeu nu exista, daca nu ai avut niciun fel de perceptie asupra lui. Cum poti sa crezi in existenta lui?
Student: Domnule profesor, in ceea ce priveste relele care exista in lume. Haideti sa o luam asa: exista caldura?
Profesor: Da.
Student: Si exista frig?
Profesor: Da
Student: Nu domnule, nu exista frig. Exista caldura: multa, extraordinar de multa, putina, sau deloc. Absenta caldurii este frigul. Exista intuneric?
Profesor: Da
Student: Va inselati din nou. Exista doar lumina. Multa, putina sau deloc. Intunericul este doar absenta luminii. Vedeti conceptul de Dumnezeu ca pe ceva ce poate fi masurat. Spuneti-mi, ii invatati pe studentii dumneavoastra ca omul se trage din maimuta.
Profesor: Da. Este teoria evolutiei.
Student: Si ati observat cumva aceasta evolutie cu ochii dumneavoastra? A observat cineva aceasta evolutie?
Profesorul scutura capul zambind.
Student: Si atunci daca nimeni nu a vazut-o, de ce credeti in ea?
Studentul se intoarce catre sala: A vazut cineva creierul domnului profesor? L-ati atins, l-ati simtit, l-ati mirosit, sau gustat?
Studentii rad.
Student: Conform protocolului demonstrat al stiintei, domnule profesor, nu aveti creier. Si atunci noi cum de avem incredere in dumneavoastra si in ceea ce ne invatati?
Profesor: Banuiesc ca e vorba de aceeasi credinta.
Student: Exact domnule.
Studentul era Albert Einstein.

| RAY a răspuns (pentru EmaS):


A fost desigur o minciună ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal, și niciodată nu am negat asta, dar am afirmat-o clar. Dacă există ceva religios în mine, aceasta este admirația fără limite față de structura lumii atât cât ne-o poate dezvălui știința.
Albert Einstein: The Human Side. New Glimpses from his Archives, Helen Dukas și Banesh Hoffmann, Princeton University Press

Dezvoltarea științei occidentale se bazează pe două mari descoperiri - invenția sistemului de logică formală (in geometria euclidiană) de către filozofii greci, și descoperirea posibilității de a afla relații cauzale prin experiment sistematic (în Renaștere). După părerea mea, nu trebuie sa ne mirăm că învățații chinezi nu au parcurs acești pași. Lucrul uimitor este că aceste descoperiri pur și simplu au avut loc.
Cleopatra's Nose, Essays on the Unexpected, Daniel J Boorstin (1995), New York: Vintage Books, p. 3

Conceptele care s-au dovedit a fi utile în a ordona lucrurile, dobândesc cu ușurință o asemenea autoritate asupra noastră încât le uităm originile terestre și le acceptăm ca un dat imuabil. Astfel, ele pot fi considerate "necesități ale gândirii", "dat-uri apriorice", etc. Calea progresului științific este adesea blocată pe termen lung de asemenea erori. Prin urmare, nu este în nici un caz un joc inutil dacă ne obișnium să analizăm concepte care de mult timp au fost înțelese de la sine drept valide și arătăm cirumstanțele prin care justificarea și utilitatea lor depind, și cum au crescut, individual, din datul experienței. Astfel, autoritatea lor excesivă va fi zdruncinată. Vor fi îndepărtate dacă nu pot fi legitimate adecvat, corectate dacă corelarea lor cu lucruri date este mult prea superfluă, sau înlocuite dacă un nou sistem poate să fie stabilit pe care să-l preferăm pentru orice anume motiv.

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Acest dialog inventat desigur domnul Albert Einstein suferea de dislexie cei care sufera de aceasta boala nu pot forma asemenea dialogurii

| Esperança a răspuns (pentru RAY):

Vezi cât de Mare este Dumnezeu?

| RAY a răspuns (pentru Esperança):

Nu, vad cat de irational poti gandi fara un pic de logica

| Esperança a răspuns (pentru RAY):

Numai când îl cunoști pe Dumnezeu vezi cât de minunat este El.
Tu îl compari cu un om și de aceea ți se pare ilogic, dar El nu este om, nu este o creație, ca noi, El e Infinit.

| RAY a răspuns (pentru Esperança):

Stiu ca nu este om ca doar omul la inventat

| unbaiatanonim a răspuns (pentru Esperança):

Buna dimineata fiinta extraterestra, bine ati venit pe planeta noastra, Terra.

| unbaiatanonim a răspuns (pentru Esperança):

Si eu simt prezenta Zanei Maseluta care asteapta sa imi cada unca o masea ca sa imi dea niste banuti pentru Iphone 5 (cand o sa apara si in Romania)

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru RAY):

Ai auzit de omniprezenta una din caracterele lui Dumnezeu?

| unbaiatanonim a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Si inexistenta face parte tot din caracterele lui Dumnezeu big grin

| EmaS explică (pentru unbaiatanonim):

Asta este doar parerea ta!

| RAY a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Poti dovedi ce afirmi?

| Esperança a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Te înțeleg, o vizită la un psihiatru poate te rezolvă.
Însănătoșire grabnică!

| unbaiatanonim a răspuns (pentru Esperança):

Iti recomand acelasi lucru tongue. "Da cred, pentru că îl văd acolo, îi simt Prezența" spre deosebire de tine, eu doar o simt pe Zana maseluta, tu se pare ca il si vezi pe Dumnezeu, e mai grava boala ta.

| unbaiatanonim a răspuns (pentru EmaS):

Profesorul nu a pus bine intrebarile, daca nu vedem ceva, asta nu inseamna neaparat ca nu exista. Ce nu este dovedit sau nu poate fi dovedit nu exista.

| Esperança a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Îl văd în sensul că îmi răspunde la rugăciuni și că este o rezolvare pentru fiecare problemă a mea.

| EmaS explică (pentru unbaiatanonim):

Dumnezeu exista pentru ca vorbesc cu El in fiecare zi. Nu ii aud vocea efectiv, prin sunete, dar ii simt prezenta, ii simt calauzirea, ii cunosc dragostea pentru mine, ii doresc harul. Au existat lucruri care s-au petrecut in viata mea si care nu au alta explicatie posibila decat ca sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu m-a mantuit si mi-a schimbat viata intr-un mod atat de miraculos incat nu pot face altceva dect sa recunosc si sa laud existenta Lui.

| MMihai a răspuns:

Ce rost are să îți mai scriu dacă ai și dat funda?
Cred că Un Dumnezeu al Universului are și alte treburi, decât să stea „după fundul fiecărui om", „ zi și noapte"!

| EmaS explică (pentru MMihai):

Haide ca stiu ca nu raspunzi pentru funda!

| Raniia a răspuns:

Nimeni nu se poate ascunde de Dumnezeu, ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face.

| Woodenpints91 a răspuns:

Mai mult noaptea, că lucrează în schimbu' 2.

| 4b a răspuns:

Noi suntem pe urmele Creatorului, iar El pe ale noastrewinking

| RAY a răspuns:

Planeta noastra nu e mai complexa ca alte planete priveste la inelele lui saturn, marte, mercur, jupiter sunt planete frumoase, planeta noastra ofera un mediu bun pentru viata dar asta nu este nici un indiciu ca ar fi nevoie de un creator si de unde sti ca zeul tau e creatorul? sunt atatia zeii tocmai el, nu ne vegheaza nici un zeu zi si noapte pentru ca nu exista zeii de asta, planeta pamant multa apa care nu e potabila 70% multa gheata, desert, da foarte complexa ce sa spun

| RAY a răspuns:

Ema draga tu vezi doar complexe asta pentru ca sti putine daca ai sti mai multe ai observa ca complexitatea nici macar nu exista totul e simplu si evoluat, zi-mi un lucru complex 100% de unde sti ce inseamna complexitatea maxima?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la cei ai pornit sau de unde ai dedus ca ceva anume indica existenta unui zeu?

| casablanca40 a răspuns:

Complexitatea este relativa. Mintea umana datorita necunoasterii sale categoriseste anumite lucruri ca fiind complexe, in sinea lor sunt ordinare.

| marius1937 a răspuns:

Da vegheaza, si ne ajuta de fiecare data cand ii cerem ajutorul, scuze de indiscretie, esti maritata?